Pojedynki płyt...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Pojedynki płyt...
Powerslave 1 - 1 Iron Maiden
A dla mnie Rime, Powerslave, Aces High i 2 Minutes wystarczą na pokonanie debiutu.
Głos ma Powerslave.
A dla mnie Rime, Powerslave, Aces High i 2 Minutes wystarczą na pokonanie debiutu.
Głos ma Powerslave.
-
Strangelander
- -#Prodigal son

Powerslave 1 - 2 Iron Maiden
Na debiucie nie ma słabych kawałków. Równy, niezwykle energiczny album. Powerslave z kolei ma utwory zarówno genialne jak i dosyć przeciętne.
Na debiucie nie ma słabych kawałków. Równy, niezwykle energiczny album. Powerslave z kolei ma utwory zarówno genialne jak i dosyć przeciętne.
Powerslave 1 - 3 Iron Maiden
Obie płyty to klasyki, ale głos na debiut. "Powerslave" to świetna płyta, ale do "Back in the Village" jakoś nigdy nie mogłem się przekonać - reszta miodzio. Za to debiut jest równy od początku do końca. No i "Phantom of the Opera"....
Obie płyty to klasyki, ale głos na debiut. "Powerslave" to świetna płyta, ale do "Back in the Village" jakoś nigdy nie mogłem się przekonać - reszta miodzio. Za to debiut jest równy od początku do końca. No i "Phantom of the Opera"....
Powerslave 2 - 3 Iron Maiden
Sama produkcja Powerslave rozwala debiut.
Sama produkcja Powerslave rozwala debiut.
Powerslave 3 - 3 Iron Maiden
Za te 4 klasyki, które mogę słuchać bez przerwy. Obie płyty mają jednak słabsze momenty moim zdaniem.
Za te 4 klasyki, które mogę słuchać bez przerwy. Obie płyty mają jednak słabsze momenty moim zdaniem.
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Powerslave 4 - 3 Iron Maiden
Powerslave to niesamowita płytka. Mogę jej słuchać w kółko i bez przerwy. Brzmienie idealne, forma znakomita, skład prawie najlepszy. Debiut jest dobry ale między nim a Powerslavem jest ogromna przepaść. Zdecydowany głos na Powerslave.
Powerslave to niesamowita płytka. Mogę jej słuchać w kółko i bez przerwy. Brzmienie idealne, forma znakomita, skład prawie najlepszy. Debiut jest dobry ale między nim a Powerslavem jest ogromna przepaść. Zdecydowany głos na Powerslave.
Powerslave 4 - 4 Iron Maiden
Za spacer po miescie, ogladanie sie za dziewczynami, ucieczke przed policja i genialne okladki singli.
Za spacer po miescie, ogladanie sie za dziewczynami, ucieczke przed policja i genialne okladki singli.
Powerslave 4 - 5 Iron Maiden
Stawiam na debiut, który pomimo dużej muzycznej różnorodności jakościowo jest równiejszy od Powerslave'a, który chociaż jest świetnym albumem to jednak pojawiają się na nim po raz pierwszy w historii zespołu drobne symptomy zjadania własnego ogona.
Stawiam na debiut, który pomimo dużej muzycznej różnorodności jakościowo jest równiejszy od Powerslave'a, który chociaż jest świetnym albumem to jednak pojawiają się na nim po raz pierwszy w historii zespołu drobne symptomy zjadania własnego ogona.
Powerslave 4 - 6 Iron Maiden
bardzo ciężki wybór, debiut chyba równiejszy. chociaż na Powerslave są 4 genialne kawałki, jeden z najlepszych w twórczości Maiden... ale dzisiaj mam ochotę na "jedynkę"
bardzo ciężki wybór, debiut chyba równiejszy. chociaż na Powerslave są 4 genialne kawałki, jeden z najlepszych w twórczości Maiden... ale dzisiaj mam ochotę na "jedynkę"
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Powerslave 4 - 7 Iron Maiden
Uwielbiam młode zespoły, a szczególnie młode Maiden. Wspaniała płyta, wspaniałe kompozycje, czuć lata 70'
Powerslave fajna płyta, ale nie przyniosła nic nowego w muzyce Maiden, po za trzema bardzo dobrymi (powinno być przekleństwo, ale nie można) kawałkami...
Uwielbiam młode zespoły, a szczególnie młode Maiden. Wspaniała płyta, wspaniałe kompozycje, czuć lata 70'
Powerslave fajna płyta, ale nie przyniosła nic nowego w muzyce Maiden, po za trzema bardzo dobrymi (powinno być przekleństwo, ale nie można) kawałkami...
Powerslave 8 - 7 Iron Maiden
Slave za Marynarza....
Slave za Marynarza....
- Rithelight
- -#Charlotte

Powerslave 5 - 8 Iron Maiden
Miałem głosować na Powerslave, ale po dzisiejszym przesłuchaniu IM stwierdzam, że ta płyta rządzi i zasługuje nawet na finał (tak jak większość albumów Dziewicy
)
PS: SiódmySyn, na przyszłość sprawdzaj dokładnie jakie cyferki wpisujesz, bo byś ludzi zmylił.
Miałem głosować na Powerslave, ale po dzisiejszym przesłuchaniu IM stwierdzam, że ta płyta rządzi i zasługuje nawet na finał (tak jak większość albumów Dziewicy
PS: SiódmySyn, na przyszłość sprawdzaj dokładnie jakie cyferki wpisujesz, bo byś ludzi zmylił.
-
Robercikk
Powerslave 6-8 Iron Maiden
Powerslave to świetna płyta, Aces High, 2 minutes to midnight, back to the village, powerslave czy rime of the ancient mariner to dla mnie wspaniałe utwory, dlatego głos na piramidki.
Powerslave to świetna płyta, Aces High, 2 minutes to midnight, back to the village, powerslave czy rime of the ancient mariner to dla mnie wspaniałe utwory, dlatego głos na piramidki.
Powerslave 7-8 Iron Maiden
najtrudniejsza para, to mógłby byc finał.
Długom się zastanawiał, zdecydowała forma dnia. Duellists wygrali z Phantomem.
najtrudniejsza para, to mógłby byc finał.
Długom się zastanawiał, zdecydowała forma dnia. Duellists wygrali z Phantomem.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Powerslave 7-9 Iron Maiden
Z Phantomem może tylko Hellowed się mierzyć
Głos zdecydowanie na debiut
Z Phantomem może tylko Hellowed się mierzyć
-
Deleted User 2259
Powerslave 8-9 Iron Maiden
Głos na P,od tej płyty zaczęła się tak naprawde MaidenMania.
Głos na P,od tej płyty zaczęła się tak naprawde MaidenMania.
Powerslave 8-10 Iron Maiden
Za Phantoma - całą kwintesencję Iron Maiden, Prowlera, RT, Siedmiogród
Za Phantoma - całą kwintesencję Iron Maiden, Prowlera, RT, Siedmiogród
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Powerslave 9 - 10 Iron Maiden
Aces High, Rime Of The Ancient Mariner, Flash Of The Blade - i już wszystko jasne
Aces High, Rime Of The Ancient Mariner, Flash Of The Blade - i już wszystko jasne
Sorrka, głosowałem na szybko i pomyłka wyszła. Dzięki, żeś zauważył i mnie poprawił.Rithelight pisze: PS: SiódmySyn, na przyszłość sprawdzaj dokładnie jakie cyferki wpisujesz, bo byś ludzi zmylił.
Powerslave 10 - 10 Iron Maiden
Za spójność, koncept i niepowtarzalny klimat całego krążka.
Za spójność, koncept i niepowtarzalny klimat całego krążka.