Najbardziej niedoceniany utwór Iron Maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najbardziej niedoceniany utwór Iron Maiden
Z podanych w ankiecie - "No Prayer for the Dying". A wg mnie to jedyny naprawdę udany utwór na płycie o tym samym tytule.
A z pozostałych? Na pewno "The Thin Line Between Love and Hate", jeden z najpiękniejszych utworów Dziewicy. Trochę też "Revelations". Wg mnie najlepszy utwór IM z lat 80., a jednak pozostaje w cieniu innych z tamtego okresu. Niby jest obecny na dwóch koncertówkach, ale na składankę żadną nie trafił (poza winylowym wydaniem "Best of the Beast").
Trochę też szkoda, że nie doceniono takich utworów jak "Look for the Truth", "Edge of Darkness", "Como Estais Amigos" i "Educated Fool". Może wtedy byłyby grane na żywo po powrocie Bruce'a. W jego interpretacjach byłyby wspaniałe. Wystarczy posłuchać"Sign of the Cross" z "RiR" czy "Man on the Edge" z singla "Wicker Man", żeby się o tym przekonać.
A z pozostałych? Na pewno "The Thin Line Between Love and Hate", jeden z najpiękniejszych utworów Dziewicy. Trochę też "Revelations". Wg mnie najlepszy utwór IM z lat 80., a jednak pozostaje w cieniu innych z tamtego okresu. Niby jest obecny na dwóch koncertówkach, ale na składankę żadną nie trafił (poza winylowym wydaniem "Best of the Beast").
Trochę też szkoda, że nie doceniono takich utworów jak "Look for the Truth", "Edge of Darkness", "Como Estais Amigos" i "Educated Fool". Może wtedy byłyby grane na żywo po powrocie Bruce'a. W jego interpretacjach byłyby wspaniałe. Wystarczy posłuchać"Sign of the Cross" z "RiR" czy "Man on the Edge" z singla "Wicker Man", żeby się o tym przekonać.
Fear Of The Dark
nieee, Sea Of Madness
"Deja-Vu" i "Lightning Strikes Twice", a z tych w ankiecie, to "No Prayer For The Dying"
Our time will come! Oooo...
Myślę, że mocno niedocenione jest "Bring your daughter to the slaughter"
wcale nie niedoceniony - przecież dostali za to chyba złotą malinę
ci amerykanie i ich poczucie humoru...
ci amerykanie i ich poczucie humoru...
Większość z tych podanych w ankiecie. Na pewno To Tame A Land i Alexander - jedne z moich ulubionów kawałków zespołu, do tego dodałbym Infinite Dreams i Moonchild, 22 Accacia Avenue, Killers, Flash oF The Blade, Be Quick Or Be Dead...
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Zdecydowanie "Afraid To Shoot Strangers" po tym, co tu przeczytałem:
www.thelocal.se/47590/20130428/#.UX4vg0oXLTq
www.thelocal.se/47590/20130428/#.UX4vg0oXLTq
Wg. mnie jednym z najbardziej niedocenianych utworów jest NOMAD z BNW !!! Mało słyszany mało widziany a naprawdę genialny! Mnie ten kawałek rzuca na kolana!
-
Deleted User 5147
Z ankiety to No Prayer... A z innych...hmm chyba Futureal 
Zdecydowanie Aleksander
- Saimon1995
- -#Moderator

Only the Good Die Young.
Teraz dochodzę do wniosku, że ciężko jest mi wybrać najbardziej niedoceniany utwór. Zawsze w danym momencie jaram się jednym, który wydaje mi się wtedy lepszy od innych, niedoceniany właśnie i w ogóle kozacki. Po paru dniach mi mija i sympatia przechodzi na inną piosenkę. W tej chwili jest to The Clairvoyant. Pewnie po koncercie mi zostało. 
w tej ankiecie zdecydowanie brakuje WTWWB... przynajmniej przez sporą część Sanktuarian jest niedoceniany widze.
Judas Be My Guide. Czołowy numer w mojej hierarchii, i w ogóle też w czołówce. Co tylko włączam po jakimś czasie FOTD, to na ten moment czekam najbardziej. Generalnie, kawałek mógłby znaleźć się równie dobrze na SSOASS, bo w swojej stylistyce, rozmachu wykonania, nie odstępuje na krok reszcie numerów na albumie z 1988 roku, a wręcz niektóre przewyższa. Tematyką też nawiązuje do tego krążka, a na FOTD, jest tylko miłym urozmaiceniem, raczej Hard Rockowego/AORowego - momentami brzmienia.
Judas perfekcyjny, jest też na szczycie mojej listy kawałków które powinny być czym prędzej grane live... no ale co z tego, RTTH ważniejsze 
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
z wymienionych genialne Murders In The Rue Morgue! ogólnie 2 pierwsze albumy i DiAnno są niedocenione.
Judasa zawsze bardzo lubiłem. Weekend Warrior też jest nawet spoko, chociaż oczywiście słabszy od Judasza.
Teraz panuje jakaś moda na hejcenie Can I Play With Madness, której zupełnie nie rozumiem. Razem z Moonchildem jest to mój ulubiony utwór z płyty.
Teraz panuje jakaś moda na hejcenie Can I Play With Madness, której zupełnie nie rozumiem. Razem z Moonchildem jest to mój ulubiony utwór z płyty.
uno momento!
Na jakiej podstawie opiera się uznanie utworu za niedoceniony?
Zapewne, przede wszystkim że nie grany na żywo, a ma bardzo duży potencjał, by go grano przed publicznościąSlaug pisze:uno momento!
Dodał bym jeszcze - Sun And Steel. Co prawda nie jest to poziom Judasa, czy The Nomad, ale świetnie sprawdzał by się na gigach, w zastępstwie wspomnianego RTTH. Podobnie galopujący, tak samo pogodny, chwytliwy, jednym słowem przebój. Na dodatek okraszony dużo lepszym solo.