Judas Priest - Europa 2011
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Judas Priest - Europa 2011
No jest pare niespodzianek 
-
Deleted User 357
Nie podniecałbym się jeszcze, bo ludzie na setlist.fm lubią sobie jaja robić - przede wszystkim coś za długi ten set jest patrząc na to ile ostatnio grali
Cofam to - forum JP potwierdza to z innego źródła
Cofam to - forum JP potwierdza to z innego źródła
Gdyby było jeszcze Love Bites to byłby idealny set... mogli to dac zamiast np The Green Manalishi, ale co tam i tak jest okej.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Rapid Fire i Sentinel ,cholera,naprawde wspaniale, to bedzie noc klasycznego heavy,choc jeszcze mam goraczke pokoncertowa z Berlina i mysle o Irons bardziej, ale na JP pojade, choc jakos cisnienia nie mam takiego wielkiego
ale uslyszel Sentinel to jest jednak obowiazek ,kocham,uwielbiam ten utwór, Rapid Fire na opener pewnie przeleci jak blyskawica, jeszcze Victim of Changes, wiele zalezy od Glenna,bardzo wiele
ale uslyszel Sentinel to jest jednak obowiazek ,kocham,uwielbiam ten utwór, Rapid Fire na opener pewnie przeleci jak blyskawica, jeszcze Victim of Changes, wiele zalezy od Glenna,bardzo wiele
Najbardziej mnie cieszy Blood Red Skies, kocham ten kawałek, nie spodziewałem sie za cholere
A czy jest cos czego NIGDY nie grali, bo zapowiadali coś premierowego...
A czy jest cos czego NIGDY nie grali, bo zapowiadali coś premierowego...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

jesli nie liczyc trasy RR to Never Satisfied,który wykonywal live Rob ostatnio
Blood Red Skies-o tak! Panie Glenn liczymy na Pana
Blood Red Skies-o tak! Panie Glenn liczymy na Pana
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Szczerze mówiąc to spodziewałem się większych niespodzianek w secie. Cieszą Starbreaker, Blood Red Skies czy Never Satisfied, ale reszta setu jest mocno schematyczna - dosyć zbliżony set grali choćby na Reunion Tour w 2004. Fajnie, że dali sobie spokój z Living After Midnight chociaż w Stanach na pewno go zagrają.
The Sentinel oraz Beyond The Realms of Death również cieszą, bo to koncertowe killery. Szkoda, że nic nie wyszło z obiecanek o graniu kawałków ze wszystkich płyt studyjnych - Rob mógł spróbować zaśpiewać chociaż jeden numer z czasów Rippera (np. takie Hell Is Home!
). No i... gdzie jest K.K.?!?!?

No, ten set zatarł nieco złe wrazenie afery z KK. Oczywiście szkoda, że go nie ma, ale na otarcie łez jest kilka hitów, których sie nie spodziewałem. I wywalili z setu pare rzeczy, które myślałem, że na bank beda, np Living After Midnight. Fajnie, że pojawi sie też Judas Rising, dla mnie to jeden z niewielu w 100% udanych numerów Priestów po reunion. Szkoda, że z Nostradamusa dali akurat Prophecy, sa na tej płycie znacznie lepsze numery. Troche brakuje mi też Love Bites czy "miedzy młotem a kowadłem", dałbym to za painkillera, który jest juz dla Roba chyba nie do uniesienia :/ Ale generalnie jestem zadowolony z setu.
Judas ma tyle wypasionych kawałków, że zawsze będą braki w setliście... dla mnie na pewno brakuje kilku killerów... no ale wiadomo. Na plus na pewno:
- Night Crawler
- The Sentinel
- Blood Red Skies
z tych mniej spodziewanych...
Ciekawe, czy uda mi się w tym roku zobaczyć ich x2
- Night Crawler
- The Sentinel
- Blood Red Skies
z tych mniej spodziewanych...
Ciekawe, czy uda mi się w tym roku zobaczyć ich x2
www.MetalSide.pl
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

a dla mnie set jest genialny i tyle,nawet moze chcialbym by byl gorszy,bo bym mógl opuscic ten koncert a tak to trzeba jechac i bedzie znowu kupno za ostatnie pieniadze i jedzenie ciagle jajek i najtanszej kaszy ale trudno,widac tak musi byc
The Sentinel ! to moze byc jak Rime w Warszawie
The Sentinel ! to moze byc jak Rime w Warszawie
Wicker i to piszesz Ty? Fan IM, którzy setu nie wietrzyli od lat poza dołożeniem kawałków z TFF? Trochę to zakrawa na ironie...WICKER MAN pisze:Szczerze mówiąc to spodziewałem się większych niespodzianek w secie.
Set miażdży. Mam nadzieję, że dziś się wyjaśni czy jadę do Pragi, gdyż bardzo ale to bardzo chciałbym ich zobaczyć.
albo zamiast Turbo KochasiaEmilio pisze:Gdyby było jeszcze Love Bites to byłby idealny set...
###
wiadomo, że skoro kocham Defendersów Wiary, to najchętniej usłyszałbym ją całą. Ale ze starych wałków brakuje mi Tyranta, który mógłby kończyć koncert. Byłoby jeszcze lepiej niż z YGATC
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- purpendicular
- -#Prisoner

Kapitalny set ! Can't wait ! 
Setlista kapitalna!
Mnóstwo filmów :
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=159127
Szkoda, że jednak nie ma Between The Hammer And The Anvil, bo to jeden z moich ulubionych kawałków i na żywo świetnie wypada.
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=159127
Szkoda, że jednak nie ma Between The Hammer And The Anvil, bo to jeden z moich ulubionych kawałków i na żywo świetnie wypada.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Jesteś pewien, że chciałbyś to usłyszeć...WICKER MAN pisze:Rob mógł spróbować zaśpiewać chociaż jeden numer z czasów Rippera
A set kapitalny! Wiadomo, że zawsze coś chciałoby się zmienić, ale nie spodziewałem się, że panowie aż tak pozamiatają. Kilku rzeczy ewidentnie brakuje (gdzie do cholery jest The Ripper czy Hell Patrol...), ale takie rarytasy jak The Sentinel, Blood Red Skies czy Beyond The Realms Of Death bardzo cieszą. Jest grubo
Zastanawia mnie tylko czemu wrócili do Painkillera. Na ostatniej trasie udowodnili, że można dać świetne show i nie grać tego numeru. Przecież Halford od lat kaleczy ten kawałek i brzmi to wręcz komicznie...
Tak czy siak z set raczej mnie usatysfakcjonował.
Trzeba będzie ustawić się przed prawą stroną sceny gdzie wymiata Glenn 
Po filmikach widać że forma zespołu jest rewelacyjna, oczywiście Rob nie śpiewa jak kiedyś, ale nie zawiodłem się, od paru lat utrzymuje równy poziom. Co do Painkillera to się zgadzam, taki Hell Patrol wypadłby zdecydowanie lepiej, no ale jak już się uwzięli na swój hicior to go muszą grać
EDIT: Choć teraz obejrzałem Painkillera z tej stronki którą podał yankes i muszę przyznać że kopie po jajach.
Po filmikach widać że forma zespołu jest rewelacyjna, oczywiście Rob nie śpiewa jak kiedyś, ale nie zawiodłem się, od paru lat utrzymuje równy poziom. Co do Painkillera to się zgadzam, taki Hell Patrol wypadłby zdecydowanie lepiej, no ale jak już się uwzięli na swój hicior to go muszą grać
EDIT: Choć teraz obejrzałem Painkillera z tej stronki którą podał yankes i muszę przyznać że kopie po jajach.
no własnie, mogli za to dać "miedzy młotem a kowadłem" albo hell patrolMr.Hankey pisze:Przecież Halford od lat kaleczy ten kawałek i brzmi to wręcz komicznie...
mogliby zamiast painkillera wrzucic all guns blazing i byloby wspaniale
W szczególności mogliby grać 12 piosenek jako szkielet koncertu i spośród 25 innych wybierać do setu 8-10 pozostałych, tak by każdy dostał coś innego. Wtedy pojechałbym z radościa na kilka koncertów.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...