Pojedynki płyt...

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 2259

Re: Pojedynki płyt...

Post autor: Deleted User 2259 »

Przypominam o argumentach.
The Final Frontier 2 - 8 Piece of Mind

Więc POM to dla mnie pierwsza 4 płyt Iron Maiden,znajduje się tam To Tame A Land które uważam,za jedno ze szczytowych osiągnięć kompozycyjnych dziewicy,wystarczy?
Awatar użytkownika
Journeyman666
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Journeyman666 »

The Final Frontier 3 - 8 Piece of Mind

Zdecydowanie bardziej cenię sobie płyty po reunion. PoM to jest dobra płyta ale bez szaleństw. Jest co prawda trooper, flight of icarus, revelations, ewentualnie still life i to tmae a land. A TFF to płyta gdzie jedynym gniotkiem jest Starblind ale i tak pasuje do reszty albumu
Awatar użytkownika
DaveM
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DaveM »

The Final Frontier 3 -9 Piece of Mind

To dwie całkiem rózne płyty i trudno je porównywac. PoM to typowy heavy, szybki, melodyjny, chwytliwy. Natomiast TFF ma nieco dłuższe kompozycje, które niekiedy przynudzają. Jednak jest tam wspaniały Talisma, WTWWB, Man who would be king. Mimo wszystko PoM jest znacznie lepszym albumem, rasowe Maiden
Strangelander
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Strangelander »

The Final Frontier 3 -10 Piece of Mind

Nie ma tu wogóle nad czym dyskutować. PoM to esencja Maiden. Czad, energia, świeżość, świetne niebanalne kompozycje. Tyle się mówi o tym, że to Maiden zrobiło się takie progresywne teraz, a przecież jedno To Tame a Land ma więcej pomysłów i ciekawych rozwiązań niż cały TFF, który nie jest wcale złym albumem.
Awatar użytkownika
diego
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: diego »

The Final Frontier 3 -11 Piece of Mind

Miałem dylemat. Z jednej strony twierdzę, że TFF jest bardzo dobrą płytą z Talisamen, TWWB, Alchemistem i TTF ale jednak jak ktoś napisał Piece of Mind to typowe granie Heavy Metalowe w stylu Iron Maiden. Nie da się tego nie podziwiać. Trooper, Where Eagles Dare, Flight of Icarus no i jedna z moich ulubionych kompozycji: Revelations to klasyki. 3 ostatnie kawałki z Piece of Mind mi nie podchodzą ale jednak po dłuższym zastanowieniu mój głos na Piece of Mind.
voivod
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: voivod »

The Final Frontier 3-12 Piece of Mind
Nie ma nawet co porównywać. TFF to jeden z najgorszych albumów IM.
Awatar użytkownika
Rithelight
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Rithelight »

The Final Frontier 3 - 13 Piece of Mind

Z całym szacunkiem dla TFF, bo to naprawdę świetna płyta, ale POM to po prostu album-legenda.
CardicalC
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: CardicalC »

The Final Frontier 4 - 13 Piece of Mind
Oczywiście że final frontier. płyta znacznie lepsza niż piece of mind.
Ostatnio zmieniony śr cze 29, 2011 12:56 pm przez CardicalC, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Dziku »

The Final Frontier 4 - 14 Piece of Mind

Glos na POM, plyta znacznie lepsza niz TFF.
Awatar użytkownika
FanMaiden
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: FanMaiden »

The Final Frontier 4 - 15 Piece of Mind

Głos na Piece of Mind, ponieważ niemalże dorównała genialnemu Numberowi.
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

The Final Frontier 4 - 16 Piece of Mind

Bardzo trudny wybór, dwie płyty ze ścisłej czołówki, ale zarazem całkowicie inne od siebie. Na TFF pokazali, że pomimo tych wszystkich lat stale się rozwijają bez oglądania się na krytykę ortodoksyjnych wyznawców czystości gatunku, ale POM to chyba po prostu najlepsza czysto metalowa płyta lat osiemdziesiątych i dzieło skończenie doskonałe, gdzie nie ma ani jednej zbędnej nutki.
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

The Final Frontier 4 - 17 Piece of Mind

Ciężki pojedynek, naprawdę. Bardzo lubię TFF, nawet jak ostatnio spojrzałem na lasta to jest to najczęściej odtwarzana przeze mnie płyta. Zespół pokazał się na niej z dobrej strony, na luzie zagrali to, co im przyszło do głowy. W efekcie TFF okazał się płytą świetną, wnoszącą coś nowego do dorobku zespołu. Z drugiej strony PoM jest taki klasycznie heavy metalowy, podczas słuchania tej płyty czuć niesamowity klimat lat 80. Po ciężkiej decyzji głos na PoM :)
Awatar użytkownika
Władysław_Warneńczyk
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Władysław_Warneńczyk »

The Final Frontier 5 - Piece of Mind 17

lubię PoM, ale tylko lubię. natomiast w TFF jest po prostu zakochany, jak dla mnie to zdecydowanie jedna z najlepszych płyt po reunion. stawiam ją też wysoko w całej dyskografi IM, wyżej niż Piece of Mind
SiódmySyn
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: SiódmySyn »

Wydaje mi się, że PoM już wygrał i możemy jechać z następną parą ;p
Robercikk

Post autor: Robercikk »

The Final Frontier 6 - Piece of Mind 17

Miałem ogromny dylemat, gdyż Piece of Mind to niemalże podstawa Iron Maiden, chyba mało kto byłby sobie w stanie wyobrazić IM bez kawałków takich jak The Trooper, Revelations, Flight of Icarus czy Where Eagles Dares. Jednak ubóstwiam The Final Frontier, to jest coś nowego, z mocnym brzmieniem, kocham na tej płycie wszystkie kawałki, może troszeczkę mniej tylko The Man Who Would Be King i Alchemista, ale reszta jest mega, dlatego głosik na TFF.
Awatar użytkownika
Gobos
-#Invader
-#Invader

Post autor: Gobos »

The Final Frontier 6 - Piece of Mind 18

Mój głos na POM ta płyta nie ma słabych kompozycji, w całosci jest genialna, i pomimo tego że TFF również bardzo lubię to mój głos na POM
you are number ... 89 Gobos on tour 2016:Wrocław...
claudette
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: claudette »

The Final Frontier 6 - Piece Of Mind 19

Piece Of Mind to zdecydowanie moja ulubiona płyta, i jak poprzednik twierdzi - w całości genialna :) The Final Frontier też bardzo lubię, jednak w starciu akurat z PoM to bez zastanowienia przegrywa :P
Awatar użytkownika
erni13
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: erni13 »

Zresztą... Wasza decyzja. Kończymy ten pojedynek? TFF nie ma już najmniejszych szans, a tak, trochę szybciej się wyrobimy.
Awatar użytkownika
Cybul
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Cybul »

The Final Frontier 6 - Piece of Mind 20

W szczególności za klimatyczny 'To Tame a Land' - piosenkę, którą uważam za jedną z najlepszych. Za wyciskające łzy 'Revelations'; koncertowe killery - 'Die With Your Boots On', 'The Trooper' czy 'Where Eagles Dare'; niestety dawno nie grane...Still Life i Icarus. Na TFF, mimo mojej sympatii do tego albumu i kilku genialnych kompozycji (WTWWB, Talisman), aż tylu numerów nie znalazłem. To trochę jak mecz beniaminka z utytułowanym starym mistrzem.
Deleted User 5147

Post autor: Deleted User 5147 »

The Final Frontier 6 - Piece of Mind 21

Bardzo lubię TFF, moim zdaniem to jedna z lepszych płyt IM. PoM jest jednak moją ulubioną płytą w dorobku zespołu. SAme dobre utwory takie jak np. The Trooper, Flight of Icarius i mój ulubiony utwór Where Eagles Dare z genialnym intro perkusji.
ODPOWIEDZ