Metallica

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: Metallica

Post autor: gumbyy »

Dla mnie Metallica to oczywiście lata wczesne. "Kill..." lubię umiarkowanie, kolejne 3 płyty to absolutne mistrzostwo. "Metallica" to równie dobry album,ale już w innej stylistyce. "Load" i "Re-Load" tego zupełnie nie słucham, a "St.A" to porażka na całej linii. Ostatnia płyta przynosi troszkę lepsze granie i od czasu do czasu posłucham tej płyty.

Wielki zespół, to bez dwóch zdań i sporo dobrego zrobił dla tej muzyki. Później lekko się pogubili (sodówa uderzyła do głowy ;)), ale swoje świetne płyty nagrali. Koncertowo Metallica jest niesamowita.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

http://www.metallica.com/news/20110615_news.asp

http://overkill.pl/news/goto.php?id=2925

Ciekawe, ciekawe. Dziwne i ciekawe jednocześnie. :razz:

Swoją drogą Panowie to śmiało teraz - zapełnijcie z 5 podstron tematu na temat tego że się sprzedali :lol: Możecie też dorzucić że mają lepszą promocję niż wiadomo kto bo stoi za nimi amerykański biznes muzyczny i stacje radiowe :D
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

myślisz, że praca z Lou Reedem zapewni sukces komercyjny ? Lou Reed to jakaś zGaga ?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

gumbyy pisze:Dla mnie Metallica to oczywiście lata wczesne. "Kill..." lubię umiarkowanie, kolejne 3 płyty to absolutne mistrzostwo. "Metallica" to równie dobry album,ale już w innej stylistyce.
Mam tak samo. Też średnio lubie debiut, nastepnie ride the lightning i mastera uwielbiam, .And Justice for All troszke mniej, ale też lubie. Czarna płyta jest imho bardzo dobra.

Natomiast jestem w tej mniejszosci, która lubi load i reload, nie sa to płyty wybitne, ale mi sie dobrze ich słucha, znacznie lepiej niz gniotów, które nagrali później. St Anger nie da sie słuchac, Death Magnetic juz lepsze, ale też szału nie robi moim zdaniem.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
erni13
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: erni13 »

A ja uwielbiam Kill'em All. Choć jak wiadomo, Metallica skończyła się wejściem perkusji w ,,Anesthesia...". Dalej to już komercja. No, ale Ride the Lighting i Master of Puppets to mistrzostwo totalne. Dalej ..And Justice for All, kolejna dobra płyta, lecz gorsza od poprzedników. Czarnulka też bardzo okay. Dalej przemilczę, natomiast Death Magnetic jest dobra, nawet bardzo.
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Cztery pierwsze płyty to absolutna klasyka, czarna też jest bardzo dobra, ale później było bardzo biednie aż do premiery naprawdę udanego DM. Zobaczymy co będzie tym razem, ale myślę, że oni są w stanie stworzyć coś naprawdę ciekawego ;-)
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Kuba pisze:http://www.metallica.com/news/20110615_news.asp

http://overkill.pl/news/goto.php?id=2925

Ciekawe, ciekawe. Dziwne i ciekawe jednocześnie. :razz:

Swoją drogą Panowie to śmiało teraz - zapełnijcie z 5 podstron tematu na temat tego że się sprzedali :lol: Możecie też dorzucić że mają lepszą promocję niż wiadomo kto bo stoi za nimi amerykański biznes muzyczny i stacje radiowe :D

Hehe, Kuba wyjąłeś mi to spod palców na klawiaturze ;-) Zapowiada się bardzo ciekawie.
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cellman »

O ja pieprzę. Miliardowa kompilacja Maiden to przy tym nic ;) hehe. No ale myślę, że mimo, że pomysł brzmi co najmniej dziwnie, płyta będzie zajebista.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Kuba pisze:Swoją drogą Panowie to śmiało teraz - zapełnijcie z 5 podstron tematu na temat tego że się sprzedali
Sprzedali się jak nic :mryellow: :mryellow: :mryellow: :razz: :razz: :razz:

Rozpoczynam narzekanie i dyskusję.
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Nie lubię, gdy zespół robi takie eksperymenty i zamiast normalnie nagrywać angażuje kogoś z zewnątrz. Ale kto wie...Albo brakowało im pomysłów, albo wpadli na jakiś dobry. Z ciekawości na pewno posłucham.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Coś takiego będzie, jak projekt Pearl Jam/Neil Young z 1994... Może być ciekawie, tylko jak to na scenie zaprezentują !?? Albo rusza w trasę z Lou Reedem, jako zespól akompaniujący :?:
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

ttomasz pisze:Nie lubię, gdy zespół robi takie eksperymenty i zamiast normalnie nagrywać angażuje kogoś z zewnątrz. Ale kto wie...Albo brakowało im pomysłów, albo wpadli na jakiś dobry. Z ciekawości na pewno posłucham.
To chyba raczej Lou Reed zaangażował Metallikę ;). Współpraca z takim gościem może być artystyczną nobilitacją, mnie cieszy, że zespół nie boi się eksperymentować w taki sposób. Jakoś nie wyobrażam sobie czegoś takiego z IM heh.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

IgorW pisze:Współpraca z takim gościem może być artystyczną nobilitacją, mnie cieszy, że zespół nie boi się eksperymentować w taki sposób. Jakoś nie wyobrażam sobie czegoś takiego z IM heh.
Lubie Lou Reeda ale bez jaj. Gdyby Maiden wyjechało kiedys z płyta symfoniczna lub feat z innym artysta to chyba przestałbym ich słuchać.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

tomtomala pisze: Sprzedali się jak nic :mryellow: :mryellow: :mryellow: :razz: :razz: :razz:
Oczywiście ze się sprzedali. Jak tylko poznali John Zazule :D A Lars się sprzedał jeszcze wcześniej bo jak dawał ogłoszenie dzięki któremu poznał Jamesa to pewnie za piniądze to zrobił. Wszystko tylko kasa, kasa, kasa :razz:
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

yankes pisze: Hehe, Kuba wyjąłeś mi to spod palców na klawiaturze ;-) Zapowiada się bardzo ciekawie.
Tzn "niusa" Ci wyjąłem czy fakt ze się sprzedali :lol: ;-)
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Kuba pisze:Oczywiście ze się sprzedali. Jak tylko poznali John Zazule :D A Lars się sprzedał jeszcze wcześniej bo jak dawał ogłoszenie dzięki któremu poznał Jamesa to pewnie za piniądze to zrobił. Wszystko tylko kasa, kasa, kasa :razz:
Ech ta kasa. Nic tych się te zespoły sprzedają. Czci i honoru nie mają.

A na poważnie - chętnie tego posłucham.
Awatar użytkownika
diego
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: diego »

Ja tam lubię metallikę od nich zacząłem słuchać tego typu muzyki ale jest to muzyka, która się nudzi po czasie. To ich chyba różni od Maidenów. Nie lubię gdy się mówi Metallica skończyła się tu i tam. Metallica to dobry zespół co potwierdza Death Magnetic a w ostatnich albumach było sporo eksperymentów. Najbardziej lubię Mastera i Ride The Lighting. To są dwie mega płytki ale nie twierdzę, że po nich się skończyła Metallica. Po prostu dla mnie muzyka ta nie ma tego czegoś, błysku lub czegoś w tym stylu. Ale klasyk gatunku i to trzeba przyznać.
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

tomtomala pisze:
A na poważnie - chętnie tego posłucham.
No na poważnie to i ja chętnie oczywiście po to sięgnę. Kompozycje są Lou Reeda, Metallica aranżowała numery. A skoro to już niemal gotowe i skoro już news puścili to zaraz będziemy mogli się z tym zapoznać.
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

IgorW pisze:
ttomasz pisze:Nie lubię, gdy zespół robi takie eksperymenty i zamiast normalnie nagrywać angażuje kogoś z zewnątrz. Ale kto wie...Albo brakowało im pomysłów, albo wpadli na jakiś dobry. Z ciekawości na pewno posłucham.
To chyba raczej Lou Reed zaangażował Metallikę ;). Współpraca z takim gościem może być artystyczną nobilitacją, mnie cieszy, że zespół nie boi się eksperymentować w taki sposób. Jakoś nie wyobrażam sobie czegoś takiego z IM heh.
Ja IM uwielbiam takie jakie jest, więc wszelkie pomysły w tym stylu bym źle odebrał. Panowie mają za wiele swoich świetnych pomysłów, żeby ktoś im w tworzeniu przeszkadzał :mryellow:
Natomiast do twórczości mety mam chłodny stosunek i taki eksperyment może mieć niezłe efekty.
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

ttomasz pisze: Panowie mają za wiele swoich świetnych pomysłów, żeby ktoś im w tworzeniu przeszkadzał :mryellow:
I co oni z tymi pomysłami robią ?
ODPOWIEDZ