Wielki zespół, to bez dwóch zdań i sporo dobrego zrobił dla tej muzyki. Później lekko się pogubili (sodówa uderzyła do głowy
Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Metallica
Dla mnie Metallica to oczywiście lata wczesne. "Kill..." lubię umiarkowanie, kolejne 3 płyty to absolutne mistrzostwo. "Metallica" to równie dobry album,ale już w innej stylistyce. "Load" i "Re-Load" tego zupełnie nie słucham, a "St.A" to porażka na całej linii. Ostatnia płyta przynosi troszkę lepsze granie i od czasu do czasu posłucham tej płyty.
Wielki zespół, to bez dwóch zdań i sporo dobrego zrobił dla tej muzyki. Później lekko się pogubili (sodówa uderzyła do głowy
), ale swoje świetne płyty nagrali. Koncertowo Metallica jest niesamowita.
www.MetalSide.pl
http://www.metallica.com/news/20110615_news.asp
http://overkill.pl/news/goto.php?id=2925
Ciekawe, ciekawe. Dziwne i ciekawe jednocześnie.
Swoją drogą Panowie to śmiało teraz - zapełnijcie z 5 podstron tematu na temat tego że się sprzedali
Możecie też dorzucić że mają lepszą promocję niż wiadomo kto bo stoi za nimi amerykański biznes muzyczny i stacje radiowe 
Ciekawe, ciekawe. Dziwne i ciekawe jednocześnie.
Swoją drogą Panowie to śmiało teraz - zapełnijcie z 5 podstron tematu na temat tego że się sprzedali
myślisz, że praca z Lou Reedem zapewni sukces komercyjny ? Lou Reed to jakaś zGaga ?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Mam tak samo. Też średnio lubie debiut, nastepnie ride the lightning i mastera uwielbiam, .And Justice for All troszke mniej, ale też lubie. Czarna płyta jest imho bardzo dobra.gumbyy pisze:Dla mnie Metallica to oczywiście lata wczesne. "Kill..." lubię umiarkowanie, kolejne 3 płyty to absolutne mistrzostwo. "Metallica" to równie dobry album,ale już w innej stylistyce.
Natomiast jestem w tej mniejszosci, która lubi load i reload, nie sa to płyty wybitne, ale mi sie dobrze ich słucha, znacznie lepiej niz gniotów, które nagrali później. St Anger nie da sie słuchac, Death Magnetic juz lepsze, ale też szału nie robi moim zdaniem.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
A ja uwielbiam Kill'em All. Choć jak wiadomo, Metallica skończyła się wejściem perkusji w ,,Anesthesia...". Dalej to już komercja. No, ale Ride the Lighting i Master of Puppets to mistrzostwo totalne. Dalej ..And Justice for All, kolejna dobra płyta, lecz gorsza od poprzedników. Czarnulka też bardzo okay. Dalej przemilczę, natomiast Death Magnetic jest dobra, nawet bardzo.
Cztery pierwsze płyty to absolutna klasyka, czarna też jest bardzo dobra, ale później było bardzo biednie aż do premiery naprawdę udanego DM. Zobaczymy co będzie tym razem, ale myślę, że oni są w stanie stworzyć coś naprawdę ciekawego 
Kuba pisze:http://www.metallica.com/news/20110615_news.asp
Ciekawe, ciekawe. Dziwne i ciekawe jednocześnie.![]()
Swoją drogą Panowie to śmiało teraz - zapełnijcie z 5 podstron tematu na temat tego że się sprzedaliMożecie też dorzucić że mają lepszą promocję niż wiadomo kto bo stoi za nimi amerykański biznes muzyczny i stacje radiowe
Hehe, Kuba wyjąłeś mi to spod palców na klawiaturze
O ja pieprzę. Miliardowa kompilacja Maiden to przy tym nic
hehe. No ale myślę, że mimo, że pomysł brzmi co najmniej dziwnie, płyta będzie zajebista.
Sprzedali się jak nicKuba pisze:Swoją drogą Panowie to śmiało teraz - zapełnijcie z 5 podstron tematu na temat tego że się sprzedali
Rozpoczynam narzekanie i dyskusję.
Nie lubię, gdy zespół robi takie eksperymenty i zamiast normalnie nagrywać angażuje kogoś z zewnątrz. Ale kto wie...Albo brakowało im pomysłów, albo wpadli na jakiś dobry. Z ciekawości na pewno posłucham.
Coś takiego będzie, jak projekt Pearl Jam/Neil Young z 1994... Może być ciekawie, tylko jak to na scenie zaprezentują !?? Albo rusza w trasę z Lou Reedem, jako zespól akompaniujący 
To chyba raczej Lou Reed zaangażował Metallikęttomasz pisze:Nie lubię, gdy zespół robi takie eksperymenty i zamiast normalnie nagrywać angażuje kogoś z zewnątrz. Ale kto wie...Albo brakowało im pomysłów, albo wpadli na jakiś dobry. Z ciekawości na pewno posłucham.
Lubie Lou Reeda ale bez jaj. Gdyby Maiden wyjechało kiedys z płyta symfoniczna lub feat z innym artysta to chyba przestałbym ich słuchać.IgorW pisze:Współpraca z takim gościem może być artystyczną nobilitacją, mnie cieszy, że zespół nie boi się eksperymentować w taki sposób. Jakoś nie wyobrażam sobie czegoś takiego z IM heh.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Oczywiście ze się sprzedali. Jak tylko poznali John Zazuletomtomala pisze: Sprzedali się jak nic![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tzn "niusa" Ci wyjąłem czy fakt ze się sprzedaliyankes pisze: Hehe, Kuba wyjąłeś mi to spod palców na klawiaturzeZapowiada się bardzo ciekawie.
Ech ta kasa. Nic tych się te zespoły sprzedają. Czci i honoru nie mają.Kuba pisze:Oczywiście ze się sprzedali. Jak tylko poznali John ZazuleA Lars się sprzedał jeszcze wcześniej bo jak dawał ogłoszenie dzięki któremu poznał Jamesa to pewnie za piniądze to zrobił. Wszystko tylko kasa, kasa, kasa
A na poważnie - chętnie tego posłucham.
Ja tam lubię metallikę od nich zacząłem słuchać tego typu muzyki ale jest to muzyka, która się nudzi po czasie. To ich chyba różni od Maidenów. Nie lubię gdy się mówi Metallica skończyła się tu i tam. Metallica to dobry zespół co potwierdza Death Magnetic a w ostatnich albumach było sporo eksperymentów. Najbardziej lubię Mastera i Ride The Lighting. To są dwie mega płytki ale nie twierdzę, że po nich się skończyła Metallica. Po prostu dla mnie muzyka ta nie ma tego czegoś, błysku lub czegoś w tym stylu. Ale klasyk gatunku i to trzeba przyznać.
No na poważnie to i ja chętnie oczywiście po to sięgnę. Kompozycje są Lou Reeda, Metallica aranżowała numery. A skoro to już niemal gotowe i skoro już news puścili to zaraz będziemy mogli się z tym zapoznać.tomtomala pisze:
A na poważnie - chętnie tego posłucham.
Ja IM uwielbiam takie jakie jest, więc wszelkie pomysły w tym stylu bym źle odebrał. Panowie mają za wiele swoich świetnych pomysłów, żeby ktoś im w tworzeniu przeszkadzałIgorW pisze:To chyba raczej Lou Reed zaangażował Metallikęttomasz pisze:Nie lubię, gdy zespół robi takie eksperymenty i zamiast normalnie nagrywać angażuje kogoś z zewnątrz. Ale kto wie...Albo brakowało im pomysłów, albo wpadli na jakiś dobry. Z ciekawości na pewno posłucham.. Współpraca z takim gościem może być artystyczną nobilitacją, mnie cieszy, że zespół nie boi się eksperymentować w taki sposób. Jakoś nie wyobrażam sobie czegoś takiego z IM heh.
Natomiast do twórczości mety mam chłodny stosunek i taki eksperyment może mieć niezłe efekty.
I co oni z tymi pomysłami robią ?ttomasz pisze: Panowie mają za wiele swoich świetnych pomysłów, żeby ktoś im w tworzeniu przeszkadzał![]()