Pojedynki płyt...

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Pojedynki płyt...

Post autor: Mr. M »

Pfff... :facepalm: jak widzę niektóre posty, to aż żal niektórych mi się robi, bo zamiast fajnie brać udział, to albo są komentarze, że wszystko jest z góry ustawione, albo narzekają, że nikt tego nie kontroluje, a nikt by się nie obraził, a nawet ucieszył jakby chociaż raz wzięli sprawę we własne ręce, albo u niektórych jest problem z liczeniem do 10... :facepalm:
Naprawdę nie rozumiem tego kraju...
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Powerslave 7 - 9 Seventh Son of Seventh Son

2 najlepsze albumu IM,ale głos na SSOASS.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Mr. M pisze:brać udział, to albo są komentarze, że wszystko jest z góry ustawione, albo narzekają, że nikt tego nie kontroluje,
Bo tak trochę jest. Mam wrażenie, że tylko czekano, aż ktoś odda głos na SSOSS i minimalnie ta płyta wyprzedzi SIT by zamknąć głosowanie. Na początku były sztywne ramy do kiedy głosujemy. Teraz głosujemy do skutku, aż wygra SSOSS.

Powerslave 8 - 9 Seventh Son of Seventh Son
Konsekwentnie stawiam na Powerslave za utwór tytułowy. Napisany przez Bruce jest najlepszym kawałkiem na płycie. Na SSOSS mamy badziewiaste Can I Play i The Evil.

Tylko po co głosuję jak i tak ma wygrać SSOSS... :roll:
Awatar użytkownika
MetallicaTruFan^^
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: MetallicaTruFan^^ »

No właśnie, tym bardziej, że jak je sie dopiero zastanowiłem, to już koniec głosowania, bo SSOSS wygrywa...
Awatar użytkownika
Kai.
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Kai. »

tomala, dlaczego twierdzisz, że the Evil jest badziewiasty ? Bruce za słabo śpiewa? czy chłopaki kaleczą na gitarach? a może za mało szatana jest w tym utworze ?
You can't kill the metal, The metal will live on. Iron Maiden is my religion!
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Powerslave 9 - 9 Seventh Son of Seventh Son

Za klimat, który uwielbiam.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Kai. pisze:tomala, dlaczego twierdzisz, że the Evil jest badziewiasty ? Bruce za słabo śpiewa? czy chłopaki kaleczą na gitarach? a może za mało szatana jest w tym utworze
Nie, muzycznie jest wszystko w porządku. I gitary i wokal. Natomiast mnie strasznie irytuje konwencja tego utworu. Nie wiem - działa na mnie jak płachta na byka. Chociaż na obecnej trasie ten kawałek jest super zagrany i dobrze się przy nim bawiłem
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

tekst jest strasznie infantylny,jeden z gorszych w karierze Iron Maiden ale sam utwór jest genialny,a solo Adriana arcygenialne ,ale zgadzam się,że np.The Clairvoyant to lepszy utwór ,jeszcze...
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Powerslave 10 - 9 Seventh Son of Seventh Son

Po dłuższym zastanowieniu się Powerslave jest min. lepsza. Są 4 arcydzieła i w ogólnym rozrachunku przewyższają SSoSS.
tomtomala pisze: Bo tak trochę jest. Mam wrażenie, że tylko czekano, aż ktoś odda głos na SSOSS i minimalnie ta płyta wyprzedzi SIT by zamknąć głosowanie. Na początku były sztywne ramy do kiedy głosujemy. Teraz głosujemy do skutku, aż wygra SSOSS.
Wczoraj czytałem, że wszystko jest z góry ustalone, aby wygrało Powerslave, dzisiaj czytam, że wszystko jest z góry ustalone, aby wygrał Siódmy Syn... :roll:

Z tego co pamiętam, to nikomu się nie chciało zamknąć konkursu o ustalonej godzinie i ja to zrobiłem 2 razy, a tak nie wiem czy do teraz zacząłby się finał.

Zresztą, nawet jeśli ktoś by zamknął głosowanie o ustalonej godzinie to i tak był remis, więc musiał paść "Złoty Głos" i wyszłoby na to samo.

Czy to ja jestem taki tępy i nie ogarniam tego wszystkiego? Bo zaczynam mieć takie wrażenie, że nie dorastam do pięt niektórym "wszechwiedzącym"... :facepalm:
Ostatnio zmieniony pt lip 22, 2011 10:52 am przez Mr. M, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Pawcio
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Pawcio »

Powerslave 11 - 9 Seventh Son of Seventh Son

Długo sie zastanawiałem, ale zagłosują na powerslave. Mimo ze to bardzo nierówna płyta, mam do niej jakis sentyment i po prostu bardziej ją lubię ;)
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Powerslave 11 - 10 Seventh Son of Seventh Son

Seventh Son bo jest równiejszy.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

ZłapanyWCzasie pisze:The Clairvoyan
Ten kawałek to jest mistrzostwo świata.
Mr. M pisze:Bo zaczynam mieć takie wrażenie, że nie dorastam do pięt niektórym "wszechwiedzącym"... :facepalm:
Czy pijesz akurat do mnie? Pierwszy raz cokolwiek burknąłem na temat organizacji. I po raz ostatni bo jak widzę odbierasz to strasznie personalnie.
Awatar użytkownika
MetallicaTruFan^^
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: MetallicaTruFan^^ »

KONIEC!

Wynikiem 11 - 10 wygrywa Powerslave! Gratulujemy ;)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Nie będziemy aż tak święcić święta dawnego E. Wedla. Uczciwie będzie dać deadline, np. do północy z soboty na niedzielę czasu warszawskiego - do tego czasu możemy głosować sami, korespondencyjnie albo przez przedstawicieli.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
erni13
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: erni13 »

Oczywiscie, ze konkurs byl ustawiony! Ja jestem tajnym agentem CIA, ktory na rozkaz wladz USA stworzyl temat, w ktorym wygrac mialo Powerslave!

Mam klopoty z internetem. Jestem od rowno 20 dni mieszkancem Niemiec, nie mam jeszcze internetu, dlatego zasady sie lekko zagiely.

A moja ulubiona plyta jest Piece of Mind...
ODPOWIEDZ