Powiem szczerze, że jak dla mnie poziomu takiego samego i gorszego jak Into the Labirynth się chyba już nie da osiągnąć. Inner Sanctum czy Lionheart, bądź Killing Ground są parę klas wyżej, a o klasykach nie będę mówił. Call to Arms jest bardzo dobrą płytą, która chociaż dla mnie w przeciwieństwie do Labiryntha trzyma poziom, a kompozycje lepszewojteq pisze:może nie raz, mnie z lekka rozczarował przy pierwszym podejściu, ale tak na spokojnie drugi i trzeci raz posłuchałem i uważam że jest na poziomie poprzednika : Into the Labirynth.
Saxon
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Iron Soldier
- -#Invader

Re: Saxon
secik SAXONika z Japonii, gdzie przypominali i celebrowali XXX lecie płyty "Denim & Leather"
01. Intro SE
02. Hammer Of The Gods
03. Heavy Metal Thunder
04. When Doomsday Comes (Hybrid Theory)
05. Motorcycle Man
06. Back In '79
07. 20,000 Feet
08. Call To Arms
09. Metalhead
10. The Thin Red Line
11. Afterburner ` Drum Solo
(Denim And Leather)
12. Never Surrender
13. Fire In The Sky
14. Midnight Rider
15. Play It Loud
16. Rough And Ready
17. Out Of Control
18. And The Bands Played On
19. Denim And Leather
20. Princess Of The Night
(Encore1)
21. Crusader
22. 747 (Strangers In The Night)
23. Ride Like The Wind
24. Dogs Of War
(Encore2)
25. Bass Solo
26. Strong Arm Of The Law
27. Guitar Solo
28. Wheels Of Steel
01. Intro SE
02. Hammer Of The Gods
03. Heavy Metal Thunder
04. When Doomsday Comes (Hybrid Theory)
05. Motorcycle Man
06. Back In '79
07. 20,000 Feet
08. Call To Arms
09. Metalhead
10. The Thin Red Line
11. Afterburner ` Drum Solo
(Denim And Leather)
12. Never Surrender
13. Fire In The Sky
14. Midnight Rider
15. Play It Loud
16. Rough And Ready
17. Out Of Control
18. And The Bands Played On
19. Denim And Leather
20. Princess Of The Night
(Encore1)
21. Crusader
22. 747 (Strangers In The Night)
23. Ride Like The Wind
24. Dogs Of War
(Encore2)
25. Bass Solo
26. Strong Arm Of The Law
27. Guitar Solo
28. Wheels Of Steel
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

O kurde ;O Nieźle 
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

o kur... Thin Red line!
Pragnąłem żeby wstawili coś z UTB, ale nie oczekiwałem że będzie to mój ulubiony utwór z tejże płyty. mam nadzieję że się utrzyma w secie do grudnia, a jak nie to się będe domagał do skutku 
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Oj szkoda, szkodawojteq pisze:o kurde, ale set, szkoda że w Dolinie Charlotty więcej czasu nie dostali :/
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

4 z nowej, 1 z inner sanctum , 1 z into the labyrynth. No i saxonowe klasyki (Rock 'n' Roll Gypsy, Strangers in the night, Wheels of steel itd.) Z denim and leather 3 czy 4 utwory.zyga12341 pisze:A ile grali? (wiem, jestem leniwy)wojteq pisze:szkoda że w Dolinie Charlotty więcej czasu nie dostali :/
Jak dla mnie lipa. Od okladki po zawartosc. Nie jest to tragedia, bo Biff i spolka nagrywali juz gorsze albumy, ale czuje niedosyt.
Jak taki set sie utrzyma do koncertow w Niemczech, to sie chyba kurna posikam i nawet piechota pojde na koncert. Ale watpie by to wytrzymali, w szczegolnosci Biff... Choc jego forma nie jest zla, z tego co widzialem.
Jak taki set sie utrzyma do koncertow w Niemczech, to sie chyba kurna posikam i nawet piechota pojde na koncert. Ale watpie by to wytrzymali, w szczegolnosci Biff... Choc jego forma nie jest zla, z tego co widzialem.
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Dobra, nie ma słabych kawałkówzyga12341 pisze:OK, dzięki. A co sądzicie o nowej płycie?
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

Czekam na KRAKÓW - 7.12.2011 Saxon i Anvil!!! a potem dzień później Warszawa!
MIAZGA!!!!!!1
MIAZGA!!!!!!1
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Najnowsza bardzo mi się podoba, dużo dobrego na niej jest, Mists of Avalon, Chasing the Bullet, Ballad of Working Man czy utwór tytułowy. Singiel faktycznie lekko odstaję,mógłby być lepszy ,jako otwieracz.
Ostatnio bardzo dużo łoiłem Saxona przed koncertem i jakbym miał coś napisać o tych płytach które już znam to by było jakoś tak
Saxon -bardzo fajny debiut, jeszcze bardziej rock and rollowe granie,ale duzo pomysłów kompozycyjnych (Militia Guard,Frozen Rainbow) ,ogólnie bardzo fajna rzecz 8/10
Wheels of Steel-pierwsza z serii niesamowitych płyt, dużo nieszablonowych zagrywek (See the Light Shining,Stand Up and the Counted) ,rewelacyjne melodie (747 Strangers in the Night) i niszczący wszystko na swej drodze Motorcycle Man 9/10
Strong Arm of the Law- kolejna ,niesamowita płyta,poziom jeszcze wyższy, utwory które już są klasyką gatunku jak Heavy Metal Thunder,20 000 Feet zagrane z pasją,werwą, polotem,do tego bardziej rockerskie rzeczy jak dosadny utwór tytułowy czy kroczące Hungry Years. Niesamowity finał w postaci Dallas 1 pm 9,5/10
Denim and Leather-kolejny arcyklasyk gatunku ,już samo Princess of the Night starczyłoby za wysoką ocenę, genialny utwór z melodią i riffem które przejdą do historii, zabójcze Never Surrender czy And the Band Played On nie zwalniają tempa, wiele Saxonowego luzu w najlepszym rockerskich wydaniu-Midnight Rider czy Rough and Ready ,poprostu płyta którą trzeba znać 9,5/10
Power and the Glory-kosmiczne wręcz równa płyta, każdy utwór na bardzo wysokim poziomie,czy to piękny w swej szlachetności Eagle has Landed ,ognisty utwór tytułowy,lekko melancholijny Nightmare czy przebojowe Midas Touch czy Redline.
Bardzo dobra płyta 9/10
Crusader-płyta kojarzona głównie z niesamowitym utworem tytułowym,reszta w jego cieniu,ale nie do końca słusznie,bo bardzo dobrych utworów nie brakuje :Rock City,Little Bit of What You Fancy czy Just Let Me Rock,tego przykładami 8,5/10
Innocense is No Excuse-uwielbiam ten album,jest to zmiana stylu Saxonów,na rzecz grania bardziej przebojowego,ale ciągle ostrego, takie killery jak Call of the Wild czy Everybody Up tego przykładem,mocno prezentuje też się otwieracz Rockin Again, ale moje ukochane utwory to Rock and Roll Gypsy ze świetnym feelingiem i lekko epickie Broken Heroes 9/10
Rock the Nations-dość średnia rzecz, nastąpiło chyba wyczerpanie materiału pod każdym względem ,wybija się tytułowy,może We Came Here to Rock ale to mało 6,5/10
Solid Ball of Rock-bardzo lubię ten album ,jest na nim od groma świetnych riffów,melodii,zaśpiewów Biffa, z wielu świetnych utworów, trzeba wyróżnić mocarny tytułowy, piękny Requim We Will Remember najbardziej oddający rockową ideologię muzyków Saxon ,nostalgiczne Overture in D-minor-Refugee i kąśliwe heavy-metalowe utwory jak Babtizm of Fire czy Altar of the Gods 8,5/10
Dogs of War-poprostu dobra Saxonowa płyta ,z wybijającymi się utworami takimi jak Demolition Alley, Hold On czy przede wszystkim Great White Buffalo 8/10
jakoś nie podeszły mi Unleash the Beast ,Killing Ground i Lionheart (tytułowy na tym albumie wyraźnie dystansuje resztę), Inner Sanctum bardzo fajna, podobnie jak ostatnia płyta, za to Into the Labirynth musiałbym sobie przypomnieć
Ostatnio bardzo dużo łoiłem Saxona przed koncertem i jakbym miał coś napisać o tych płytach które już znam to by było jakoś tak
Saxon -bardzo fajny debiut, jeszcze bardziej rock and rollowe granie,ale duzo pomysłów kompozycyjnych (Militia Guard,Frozen Rainbow) ,ogólnie bardzo fajna rzecz 8/10
Wheels of Steel-pierwsza z serii niesamowitych płyt, dużo nieszablonowych zagrywek (See the Light Shining,Stand Up and the Counted) ,rewelacyjne melodie (747 Strangers in the Night) i niszczący wszystko na swej drodze Motorcycle Man 9/10
Strong Arm of the Law- kolejna ,niesamowita płyta,poziom jeszcze wyższy, utwory które już są klasyką gatunku jak Heavy Metal Thunder,20 000 Feet zagrane z pasją,werwą, polotem,do tego bardziej rockerskie rzeczy jak dosadny utwór tytułowy czy kroczące Hungry Years. Niesamowity finał w postaci Dallas 1 pm 9,5/10
Denim and Leather-kolejny arcyklasyk gatunku ,już samo Princess of the Night starczyłoby za wysoką ocenę, genialny utwór z melodią i riffem które przejdą do historii, zabójcze Never Surrender czy And the Band Played On nie zwalniają tempa, wiele Saxonowego luzu w najlepszym rockerskich wydaniu-Midnight Rider czy Rough and Ready ,poprostu płyta którą trzeba znać 9,5/10
Power and the Glory-kosmiczne wręcz równa płyta, każdy utwór na bardzo wysokim poziomie,czy to piękny w swej szlachetności Eagle has Landed ,ognisty utwór tytułowy,lekko melancholijny Nightmare czy przebojowe Midas Touch czy Redline.
Bardzo dobra płyta 9/10
Crusader-płyta kojarzona głównie z niesamowitym utworem tytułowym,reszta w jego cieniu,ale nie do końca słusznie,bo bardzo dobrych utworów nie brakuje :Rock City,Little Bit of What You Fancy czy Just Let Me Rock,tego przykładami 8,5/10
Innocense is No Excuse-uwielbiam ten album,jest to zmiana stylu Saxonów,na rzecz grania bardziej przebojowego,ale ciągle ostrego, takie killery jak Call of the Wild czy Everybody Up tego przykładem,mocno prezentuje też się otwieracz Rockin Again, ale moje ukochane utwory to Rock and Roll Gypsy ze świetnym feelingiem i lekko epickie Broken Heroes 9/10
Rock the Nations-dość średnia rzecz, nastąpiło chyba wyczerpanie materiału pod każdym względem ,wybija się tytułowy,może We Came Here to Rock ale to mało 6,5/10
Solid Ball of Rock-bardzo lubię ten album ,jest na nim od groma świetnych riffów,melodii,zaśpiewów Biffa, z wielu świetnych utworów, trzeba wyróżnić mocarny tytułowy, piękny Requim We Will Remember najbardziej oddający rockową ideologię muzyków Saxon ,nostalgiczne Overture in D-minor-Refugee i kąśliwe heavy-metalowe utwory jak Babtizm of Fire czy Altar of the Gods 8,5/10
Dogs of War-poprostu dobra Saxonowa płyta ,z wybijającymi się utworami takimi jak Demolition Alley, Hold On czy przede wszystkim Great White Buffalo 8/10
jakoś nie podeszły mi Unleash the Beast ,Killing Ground i Lionheart (tytułowy na tym albumie wyraźnie dystansuje resztę), Inner Sanctum bardzo fajna, podobnie jak ostatnia płyta, za to Into the Labirynth musiałbym sobie przypomnieć
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

nowe utwory z płyty Call to Arms na koncercie jeszcze zyskały, w ogóle ten album bardzo mi się podoba,ale na koncercie to zupełnie nowa jakość ,może to co napiszę będzie lekko na wyrost,ale ten album to wg.mnie jedna z lepszych płyt heavy-metalowych ostatnich kilkunastu lat
wydaję mi się,że tak jest z każdym albumem Saxona ,że na trasach koncertowych ten materiał zyskiwał, trzeba będzie się zapoznać z jakimiś rzadszymi wydawnictwami niż Eagle Has Landed ,Donington 80, czy Greatest Hits Live (swoją drogą prześwietne DVD)
narazie zapoznałem się z bardzo dobrym koncertem z Madrytu z trasy Innosence is No Excuse i będe poznawał dalej
wydaję mi się,że tak jest z każdym albumem Saxona ,że na trasach koncertowych ten materiał zyskiwał, trzeba będzie się zapoznać z jakimiś rzadszymi wydawnictwami niż Eagle Has Landed ,Donington 80, czy Greatest Hits Live (swoją drogą prześwietne DVD)
narazie zapoznałem się z bardzo dobrym koncertem z Madrytu z trasy Innosence is No Excuse i będe poznawał dalej