Połowa ludzi co jechała na Berlin nie wybiera się na SONI
10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa
mam nadzieję że to sprzedanie zaledwie 8tyś biletów to żart bo na tym "obiekcie" 20tyś ludzi to będzie żenada, ale sami organizatorzy sobie winni
Mój kolega mówił co innego, wrócił z mety cały poobijany a kawał chłopa z niego. Pod barierkami podobno był straszny kocioł, ale może w tym roku będzie mniejszy ścisk.Erni ja rok temu na Soni miałem na płyte bilet i nie było problemu z widokiem, na początku stałem dość daleko ale przed Slayerem ruszyłem do przodu i wbilem sie pod barierki i tak juz zostalo do Mety. Także nie ma obaw nie trzeba koczowac w jednym miejscu od 10 rano.
W tym roku na 100% będzie mniejszy ścisk. No może nie na trupie;]
A kto wam sie kaze pchac pod barierki? Stojac kilka metrow dalej zadnej drastycznej zmiany widocznosci nie odczujecie, a scisk jest juz mniejszy. Poza tym, lepiej isc na bok, niz na srodek. Duzo wiecej miejsca.
Budziol, a skad takie info?;)
Budziol, a skad takie info?;)
Taa, pamietam przed koncertem na gwardii, jak na forach pisali, że poszło tylko 6 tys biletówBudziol pisze:mam nadzieję że to sprzedanie zaledwie 8tyś biletów to żart bo na tym "obiekcie" 20tyś ludzi to będzie żenada
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Mam pytanie, około której na scenę wyjdą Maiden?
A gdzie niby piszą ze 8tys biletow sprzedali? Wydaje sie to niemozliwe, gdyby bylo takie małe zainteresowanie to odwołaliby impreze
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Widocznie kontrakt nie pozwala na odwołanie imprezy z powodu słabej sprzedaży. Zresztą w Czechach sprzedaż też jest fatalna, a koncertu nie odwołano. Tak czy siak, kilka różnych źródeł mówi o podobnej, bardzo słabej sprzedaży więc być może coś jest na rzeczy...
Zawrotna jak na nasze warunki cenaWICKER MAN pisze:bardzo słabej sprzedaży więc być może coś jest na rzeczy...
Ale przeniesiono na mniejszy obiekt. Słaba sprzedaz może w porównaniu z 80 tys metyWICKER MAN pisze: Zresztą w Czechach sprzedaż też jest fatalna, a koncertu nie odwołano.
No i d***pa, stało sie nie jade na sonisphere
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
A co to za kilka roznych zrodel? Mozna prosic o przytoczenie?
Bo jak na razie to slyszymy w tym temacie o kiepskiej sprzedazy, zrodla rozne mowia, a zrodel jakos nie widac, zeby mozna zweryfikowac ich wiarygodnosc. Ja raczej spodziewam sie 40-60tys ludzi. Nie przesadzajmy, ze ceny sa za bardzo wygorowane. Tyle swietnych zespolow za 200 zl to bardzo dobra cena, nikt nie organizuje koncertow dobrych, znanych zespolow za 10 zl (ok, wyjatkiem sa ursynalia)
Nawet taka polska Coma za koncert zyczy sobie 50 zl w porywach. A GC nikt nikomu nie kaze kupowac - jak kogos stac i ma ochote wydac tyle kasy - to czemu nie. Ale normalna cena biletu to 200 zl, niewiele wiecej niz na koncerty jednego znanego wykonawcy. Tutaj dostajecie ich w tej cenie kilku.
Właśnie jak możecie to podeslijcie linka do tycz zrodeł
Na stronie eventim.pl Sonisphere wciąz jest w ścisłej czołówce, aktualnie lepiej sprzedają się tylko bilety na walkę Adamka z Kliczką, a Sonisphere sprzedaja się lepiej niż Heineken, który wyrobił już swoją markę i jest czesto reklamowany. Miejmy nadzieję, że lipy nie bedzie
W radiowej trójce zapowiadali koncert, wywiad z Brucem i puścili Numbera
Byc może Trójka szykuje coś w związku z koncertem wiec wracając z niego warto posłuchac radia! Tak bywało już z okazji koncertów Maiden. 
Panowie jako swieżak zapytam. bedzie dobry młyn? jestem słuchaczem hardcoru (biohazard,madball...) i nie wyobrażam sobie aces high czy fear of the dark stojac w miejscu... nigdy nie bylem na ajronach .peace
Tego sobie nie musisz wyobrazac na tej trasie. Pod scena mozesz być pewny, bedzie ogień.Alek210 pisze: i nie wyobrażam sobie aces high
Też podejrzewam że jednak biletów sprzedało się więcej. Co do ceny - w głębokim poważaniu mam pozostałe zespoły. Fajnie że są, ale bym nie płakał gdyby ich nie było. Pamiętacie Mystic Festival? Poza Maiden był Kreator, Nightswish, Behemoth i również Made Of Hate. Poza ostatnim to duże gwiazdy a bilet kosztował połowę ceny na Soni. Da się? Pewnie, że się da a i nawet ludzi pewnie mniej było niż będzie na Soni.
Tęsknię za czasami kiedy bilet na Maiden kosztował 90-100zł, to wcale nie było tak dawno temu. Za te same pieniądze można mieć bilet na koncert na Zachodzie, a przecież tam życie i ceny są droższe. Kiedyś pomiędzy cenami biletów była różnica. Dziś ktoś sobie wymyślił, że frajerzy z Polski i tak kupią bilety na swój ukochany zespół, więc czemu by nie zrównać cen biletów z zachodem.
Nie zrozumcie mnie źle, ale czy nie irytuje Was, że taki Kowalski jak chce jechać na koncert a złapie go milicja i wlepi mandat to o koncercie może pomarzyć, bo już go nie stać? A jak Helmuta złapią Polizei to płaci, jedzie na koncert a dwa dni później kupuje kolejne bilety na kolejne koncerty, których cena go nie boli po kieszeni. Od czasów Mystica zarobki wzrosły średnio o 30-40% a ceny biletów na większość koncertów i imprez o 100%. Warto o tym pomyśleć przyjaciele.
Tęsknię za czasami kiedy bilet na Maiden kosztował 90-100zł, to wcale nie było tak dawno temu. Za te same pieniądze można mieć bilet na koncert na Zachodzie, a przecież tam życie i ceny są droższe. Kiedyś pomiędzy cenami biletów była różnica. Dziś ktoś sobie wymyślił, że frajerzy z Polski i tak kupią bilety na swój ukochany zespół, więc czemu by nie zrównać cen biletów z zachodem.
Nie zrozumcie mnie źle, ale czy nie irytuje Was, że taki Kowalski jak chce jechać na koncert a złapie go milicja i wlepi mandat to o koncercie może pomarzyć, bo już go nie stać? A jak Helmuta złapią Polizei to płaci, jedzie na koncert a dwa dni później kupuje kolejne bilety na kolejne koncerty, których cena go nie boli po kieszeni. Od czasów Mystica zarobki wzrosły średnio o 30-40% a ceny biletów na większość koncertów i imprez o 100%. Warto o tym pomyśleć przyjaciele.
Ostatnio zmieniony ndz cze 05, 2011 1:24 am przez Maidenman, łącznie zmieniany 1 raz.
niestety mam bilet na płyte takze pod scena na pewno nie bede, ale mam na dzieje ze tam tez bedzie ogien 
Tyle, że to było 6 lat temu. To było w tych odległych czasach gdy paczka fajek kosztowała 4 zł.Maidenman pisze:Pamiętacie Mystic Festival? Poza Maiden był Kreator, Nightswish, Behemoth i również Made Of Hate. Poza ostatnim to duże gwiazdy a bilet kosztował połowę ceny na Soni. Da się? Pewnie,
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

[quote="Maidenman"]Też podejrzewam że jednak biletów sprzedało się więcej. Co do ceny - w głębokim poważaniu mam pozostałe zespoły. Fajnie że są, ale bym nie płakał gdyby ich nie było. Pamiętacie Mystic Festival? Poza Maiden był Kreator, Nightswish, Behemoth i również Made Of Hate.
Bylem na tym koncercie, żadnego MADE OF HATE tam nie było!!!! - i całe szczęście...
... już widać że tam cie nie było :-))))
Bylem na tym koncercie, żadnego MADE OF HATE tam nie było!!!! - i całe szczęście...
... już widać że tam cie nie było :-))))