The Final Frontier World Tour 2011

Wszystko na temat nowego tournee

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Jack
-#Trooper
-#Trooper

Re: The Final Frontier World Tour 2011

Post autor: Jack »

NO i dobrze jak nie przyjadą do nas ;) przy najmniej jak to będzie koncert w Czechach albo Niemczech to większość z nas będzie stać na bilety :roll: i to na fajniejszych obiektach

Z wywiadu Dave'a wynika że wakacjują od śierpnia ale nic nie mówił o poście w 2012 a wtedy ma być nasza długo oczekiwana trasa :jee:
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

ZłapanyWCzasie pisze:utwory z lat 90 czy po reunion ,cholera Clansman,Afraid too Shoot Strangers,Sign ,moze Nomad ,moze Paschendale, NO PRAYER FOR DYING!!!!!
To raczej mało możliwe, bo Dave zdementował w tym wywiadzie trasę promocyjną składanki...a szkoda, bo bardziej bym ją wolał od i tak świetnego TNOTB.
Awatar użytkownika
ironlemon
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: ironlemon »

Odwołali Soni w Bułgarii. Za słaba sprzedaż? :roll:
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Mała sprzedaż - bojkot fanów, zgrzyty pomiędzy IM i Slipknotem.
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

Podejrzewam że raczej mała sprzedaż - co może równać się z bojkotem fanów.
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

eee tam, ważne że u nas zagrali :mryellow:
cloud
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: cloud »

Czy znalazł ktoś może grafiki, które Maideni mieli na "płachtach" z tyłu podczas El Dorado i Talismana? Obie są niesamowite, a nigdzie nie mogę znaleźć.
UP THE IRONS !!!
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

ClouD pisze:Czy znalazł ktoś może grafiki, które Maideni mieli na "płachtach" z tyłu podczas El Dorado i Talismana? Obie są niesamowite, a nigdzie nie mogę znaleźć.
Zakup oryginalne The Final Frontier to będziesz miał grafikę z El Dorado. :B

Grafika z Talismana powstała tylko na potrzeby europejskiej części trasy, jedynie na tej płachcie.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Ta grafika do Talismana niszczy!!!
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

Nie bede pisal relacji i zakladal nowego tematu, ale wspomniec musze o szalenczym wypadzie na Nova Rock w Austrii. Kocham takie spontany, decyzja podjeta w niedziele, zbieranie ekipy i w poniedzialek wyjazd, jeszcze z malym poslizgiem, wiec bylo ostre pilowanie, zeby zdazyc, tzn na Maiden bez problemu, ale jako ze nie mielismy biletow, trzeba bylo sobie zalozyc jakis zapas czasu na ich skolowanie. Na miejsce dotarlismy kolo 17. Konie najpierw chcialy po 100 EUR potem juz po 50, ale to nadal bylo za duzo :) Koniec koncow udalo sie skolowac 4 wejsciowki za 95 Euro - mysle ze mozna bylo jeszcze taniej, ale trudno - za maiden jestem wstanie przeplacac ;)

to byl moj 35ty koncert Maiden i pierwszy jaki zdecydowalem sie spedzic nie walczac o wbijanie sie jak najblizej sceny. Stanelismy sobie spokojnie przy soundboardzie......doznania dzwiekowe sa faktycznie wyjatkowe, slyszalem takie rzeczy, ktorych wczesniej nigdy nie slyszalem pod scena, nie zdawalem sobie sprawy ze graja takie ozdobniki rozne :) Z takiej odleglosci uwage tez zwraca oswietlenie sceny, te kolory sa niesamowite, pod scena nie ma takiego efektu. Jednak nadal wole walke pod scena i wzrokowy kontakt z Iron Maiden - tego nic nie przebije :)

Sam koncert bardzo przyzwoity, choc na running free bruce odwalil przedstawianie zepsolu w ekspresowym tempie - widac bardzo sie spieszylo do domciu.....

Kilka filmikow z festivalu:

Blood Brothers - http://www.youtube.com/watch?v=FF2_Nzl1xNs

Coming Home - http://www.youtube.com/watch?v=7mMuOVUKZa0

Talisman - http://www.youtube.com/watch?v=5NXSea_PtIg

Running Free - http://www.youtube.com/watch?v=SZNUWKxCM7w

Iron Maiden - http://www.youtube.com/watch?v=OUxDDg7_i6A
Edit/Delete Message
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Jeszcze musze dodac ze duzy Eddie z daleka tez robi lepsze wrazenie niz spod sceny :)
Awatar użytkownika
Cybul
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Cybul »

Prawie się spotkalismy ;) W niedziele wieczorem po zwiedzeniu Pragi ruszyłem z ekipą do Nickelsdorfu, dotarlismy tam o 3 w nocy. Małe kimanko, rano obchód - mimo wczesnej godziny czułem atmosfere koncertu bardziej niż na poprzednich... niestety wówczas okazało się, że musimy wracać :cry: dzisiaj czuję że była to nagłupsza rzecz jaką zrobiłem, ten powrót nie okazał się tak pilny jak się wydawał. ehhh być na miejscu koncertu, widziec przyjeżdzające tiry Maiden czuć atmosfere festu, flagi ze znanym logiem powiewające na gruntach Panonii a nie być na koncercie.. :evil: Szymonie, a jak atmosfera ? Fest był 'sold out' podobno 55 tys divaków :)

Tereny wokół festiwalu podobały mi się choć za 6 bułek i jogurt w miejscowej piekarnii zapłacilismy.. 10 euro!!!
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Szymon pisze:to byl moj 35ty koncert Maiden
Nieźle ;-)
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Cybul pisze:Prawie się spotkalismy ;) W niedziele wieczorem po zwiedzeniu Pragi ruszyłem z ekipą do Nickelsdorfu, dotarlismy tam o 3 w nocy. Małe kimanko, rano obchód - mimo wczesnej godziny czułem atmosfere koncertu bardziej niż na poprzednich... niestety wówczas okazało się, że musimy wracać :cry: dzisiaj czuję że była to nagłupsza rzecz jaką zrobiłem, ten powrót nie okazał się tak pilny jak się wydawał. ehhh być na miejscu koncertu, widziec przyjeżdzające tiry Maiden czuć atmosfere festu, flagi ze znanym logiem powiewające na gruntach Panonii a nie być na koncercie.. :evil: Szymonie, a jak atmosfera ? Fest był 'sold out' podobno 55 tys divaków :)

Tereny wokół festiwalu podobały mi się choć za 6 bułek i jogurt w miejscowej piekarnii zapłacilismy.. 10 euro!!!
Ohhh nie no to fatalna decyzja :) Trzeba bylo zostac :) KOncert byl calkiem przyjemny. Tak jak mowisz niby sold out ale bilety mozna bylo kupic bez wiekszych problemow....ludzi byla masa!!!
Ja tam na miejscu nie wydalem ani Euro bo wszystko co mi trzeba bylo mialem w samochodzie, ale wiem ze dalo sie kupic browara za 1 Eur, wiec chyba calkiem przyzwoicie jak na tamte warunki :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

W raportach czytałem, że nawet blisko 60k było - masa Niemców i Czechów - największa publiczność przed jaka wystąpili Ironi w Austrii. Bomba festiwal - muszę tam się wybrać (...)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Koncert na Nova Rock godziwy jak na klepisko na jakim przyszło wystąpić Maiden (gdzieś pomiędzy polami ziemniaków i buraków - serio! :B ). Nagłośnienie zaskakująco dobre jak na festiwal (chociaż jeśli chodzi o ostatnie 3 koncerty to najlepsze było w Pradze), publiczność także bawiła się w miarę dobrze także na nowych kawałkach. Spodziewałem się, że mało kto będzie czuł klimat takiego The Talisman czy When The Wild Wind Blows. ;) Szału nie było, ale koncert zagrany poprawnie. Takie 7/10. ;) Niestety jak zwykle pod koniec koncertu siadł klimat - Bruce niesamowicie kaleczy na tej trasie Hallowed (profanuje go bardziej niż Blaze!). Może lepiej, gdyby w przyszłości kawałek ten był w secie na samym początku, jak The Talisman, kiedy Bruce nie ma jeszcze zmęczonego głosu i śpiewa rewelacyjnie.

Natomiast sam festiwal był fatalny chociaż trzeba wziąć poprawkę na to, że ja generalnie nie trawię dużych kilkudniowych festiwali. ;) Ot, taki Woodstock dla bogatych - brud, smród, kał, pot, piwo i jazda. :dance: Nie każdego kręcą takie klimaty. :roll: Publiki rzeczywiście była masa (55-60.000, chyba pierwszy ich totalny SOLD OUT w historii), ale nie wszyscy oglądali Maiden - dużo osób zajęło wcześniej miejsce pod drugą sceną, na której o północy wystąpił System Of A Down - swoją drogą dając świetne show dla większej publiczności niż Maiden, ale psując efekt po prostu fatalnym nagłośnieniem (nie było nic słychać, a linie opóźniające też nie działały! jedna istna tragedia! :evil: ).

Także podzielę się kilkoma filmikami z Nova Rock:

The Talisman: http://www.youtube.com/watch?v=S5SygQ9b1LY

The Wicker Man: http://www.youtube.com/watch?v=pD1WD_pTtNs

When The Wild Wind Blows: http://www.youtube.com/watch?v=98DeZsccvoE

Hallowed Be Thy Name: http://www.youtube.com/watch?v=UtUsfs1ZEcQ

Dziękuję Szymonowi, Mistrzowi Herkiemu i Maćkowi za spontaniczną wyprawę w przemiłej atmosferze! :dance: :pijak:
Awatar użytkownika
Cybul
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Cybul »

Dzięki chłopaki za dokładne relacje z Nickelsdorfu :pijak: naprawde szkoda, ze nie zostałem. Ale obym miał coś tam do odrobienia... Bruce mówił coś ciekawego na temat festiwalu? widowni ?
Ancient Mariner
-#Invader
-#Invader

Post autor: Ancient Mariner »

WICKER MAN pisze:
Hallowed Be Thy Name: http://www.youtube.com/watch?v=UtUsfs1ZEcQ
Jezus Maria, ten Hallowed to tragedia... z bólem wysłuchałem do końca :neutral:
Na bisy powinni grać Wrathchilda x 3 i juz ;-)
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Ja Wam powiem, że gdybyście o tym kaleczeniu hallowed nie pisali, to bym tego nie zauważył :razz: W Czechach wydawało mi się, że forma jest do końca (z pewnością jest lepsza, niż w Moskwie. Odsłuchałem dziś ponownie boota i Bruce już na TFF siadał :mryellow: )
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

Ja w ogóle nie mam zielonego pojęcia o co wam chodzi z tym Hallowed Be thy Name

Choć fakt,mogli by to grać jako 9-10 kawałek na secie
ODPOWIEDZ