Dream Theater
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Dream Theater
"A Dramatic Turn Of Events" track listing:
01. On The Backs Of Angels
02. Build Me Up, Break Me Down
03. Lost Not Forgotten
04. This Is The Life
05. The Shaman's Trance
06. Outcry
07. Far From Heaven
08. Breaking All Illusions
09. Beneath The Surface
Boosze, po nazwie albumu jak i pojedynczych kawałków można wnioskować, że to concept album o odejściu Mike'a....Do tego dvd z rekrutacji nowego perkusisty
01. On The Backs Of Angels
02. Build Me Up, Break Me Down
03. Lost Not Forgotten
04. This Is The Life
05. The Shaman's Trance
06. Outcry
07. Far From Heaven
08. Breaking All Illusions
09. Beneath The Surface
Boosze, po nazwie albumu jak i pojedynczych kawałków można wnioskować, że to concept album o odejściu Mike'a....Do tego dvd z rekrutacji nowego perkusisty
Oj tam. oj tam......czepiasz się. Jeszcze nie masz czego a już się czepiaszyankes pisze:
Dla mnie to może sobie to być concept album o czym tam chcą, byle muzycznie "jaja pourywało"
A ja po cichu liczę, że wielkie koncepty myślowe i muzyczne, półgodzinne kawałki masturbacyjne odeszły z Portnoyem... o ile to on za nie odpowiadał
. Przydałby się zespołowi pewien powrót do źródeł - I&W, Awake czy nawet Falling Into Infinity, krótsze, bardziej przystępne kawałki z porywającą przebojowością a nie formalne nudy.
-
Deleted User 622
O to to to.IgorW pisze: I&W, Awake czy nawet Falling Into Infinity, krótsze, bardziej przystępne kawałki z porywającą przebojowością a nie formalne nudy.
-
Deleted User 2259
LUDZIE OKAZJA
http://allegro.pl/dream-theater-wieden- ... 83713.html
Ktoś reflektuje?
PS ja dawałem 156,40 zł.
http://allegro.pl/dream-theater-wieden- ... 83713.html
Ktoś reflektuje?
PS ja dawałem 156,40 zł.
-
Deleted User 622
http://www.youtube.com/watch?v=oasnbzEMV08
EDIT:
Liczyłem na pierdyknięcie, a tu troche glutowaty ten numer. Ma swoje momenty, ale wydaje sie byc wyciągniety z ostatniego bezpłciowego albumu.
EDIT:
Liczyłem na pierdyknięcie, a tu troche glutowaty ten numer. Ma swoje momenty, ale wydaje sie byc wyciągniety z ostatniego bezpłciowego albumu.
Faktycznie niczego nie urywa ten utwór. Zobaczymy jaka będzie reszta. Mam nadzieję, że nie wypuścili najlepszego utworu
Okładka, jak to z DT bywa, bardzo dobra i tradycyjnie mi się podoba, choć nie powiem, poniższy artwork też jest niczego sobie:
http://tinypic.com/view.php?pic=2pyxaj4&s=7
http://tinypic.com/view.php?pic=2pyxaj4&s=7
Nie porywa ten nowy kawałek. Obawiam się, że zmiany w składzie nic nie zmieniły i DT się najzwyczajniej wypaliło. Co mieli zagrać to już zagrali. Teraz próbują kilogramem pudru nadrobić braki w urodzie, ale 50 letniej starej pannie to już nie pomoże.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Hmm, rzeczywiście ten numer niczego nie urywa, ale co mi się podoba, to odciążenie brzmienia w stosunku do 2 ostatnich albumów. Znowu jest więcej luzu i przestrzeni, trochę mi się to momentami kojarzy z Awake, wszystko brzmi jak należy.
Szkoda, że sam numer nie wyrasta ponad ichnią przeciętną, ale poczekam na nowy album. Czuję, że w przeciwieństwie do ostatniego, posłucham go kilka razy do końca
Szkoda, że sam numer nie wyrasta ponad ichnią przeciętną, ale poczekam na nowy album. Czuję, że w przeciwieństwie do ostatniego, posłucham go kilka razy do końca
a mnie się cholernie podoba ten wałek, ale ja ostatnio łykam bez popity wszystko co ma w nazwie gatunku "progressive"
Gdyby ten wałek był na SC/BC&SL to byłby najlepszy/prawie najlepszy. Jak płyta bedzie na tym poziomie, to będzie to, imho, najlepsza płyta od czasów ToTa
ostatni nawet mi się podobał, miał momenty, dosłuchać to ja SC nie potrafię(a regularnie próbuje od 4 lat)Czuję, że w przeciwieństwie do ostatniego, posłucham go kilka razy do końca
już nie mam tu najwięcej postów

Ja niestety obu ostatnich nie trafię. SC jeszcze słuchałem kilka razy, bo bardzo czekałem wtedy na coś nowego i liczyłem, że w końcu to na tym albumie usłyszę
. Nie usłyszałem, więc do kolejnego podchodziłem już mocną rezerwą, która nigdy nie minęła.
Dla odmiany Octavarium mi się podobało, a koncert w Poznaniu z 2005 roku był świetny.
Dla odmiany Octavarium mi się podobało, a koncert w Poznaniu z 2005 roku był świetny.
chyba: traWię ??IgorW pisze:Ja niestety obu ostatnich nie trafię.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Istotnie, zabawna literówka 
Wczoraj rozpoczęła się trasa w Europie, setlista poprostu miażdży!
Jeśli n9ie możecie wytrzymać - sprawdźcie sobie! Naprawdę bombowa
Jeśli n9ie możecie wytrzymać - sprawdźcie sobie! Naprawdę bombowa
Jes, zaskakująco przyzwoita. Choć dokonałbym kilku drobnych poprawek - wywalić kawałki z ostatnich 2 albumów i wrzucić coś starszego
.
Chętnie się zerwę z Nowych Horyzontów na jeden dzień, aby zobaczyć ten koncert
.
BTW, ktoś z Wrocka wybiera się samochodem?
Chętnie się zerwę z Nowych Horyzontów na jeden dzień, aby zobaczyć ten koncert
BTW, ktoś z Wrocka wybiera się samochodem?
Hmmm patrząc na ten set dostrzegam, że jestem byłym fanem DT, bo mnie to jakoś szczególnie nie kręci. Pierwsze 3-4 płyty są znakomite, ale potem już tylko Train of Thoughts.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Deleted User 2259