The Talisman - opinie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Talisman - opinie
Nawet nie muszą nowej scenografii robić - mogą spokojnie tą z Rimea wykorzystać 
No na upartego scenografia z Rimea przedstawia opuszczony zniszczony statek uwięziony w lodzie a nie walczący z cyklonem xD No ale nie będziemy się takich rzeczy czepiać byle by Talizmana zagrali 
- Emilio
- -#Lord of the flies

http://www.youtube.com/watch?v=AbPz1S7O ... ideo_title
Mój skromny tribjucik dla Iron Maiden. Slajdszoł + The Talisman + lista dialogowa z tekstem po Polsku.
Mój skromny tribjucik dla Iron Maiden. Slajdszoł + The Talisman + lista dialogowa z tekstem po Polsku.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
no i już Ci go EMI ukradło 
- Emilio
- -#Lord of the flies

W stanach filmik jest dostepny a w Polsce nie... w USiA raczej nikt sie nie ucieszy z polskiego tekstu... Chyba że Greenpoint i Jackowo 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Jak dla mnie majstersztyk - ten kawałek jakoś dziwinie pasowałby mi do "Brave New World", zaraz po "Dream Of Mirrors" 
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

To taki troszkę młodszy brat Ghost of the Navigator, oba są bardzo "Janickowe" w obu genialnie spisuje się Bruce, takie utwory są esencją nowego Iron Maiden.pucha pisze:Jak dla mnie majstersztyk - ten kawałek jakoś dziwinie pasowałby mi do "Brave New World", zaraz po "Dream Of Mirrors"
Tyle,że The Talisman wydaję mi się też troszkę bardziej pod lata 80 i miejscami też pod solowego Bruce'a Dickinsona, klimaty Chemical Wedding,tak go odebrałem.
Poza tym wersja studyjna jest tylko bardzo dobra 8-9/10,ale koncertowo ten utwór to prawdziwe mistrzostwo 9,5/10 bite .
Pół gwiazdki był dodał gdyby jeszcze tak część instrumentalna była nieco bardziej rozbudowana ,brakuję pociągnięcia tematu przez Dave'a ,coś ala dialog gitarowy w Brave New World.
-
Wirgiliusz
- -#Charlotte

Po posluchaniu Tego kawalka dosłownie Spadłem z krzesła te przyśpieszenie jest kapitalne a maiden Przyzwyczaiło mnie do naglych przyśpieszeń w swoich utworach
- The Trooper
- -#Prodigal son

Kawałek chyba najlepszy z płyty.Nie przepadam za the final frontierem... ;/