Który utwór z TFF najlepszy live ?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Który utwór z TFF najlepszy live ?
Ciekawy jestem Waszych opinii na temat utworów z nowej płyty w wersji live . Piszcie , który z nich najlepiej wypada na żywo.
Who motivates the motivator
Re: Który utwór z TFF najlepszy live ?
Mój głos na Talismana bezapelacyjnie 
Who motivates the motivator
Talisman robi totalną miazgę!!
- Emilio
- -#Lord of the flies

TALIZMAN
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

When the Wild Wind Blows, dlatego,że najwięcej zyskał w stosunku do oryginału.
Talisman bo był centralnym punktem trasy i największym wyzwaniem dla Bruce'a.
Ciężko wybrać.
Talisman bo był centralnym punktem trasy i największym wyzwaniem dla Bruce'a.
Ciężko wybrać.
-
The Burczax
- -#Moonchild

El Dorado
Wszystkie wypadają świetnie, ale największe wrażenie robi chyba WTWWB.
Satelite 15 TFF - intro trochę przydługie (szczególnie po doktorze), ale i tak robi świetne wrażenie, samo tff, wbrew moim obawą, wspaniale sobie radzi jako otwieracz.
El Dorado - Utwór zyskuje gdy słucha się TFF w całości, lub właśnie live. Co ciekawe mój kolega po koncercie stawia go na pierwszym miejscu w TFF.
Coming Home - Znów wbrew obawą utwór świetnie sprawił się live, bardzo dobre spowolnienie koncertu i szansa na złapanie oddechu.
Talisman - Szaleństwo, choć troszeczkę przydługi.
Wild Wind - Najpiękniejszy utwór świata, szczególnie gdy publika nuci melodie na wstępie!
El Dorado - Utwór zyskuje gdy słucha się TFF w całości, lub właśnie live. Co ciekawe mój kolega po koncercie stawia go na pierwszym miejscu w TFF.
Coming Home - Znów wbrew obawą utwór świetnie sprawił się live, bardzo dobre spowolnienie koncertu i szansa na złapanie oddechu.
Talisman - Szaleństwo, choć troszeczkę przydługi.
Wild Wind - Najpiękniejszy utwór świata, szczególnie gdy publika nuci melodie na wstępie!
- Paluch24pl
- -#Charlotte

Jak dla mnie to:
El Dorado lepsze na żywo
The Talisman lepszy w orginale
El Dorado lepsze na żywo
The Talisman lepszy w orginale
BRAVE DARK WORLD
TALISMAN w oryginale jest dla mnie wkurzajaco za wolny. Jak cos wole przerobke jaghora z YT. Głos na Coming Home 
- DeJMIeN Wielki
- -#Lord of the flies

WTWWB - w ogóle uważam że był to najlepiej zagrany kawałek w Warszawie, klimat niepowtarzalny na początku
Zgadzam się! Na Sopnisphere wypadł genialnie! Ta piękna melodia na początku, ten baśniowy klimat... Coming Home też wypadł świetnie. Up The Irons!DeJMIeN Wielki pisze:WTWWB
Your time will come!!!!
A ja śmiem twierdzić że wymiatałby live 'Starblind', ale niestety panowie z IM nie postanowili zagrać go na zywo... Ze wszystkich ut obecnych powiem że najfajniej sprawdzają się 'The Talisman' i klimatyczny 'When the Wild Wind Blows'.
No nie wiem, Starblind to najtrudniejszy technicznie do zagrania kawałek z TFF, więc może jeśli graliby go bezbłędnie, to rzeczywiście by wymiatał, ale przy małych błędach wychodziłoby już fatalnie.pucha pisze:A ja śmiem twierdzić że wymiatałby live 'Starblind', ale niestety panowie z IM nie postanowili zagrać go na zywo...
When The Wild Wind Blows chociaz musze przyznac ze S15 tez fajny na zywo
na plycie jakis taki nudnawy
Wszystkie kawałki z TFF wspaniale prezentują się na żywo. Z początku miałem obawy, że za dużo nowych kawałków, a za mało klasyki, ale już od pierwszego kawałka była niesamowita atmosfera.
Największe wątpliwości miałem co do El Dorado, jednak nawet z tym dali radę!
Coming Home wprowadziło taki magiczny klimat, a The Talisman i WTWWB tylko dopełniły dzieła. Ciężko wybrać który utwór najlepiej wypadł... myślę, że jednak będzie to albo The Talisman albo WTWWB
Największe wątpliwości miałem co do El Dorado, jednak nawet z tym dali radę!
Coming Home wprowadziło taki magiczny klimat, a The Talisman i WTWWB tylko dopełniły dzieła. Ciężko wybrać który utwór najlepiej wypadł... myślę, że jednak będzie to albo The Talisman albo WTWWB
"Only the good die young
all the evil seems to live forever"
Wahałem się pomiędzy TFF a Coming home ale ostatecznie postawiłem na ten drugi kawałek.
Zdecydowanie Talisman
Nowy koncertowy klasyk