10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa
No rozumiem, 50 tys. to jednak byłoby coś
chociaż również nie obraziłbym się jakby był mniejszy ścisk.
Panowie - dajcie spokój: 8 - 20 - 30 - 50 k w Wyborczej piszą, ze "kilkadziesiąt tysięcy" - cholera wie - JA będę, to już jest sukces, może mi Harris pionę przybić ! Będzie dobrze (...) 
- Emilio
- -#Lord of the flies

Wyborcza kłamie, wiec albo kilkanaście albo kilkasetRALF pisze:w Wyborczej piszą, ze "kilkadziesiąt tysięcy"
Harris z myśla o tej gazecie napisał "No more lies"
Ostatnio zmieniony czw cze 09, 2011 5:33 pm przez Emilio, łącznie zmieniany 1 raz.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
\RALF pisze:Panowie - dajcie spokój: 8 - 20 - 30 - 50 k w Wyborczej piszą, ze "kilkadziesiąt tysięcy" - cholera wie - JA będę, to już jest sukces, może mi Harris pionę przybić ! Będzie dobrze (...)
Dokładnie, dajmy sobie spokój z tymi liczbami.
Ważne że my tam będziemy
-
monsters666
- -#Prowler

dużo muszą mieć informacje od organizatora ile spodziewają się ludzi z jednego prostego powodu fosa musi wiedziec ile wysłać ochrony.Emilio pisze:A co, pracownik fosa ma wiedze ile osób kupiło bilety?
Aby zabezpieczyć dzień festiwalu, na który przyjechało 20 tysięcy osób, potrzeba ponad 200 pracowników ochrony ,na bemowie ponad 400 co daje ponad 40 tysięcy osób[takiej informacji przez telefon udzielił mi znajomy pracujący w fosie]
To narzekanie niektorych tutaj na sklad jest juz naprawde smieszne
Krytyka Volbeat i Killing Joke, i gadanie jakoby Sabaton i Saxon mialo przyciagnac wiecej osob to juz zaklinanie rzeczywistosci;) Ja rozumiem, ze te zespoly na tym forum ciesza sie wieksza popularnoscia, bo graja muzyke stylistycznei blizsza Maiden, a Volbeat czy KJ nie kazdemu przypadaja do gustu. Ale drodzy panowie, Volbeat to obecnie jeden z najbardziej popularnych zespolow w Europie, regularnie wyprzedajacy swoje koncerty w wielkich halach, np w Niemczech, czy tez bedacy headlinerem festiwalu Nova Rock w Austrii obok Iron Maiden, SOAD i Linkin Park. To powoli staje sie zespol z najwyzszej polki jezeli chodzi o przyciaganie fanow na koncerty. Takze naprawde, moze nei przekladajmy wlasnych muzycznych gustow na potencjalna sprzedaz biletow, bo to nieco smieszne, kiedy fakty pokazuja cos zupelnie innego 
Gdyby nie to, ze jade na wspomnaine Novarock, byłbym gotów 200 zł za sam Volbeat rzucic
. Wg mnie sporo przesadzacie z frekfencją
-
Deleted User 804
Tylko czy są to na tyle dobre zespoły by ktoś zechciał dać 200 czy 400 zł za 30-45 min występu. Chyba niekoniecznie poza sporadycznymi przypadkamilead pisze:To narzekanie niektorych tutaj na sklad jest juz naprawde smieszneKrytyka Volbeat i Killing Joke, i gadanie jakoby Sabaton i Saxon mialo przyciagnac wiecej osob to juz zaklinanie rzeczywistosci;) Ja rozumiem, ze te zespoly na tym forum ciesza sie wieksza popularnoscia, bo graja muzyke stylistycznei blizsza Maiden, a Volbeat czy KJ nie kazdemu przypadaja do gustu. Ale drodzy panowie, Volbeat to obecnie jeden z najbardziej popularnych zespolow w Europie, regularnie wyprzedajacy swoje koncerty w wielkich halach, np w Niemczech, czy tez bedacy headlinerem festiwalu Nova Rock w Austrii obok Iron Maiden, SOAD i Linkin Park. To powoli staje sie zespol z najwyzszej polki jezeli chodzi o przyciaganie fanow na koncerty. Takze naprawde, moze nei przekladajmy wlasnych muzycznych gustow na potencjalna sprzedaz biletow, bo to nieco smieszne, kiedy fakty pokazuja cos zupelnie innego
![]()
Tyle, że lotnisko nie należy do Bemowa. I Live Nation pewnie musi zapłacić Aeroklubowi jakąś sumkę. W sumie nawet bym się nie zdziwił gdyby było to te 300 tys.yankes pisze:zwłaszcza jak jeszcze za umiejscowienie imprezy na lotnisku dają 300tys.
A co do Volbeat. Wszystko fajnie, niech wyprzedają te pełne hale w Europie, tylko że w Polsce są po prostu mało popularni i tyle.
Ostatnio zmieniony czw cze 09, 2011 6:35 pm przez Piwowarus, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Deleted User 804
ile by to nie było to i tak taniej wynająć kawałek trawnika niż stadion a do tego mają 300k za to że organizują koncert w tak beznadziejnym miejscu.
Bo to wielki blad organizatorow, ze daja im tak krotki czas, a co za tym idzie, nie robia z nich magnesu na ludzi. Gdyby Maiden dostalo 2h, Motorhead i Volbeat po 1,5h, reszta po godzinie, parcie ludzi mogloby byc wieksze. Teraz faktycznie osoby ktore chcialyby zobaczyc wystep volbeat, a nie interesuje ich reszta, biletow raczej nie zakupia, bo 45 min to malo. Przy takim rozkladzie godzinowym, to niestety, ale to koncert Iron Maiden z supportami. I to kiepsko potraktowanymi. Nawet jako support na trasie przed Metallica Volbeat dostawal chyba wiecej czasu 
Nie wiecie może, czy ten koncert w ogóle będzie transmitowany w telewizji?
W telewizji będzie Opole.Anela pisze:Nie wiecie może, czy ten koncert w ogóle będzie transmitowany w telewizji?
-
Deleted User 2868
Oczywiście, że nie.Anela pisze:Nie wiecie może, czy ten koncert w ogóle będzie transmitowany w telewizji?
EDIT:
Ze strony LN Polska na facebook'u:

- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Ten plotek ustawany na zdjeciu to chyba granica GC. Jezeli tak, to bedzie podobnych rozmiarow jak w poprzednim roku. Gdyby zeszlo tak malo biletow, sektor GC zapewne tez bylby mniejszy
To raczej swiadczy o tym, ze frekwencja powinna byc niezla. Przynajmniej w GC 
JEEEEZU czy wy k***a nie macie innego problemu !!!! 
-
Deleted User 2868
Sam jeszcze 100 razy wrócisz do tematu 
Ja się nie znam, ale tak na logikę... Zapewne organizując imprezę masową należy przedstawić plan dotyczący zagospodarowania terenu oraz maksymalnej ilości ludzi. Umowy na takie rzeczy z FOSĄ, pozwolenia od służb (straż, policja etc.) pewnie muszą być zawarte i uzyskane sporo przed samym wydarzeniem. Więc te wszystkie przewidywania oraz wielkości sektorów raczej zmieniać się nie powinny, bo tak naprawdę nikt nie może przewidzieć ile biletow sprzeda się w dniu koncertu, niezależnie od tego ile się sprzedało wcześniej.
Jezeli nie uda sie upolowac biletow u konikow:
Bilety w sprzedaży na LiveNation.pl i w bileterach na terenie całego kraju. Do nabycia także jutro od 7.00 w kasie znajdującej się na ul. Powstańców Śląskich przy wejściu na teren imprezy.