Czemu The X Factor w czasie premiery nie doceniono
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Czemu The X Factor w czasie premiery nie doceniono
Jeśli ktoś podejdzie do słuchanie 'The X Factor' z nastawieniem, że inni mówią, że Blaze się nie nadaje to mu się ta płyta nie spodoba.
Jeśli chodzi o 'Sign Of The Cross' to mi się zdecydowanie bardziej podoba wersja studyjna. Tak jak napisał ZłapanyWCzasie, wystarczy posłuchać jak BB śpiewa ostatni refren i wszystko jasne. Oprócz tego świetne jest solo Janicka - live jakoś mu to gorzej wychodzi, takie jest moje zdanie.
Co do wykonań Bruca, to bardziej wolę wersję Roskilde 2000 niż Rio...
http://www.youtube.com/watch?v=cTCejwgCuUo
Jeśli chodzi o 'Sign Of The Cross' to mi się zdecydowanie bardziej podoba wersja studyjna. Tak jak napisał ZłapanyWCzasie, wystarczy posłuchać jak BB śpiewa ostatni refren i wszystko jasne. Oprócz tego świetne jest solo Janicka - live jakoś mu to gorzej wychodzi, takie jest moje zdanie.
Co do wykonań Bruca, to bardziej wolę wersję Roskilde 2000 niż Rio...
http://www.youtube.com/watch?v=cTCejwgCuUo
-
Robercikk
voivod trochę nie trafił w temat, ale chodziło chyba o to, że Bruce odmówił udziału w programie The Voice of Birtain, nie mam pojęcia. Chyba The X Factor pomylił mu się z tym programem, wsytd!
O ile dobrze pamiętam, to w okolicach premiery okładka gdzieś była zbyt kontrowersyjna i została podmieniona na tą z Edkiem na krześle. Na CD po prostu jest to tył książeczki.Iron_GerwaZy pisze:Bardzo cenię X Factora za pewien niuans, który kojarzą tylko maniacy i szaleni fani, czyli ten motyw z okładką do góry nogami.
www.MetalSide.pl
Swoją drogą, kilka lat temu słyszałem utwór, który z jakiegoś powodu nie wszedł na "The X Factora" - Judgement Day". Piosenka bardzo mi się podoba i moim zdaniem trzyma poziom płyty - powinna więc wejść na krążek zamiast takiego "The Unbelievera".
Jeszcze jest Juistice of the Peace, oba na podobnym, średnim poziomie. Dostępne jako single i w best of the b sides.
Moim zdaniem Unbeliever zły nie jest, na pewno najsłabszy, ale poziom dobry.
Moim zdaniem Unbeliever zły nie jest, na pewno najsłabszy, ale poziom dobry.
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

jedna i druga mogłaby wejść na miejsce Unbeliever'a i Judgement Of Heaven
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

O nie! Może Blaze fałszuje, ale za tą piosenkę Harrisowi nalezą się brawaDeJMIeN Wielki pisze:Judgement Of Heaven
A "I Live My Way"? Jak ją pierwszy raz usłyszałem, to przez parę dni chodził mi refren po głowie. Też chętnie wolałbym ten utwór na TXF zamiast koszmarnego The Unbeliever.
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

w pamięć może się tylko wbić basowy początek i nic poza tym, zwykły niczym się nie wyróżniający wypełniaczPrzemo142 pisze:O nie! Może Blaze fałszuje, ale za tą piosenkę Harrisowi nalezą się brawaDeJMIeN Wielki pisze:Judgement Of Heaven
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Nie zgodzę się, dla mnie ten utwór jest na pewno w TOP3 The X Factor. Piękne solo i znakomity refren.w pamięć może się tylko wbić basowy początek i nic poza tym, zwykły niczym się nie wyróżniający wypełniacz
Dla mnie również to jeden z najlepszych momentów płyty.
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

co kto lubi.. wy możecie nie lubić Aftermath, który Ja uwielbiam 
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Aftermath też jest znakomity. Co prawda wolę JoH ale na The X Factor niewiele utworów nie lubię. Zaliczyłbym do nich tylko Unbeliever, Edge of Darkness
Wszystkie wyżej wymienione kawałki są bardzo dobre. Ja z factora wywaliłbym Look For The Truth i 2 a.m. - słabe kawałki.
Jak więc widać - ile osób tyle opinii
Jak więc widać - ile osób tyle opinii
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Sami jesteście słabi
Na X Factor tylko ostatni kawałek jest nieudany.
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

I tyle na temat.Przemo142 pisze:Na X Factor tylko ostatni kawałek jest nieudany.
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

Płyta świetna :-) mroczna :-) Z Brucem byłby to pewnie najlepszy krążek lat 90-tych :-) hehe
Pamietam w 1992 roku bedac w szkole dopadla mnie wiadomosc o odejsciu Bronka z ekipy.Dla mnie jako nastoletniego fana zespolu bylo to nie lada zaskoczenie.Minely 3 lata,ogloszono koncert Iron Maiden na Torwarze,pomyslelem sobie Bruca nie ma ale Maiden na zywo po prostu trzeba zobaczyc!!!!Plyta ukazala sie jakos poznym latem czy wczesna jesienia a koncert w Polsce byl jednym z pierwszych na trasie.Wiaodmo,internetu nie bylo i plyte The X Factor jedynie slyszalem w obszernych kawalkach w Trojce,takze jadac na koncert nie bylem na dobre zapoznany z cala plyta.Koncert minal,po powrocie do domu i po przesluchaniu calego albumu uczucia jak najbardziej mieszane.Niby Maiden ale tak jakos nie Maidenowo to wszystko brzmi.Pamietam ze po pierwszych przesluchaniach w ucho wpadl mi Sign of the Cross czy singlowy Men of the Edge no i kapitalny ,pierwszy raz slyszany na koncercie Forunes of War.Do reszty musialem sie przekonywac przez dosyc spory kawalek czasu.I tak jak w wiekszosci opinii plyta nabiera smaczkow wlasnie po jakims czasie.Teraz po tylu latach The X Factor broni sie swietnie i z ostatnich 6 albumow jest zaraz po Brave new World 
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

to chyba był raczej 93qracoss pisze:Pamietam w 1992 roku bedac w szkole dopadla mnie wiadomosc o odejsciu Bronka z ekipy.
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Słuchałem dzisiaj sobie jeszcze raz tej płyty i dochodzę do wniosku, że jednak masz rację. Edge of Darkness jest jednak bardzo fajny. Ostatni faktycznie trochę nieudany,Przemo142 pisze:Sami jesteście słabiNa X Factor tylko ostatni kawałek jest nieudany.