Saxon

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Iron Soldier
-#Invader
-#Invader

Re: Saxon

Post autor: Iron Soldier »

wojteq pisze:może nie raz, mnie z lekka rozczarował przy pierwszym podejściu, ale tak na spokojnie drugi i trzeci raz posłuchałem i uważam że jest na poziomie poprzednika : Into the Labirynth.
Powiem szczerze, że jak dla mnie poziomu takiego samego i gorszego jak Into the Labirynth się chyba już nie da osiągnąć. Inner Sanctum czy Lionheart, bądź Killing Ground są parę klas wyżej, a o klasykach nie będę mówił. Call to Arms jest bardzo dobrą płytą, która chociaż dla mnie w przeciwieństwie do Labiryntha trzyma poziom, a kompozycje lepsze ;)
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

Niezły ten nowy Saxon. Denerwuje mnie tylko numer z klawiorami i orkiestracjami. Reszta jest git.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

secik SAXONika z Japonii, gdzie przypominali i celebrowali XXX lecie płyty "Denim & Leather"

01. Intro SE
02. Hammer Of The Gods
03. Heavy Metal Thunder
04. When Doomsday Comes (Hybrid Theory)
05. Motorcycle Man
06. Back In '79
07. 20,000 Feet
08. Call To Arms
09. Metalhead
10. The Thin Red Line
11. Afterburner ` Drum Solo

(Denim And Leather)
12. Never Surrender
13. Fire In The Sky
14. Midnight Rider
15. Play It Loud
16. Rough And Ready
17. Out Of Control
18. And The Bands Played On
19. Denim And Leather
20. Princess Of The Night

(Encore1)
21. Crusader
22. 747 (Strangers In The Night)
23. Ride Like The Wind
24. Dogs Of War
(Encore2)
25. Bass Solo
26. Strong Arm Of The Law
27. Guitar Solo
28. Wheels Of Steel
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IronCezarek »

O kurde ;O Nieźle :jee:
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

To właśnie jest Saxon ;-)
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

o kur... Thin Red line! :mryellow: :mryellow: Pragnąłem żeby wstawili coś z UTB, ale nie oczekiwałem że będzie to mój ulubiony utwór z tejże płyty. mam nadzieję że się utrzyma w secie do grudnia, a jak nie to się będe domagał do skutku :B
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Mr. M »

Wiadomo czy koncert był nagrywany?
Awatar użytkownika
zyga12341
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: zyga12341 »

Ale setlista! Naprawde nieźle! A poziom płyty Denim... Świetnie
Your time will come!!!!
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

o kurde, ale set, szkoda że w Dolinie Charlotty więcej czasu nie dostali :/
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

wojteq pisze:o kurde, ale set, szkoda że w Dolinie Charlotty więcej czasu nie dostali :/
Oj szkoda, szkoda :mad:
Awatar użytkownika
zyga12341
-#Charlotte
-#Charlotte

wojteq pisze:szkoda że w Dolinie Charlotty więcej czasu nie dostali :/
A ile grali? (wiem, jestem leniwy)
Your time will come!!!!
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

zyga12341 pisze:
wojteq pisze:szkoda że w Dolinie Charlotty więcej czasu nie dostali :/
A ile grali? (wiem, jestem leniwy)
4 z nowej, 1 z inner sanctum , 1 z into the labyrynth. No i saxonowe klasyki (Rock 'n' Roll Gypsy, Strangers in the night, Wheels of steel itd.) Z denim and leather 3 czy 4 utwory.
Awatar użytkownika
zyga12341
-#Charlotte
-#Charlotte

OK, dzięki. A co sądzicie o nowej płycie?
Your time will come!!!!
Awatar użytkownika
erni13
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: erni13 »

Jak dla mnie lipa. Od okladki po zawartosc. Nie jest to tragedia, bo Biff i spolka nagrywali juz gorsze albumy, ale czuje niedosyt.

Jak taki set sie utrzyma do koncertow w Niemczech, to sie chyba kurna posikam i nawet piechota pojde na koncert. Ale watpie by to wytrzymali, w szczegolnosci Biff... Choc jego forma nie jest zla, z tego co widzialem.
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

zyga12341 pisze:OK, dzięki. A co sądzicie o nowej płycie?
Dobra, nie ma słabych kawałków :) (Może po za "Ballad of the...")
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Najnowsza to niestety przeciętniak. Sięgnij po Unleash the Beast z 1997 roku, jeśli jeszcze nie znasz - wielu powie Ci, że to ich najlepsza rzecz :P. Energetyczne, świeżo brzmiące heavymetalowe granie.
SebastianArcheo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: SebastianArcheo »

Czekam na KRAKÓW - 7.12.2011 Saxon i Anvil!!! a potem dzień później Warszawa!
MIAZGA!!!!!!1
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

będziesz na 2 sztukach ? Ja może też z naciskiem na może ;)
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

Najnowsza bardzo mi się podoba, dużo dobrego na niej jest, Mists of Avalon, Chasing the Bullet, Ballad of Working Man czy utwór tytułowy. Singiel faktycznie lekko odstaję,mógłby być lepszy ,jako otwieracz.

Ostatnio bardzo dużo łoiłem Saxona przed koncertem i jakbym miał coś napisać o tych płytach które już znam to by było jakoś tak

Saxon -bardzo fajny debiut, jeszcze bardziej rock and rollowe granie,ale duzo pomysłów kompozycyjnych (Militia Guard,Frozen Rainbow) ,ogólnie bardzo fajna rzecz 8/10

Wheels of Steel-pierwsza z serii niesamowitych płyt, dużo nieszablonowych zagrywek (See the Light Shining,Stand Up and the Counted) ,rewelacyjne melodie (747 Strangers in the Night) i niszczący wszystko na swej drodze Motorcycle Man 9/10

Strong Arm of the Law- kolejna ,niesamowita płyta,poziom jeszcze wyższy, utwory które już są klasyką gatunku jak Heavy Metal Thunder,20 000 Feet zagrane z pasją,werwą, polotem,do tego bardziej rockerskie rzeczy jak dosadny utwór tytułowy czy kroczące Hungry Years. Niesamowity finał w postaci Dallas 1 pm 9,5/10

Denim and Leather-kolejny arcyklasyk gatunku ,już samo Princess of the Night starczyłoby za wysoką ocenę, genialny utwór z melodią i riffem które przejdą do historii, zabójcze Never Surrender czy And the Band Played On nie zwalniają tempa, wiele Saxonowego luzu w najlepszym rockerskich wydaniu-Midnight Rider czy Rough and Ready ,poprostu płyta którą trzeba znać 9,5/10

Power and the Glory-kosmiczne wręcz równa płyta, każdy utwór na bardzo wysokim poziomie,czy to piękny w swej szlachetności Eagle has Landed ,ognisty utwór tytułowy,lekko melancholijny Nightmare czy przebojowe Midas Touch czy Redline.
Bardzo dobra płyta 9/10

Crusader-płyta kojarzona głównie z niesamowitym utworem tytułowym,reszta w jego cieniu,ale nie do końca słusznie,bo bardzo dobrych utworów nie brakuje :Rock City,Little Bit of What You Fancy czy Just Let Me Rock,tego przykładami 8,5/10

Innocense is No Excuse-uwielbiam ten album,jest to zmiana stylu Saxonów,na rzecz grania bardziej przebojowego,ale ciągle ostrego, takie killery jak Call of the Wild czy Everybody Up tego przykładem,mocno prezentuje też się otwieracz Rockin Again, ale moje ukochane utwory to Rock and Roll Gypsy ze świetnym feelingiem i lekko epickie Broken Heroes 9/10

Rock the Nations-dość średnia rzecz, nastąpiło chyba wyczerpanie materiału pod każdym względem ,wybija się tytułowy,może We Came Here to Rock ale to mało 6,5/10

Solid Ball of Rock-bardzo lubię ten album ,jest na nim od groma świetnych riffów,melodii,zaśpiewów Biffa, z wielu świetnych utworów, trzeba wyróżnić mocarny tytułowy, piękny Requim We Will Remember najbardziej oddający rockową ideologię muzyków Saxon ,nostalgiczne Overture in D-minor-Refugee i kąśliwe heavy-metalowe utwory jak Babtizm of Fire czy Altar of the Gods 8,5/10

Dogs of War-poprostu dobra Saxonowa płyta ,z wybijającymi się utworami takimi jak Demolition Alley, Hold On czy przede wszystkim Great White Buffalo 8/10

jakoś nie podeszły mi Unleash the Beast ,Killing Ground i Lionheart (tytułowy na tym albumie wyraźnie dystansuje resztę), Inner Sanctum bardzo fajna, podobnie jak ostatnia płyta, za to Into the Labirynth musiałbym sobie przypomnieć
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

nowe utwory z płyty Call to Arms na koncercie jeszcze zyskały, w ogóle ten album bardzo mi się podoba,ale na koncercie to zupełnie nowa jakość ,może to co napiszę będzie lekko na wyrost,ale ten album to wg.mnie jedna z lepszych płyt heavy-metalowych ostatnich kilkunastu lat

wydaję mi się,że tak jest z każdym albumem Saxona ,że na trasach koncertowych ten materiał zyskiwał, trzeba będzie się zapoznać z jakimiś rzadszymi wydawnictwami niż Eagle Has Landed ,Donington 80, czy Greatest Hits Live (swoją drogą prześwietne DVD)

narazie zapoznałem się z bardzo dobrym koncertem z Madrytu z trasy Innosence is No Excuse i będe poznawał dalej
ODPOWIEDZ