09/12/2011 - Thrashfest Classics - Katowice
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 09/12/2011 - Thrashfest Classics - Katowice
Obydwa te zespoły nie dają nie wiadomo jakiego powalającego przedstawienia... w szczególności Helloween
A przewyższać to sobie mogły 20 lat temu 
- Elevatorman
- -#Clansman

w naśladowaniu Conana Barbarzyćy scenerią i kostiumami co najwyżejNicko McBrain pisze:Helloween i Manowar przewyższają IE, co najmniej o klasę
Elevatorman - Ja kumam że słuchasz zajebistej muzy itd ale zrozum że niektórzy lubią kicz ,klasyczny Heavy Metal etc. Dla mnie taki Iced Earth jak już ktoś wspomniał jest idealnym przykładem mdłej do bólu kapeli. Niby to fajne , ale ani chwytliwe , ani brutalne . No ale mniejsza. Nie chce się kłócić , bo i tak nie ma co liczyć na konstruktywną wymianę zdań , bo metalowe głowy wiedzą swoje 
www.last.fm/user/darkfuneral18
- Elevatorman
- -#Clansman

to ja nie wiem co ty Iced Earth słuchałeś bo dla mnie to w porównwniu do hellowen ma kopa niesamowitego.
ale czy musi takie być ? po co ? Something Wicked jest świetną płytą Horror Show IMO też jest super i na szczęście nie są chwytliwe a brutalne? Ja sobie tego nie wyobrażam i wcale od nich tego nie oczekuje.Kevin18 pisze:Niby to fajne , ale ani chwytliwe , ani brutalne
cieszę się.Kevin18 pisze:Elevatorman - Ja kumam że słuchasz zajebistej muzy
Dla mnie np. to jedna z najbardziej energicznych kapel tego typu jakie kiedykolwiek powstałyKevin18 pisze:taki Iced Earth jak już ktoś wspomniał jest idealnym przykładem mdłej do bólu kapeli
Mdły IE to chyba taki żarcik. Polecam płyty "Burnt Offerings", "The Dark Saga", "Something Wicked...", czy "The Horror Show" 
www.MetalSide.pl
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

a dla mnie z kolei Manowar to mimo wszystko zespół który wydał jedne z najlepszych płyt heavy-metalowych w historii i gdy ktoś patrzy tylko na ostatnie dokonania to one nie mówią wiele o tej kapeli, pomijam image,wypowiedzi De Mayo itd.
starczy sobie coś takiego zaaplikować
http://www.youtube.com/watch?v=VwlN1-0QJnk
albo
http://www.youtube.com/watch?v=bedk2c8A-uQ
starczy sobie coś takiego zaaplikować
http://www.youtube.com/watch?v=VwlN1-0QJnk
albo
http://www.youtube.com/watch?v=bedk2c8A-uQ
To jest temat o koncercie w ramach Thrashfest Classics, a nie o Manowar, Iced Earth itd.
Każdy kolejny post nie na temat będzie nagradzany warnem.
Każdy kolejny post nie na temat będzie nagradzany warnem.
Nie ogarniam jednej rzeczy i kumatych proszę o sprostowanie...
Sepultura jest headlinerem... ale wcześniejsze komunikaty mówią, że headliner ogłoszony będzie 20 sierpnia. Krótko mówiąc, będzie dorzucony 5 zespół czy to już jest pełny staff?
PS. Jeśli to już pełny staff, to raczej zrezygnuje. Dojazd do Katowic i spowrotem kosztował mnie 90 zł ...plus bilet 129 zł, spora za dużo. Pzdr
Sepultura jest headlinerem... ale wcześniejsze komunikaty mówią, że headliner ogłoszony będzie 20 sierpnia. Krótko mówiąc, będzie dorzucony 5 zespół czy to już jest pełny staff?
PS. Jeśli to już pełny staff, to raczej zrezygnuje. Dojazd do Katowic i spowrotem kosztował mnie 90 zł ...plus bilet 129 zł, spora za dużo. Pzdr
Nie, nie będzie. Sepultura będzie tym zespołem który zostanie ogłoszony 20 sierpnia bo póki co jeszcze ogłoszona oficjalnie nie jestSoloist pisze:Nie ogarniam jednej rzeczy i kumatych proszę o sprostowanie...
Legendary SEPULTURA will be headlining THRASHFEST 2011 together with EXODUS! The band from Brasil are one of the most influental and important bands in metal history, with „Arise“ and especially the incredible and mindblowing „Chaos A.D.“ they were trailblazers and sold millions of records. After almost 30 (!) years SEPULTURA are still one of the strongholds in metal music and how strong they still really are they´ve just proven with their new album „Kairos“ which was released in June this year via Nuclear Blast.
On the THRASHFEST CLASSICS Tour 2011 SEPULTURA will only perform songs from „Beneath the Remains“, „Arise“ and „Chaos A.D“ – a true highlight for every metal fan out there! Be a part of the THRASHFEST CLASSICS tour! Second headliner will be EXODUS and the line-up is completed by more killer bands such as HEATHEN, DESTRUCTION and an opening band which will be announced soon.
SEPULTURA – Headliner – performing “Beneath the Remains”, “Arise” & “Chaos A.D.”
EXODUS – headliner - performing “Bonded By Blood“, “Pleasure Of The Flesh“ & “Fabulous Disaster“
DESTRUCTION – performing “Sentence Of Death” & “Infernal Overkill”
HEATHEN – performing “Breaking The Silence” & “Victims Of Deception”
+ 1 Opening Act
Let the bludgeon begin! This thrash-spectacular is definitely unique! It’s time for “thrash til’ death!”
On the THRASHFEST CLASSICS Tour 2011 SEPULTURA will only perform songs from „Beneath the Remains“, „Arise“ and „Chaos A.D“ – a true highlight for every metal fan out there! Be a part of the THRASHFEST CLASSICS tour! Second headliner will be EXODUS and the line-up is completed by more killer bands such as HEATHEN, DESTRUCTION and an opening band which will be announced soon.
SEPULTURA – Headliner – performing “Beneath the Remains”, “Arise” & “Chaos A.D.”
EXODUS – headliner - performing “Bonded By Blood“, “Pleasure Of The Flesh“ & “Fabulous Disaster“
DESTRUCTION – performing “Sentence Of Death” & “Infernal Overkill”
HEATHEN – performing “Breaking The Silence” & “Victims Of Deception”
+ 1 Opening Act
Let the bludgeon begin! This thrash-spectacular is definitely unique! It’s time for “thrash til’ death!”
to będzie prawdziwa bomba!
-
Deleted User 2868
Jako support:
MORTAL SIN performing "Mayhemic Destruction" & "Face of Despair"
MORTAL SIN performing "Mayhemic Destruction" & "Face of Despair"
Skład spoko, tylko ta Sepultura od czapy... mogliby zagrać na końcu 
www.MetalSide.pl
Przecież grają na końcu 
a rzeczywiście... to dobrzeShaggy pisze:Przecież grają na końcu
www.MetalSide.pl
a jednak nieShaggy pisze:Przecież grają na końcu
informacja prasowa od organizatorów i tam napisali:
"Exodus i Sepultura są równomiernymi headlinerami i ich kolejność występów będzie rotacyjna."
www.MetalSide.pl
Bilety ozna kupic tylko w przedsprzedazy, czy rowniez przed koncertem?
"Bilety będą kosztować 129 złotych w przedsprzedaży oraz 140 złotych w dniu koncertu."erni13 pisze:Bilety ozna kupic tylko w przedsprzedazy, czy rowniez przed koncertem?
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 2868
Mistrzostwo świata, wszystkie koncerty bardzo dobre, a Exodusa to już nie wiem jak mam opisać, totalna miazga. Dużo ludzi, dla wszystkich darmowe plakaty, praktycznie bez obsuwy, dobre nagłośnienie i na koniec rozmowy z Holtem, Dukesem i Gibsonem pod ich autokarem, rewelacja