Songs In The Key. A dla fanów Europe - From Now OnKronos pisze:Solowy Glenn Hughes?
Od czego zacząć z zespołem [...]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Od czego zacząć z zespołem [...]
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Vangelis? Kilka albumów waszym zdaniem najlepszych. Kilka soundtracków słuchałem, genialne. No i Aphrodite's Child też słyszałem.
Wszystkie z końcówki lat 70-tych- Heaven&Hell, Albedo 0.39, Spiral. A z nowszych to przede wszystkim Voices.M@ti pisze:Vangelis? Kilka albumów waszym zdaniem najlepszych. Kilka soundtracków słuchałem, genialne. No i Aphrodite's Child też słyszałem.
http://www.youtube.com/watch?v=Kh-Ji81RaxA
Hej ;]
Spodobał mi się ostatnio Yngwie Malmsteen, z tym że z pojedynczych kawałków na oślep znalezionych na youtube. Chciałbym stylowo zacząć przygodę z tym artystą, po prostu kupując płytę, najlepiej nie składankę. Co polecicie? :]
Spodobał mi się ostatnio Yngwie Malmsteen, z tym że z pojedynczych kawałków na oślep znalezionych na youtube. Chciałbym stylowo zacząć przygodę z tym artystą, po prostu kupując płytę, najlepiej nie składankę. Co polecicie? :]
2 pierwsze + Live in Leningrad.Demon pisze:Hej ;]
-
Deleted User 622
Ja zaczynałem od Seventh Sign, Eclipse i Fire and Ice. Później łyknąłem całą dyskografię, ale z biegiem czasu takie granie powodowało, że robiło mi się mdło. Czasem zdarza mi się jeszcze wracać do wymienionych + Odyssey.Demon pisze:Hej ;]
Na poczatek Rainbow - Rising
-
Deleted User 622
+1voivod pisze:Na poczatek Rainbow - Rising
Dobra, dzięki. Już rozpoczynam poszukiwania w sieci... zacznę od Rising Force ;]
Rising Force, Marching Out sie bronia. Z Malmsteenem jest taki problem ze on jest bardziej zainteresowany nagrywaniem swojej gitary niz nagrywaniem dobrych plyt : D
-
Deleted User 4432
Może nie z zespołem ale gatunkiem .Chodzi o dark ambient , coś w stylu więziennego burzum Daudi Barlds , Hildskiaf ...
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Daudi Barlds to raczej dark ambient nie jest, hildskjaf już bardziej. Ja za bardzo się na tym nie znam, więc może się mylę. Ale ogólnie polecam ci LustmordanumLock pisze:Może nie z zespołem ale gatunkiem .Chodzi o dark ambient , coś w stylu więziennego burzum Daudi Barlds , Hildskiaf ...
Lustmord - Heresy
to chyba najodpowiedniejsza pozycja
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Nie wiem czy "Herezje" to dobry wybór, jak oczekuje burzumowskich dźwięków.voivod pisze:Lustmord - Heresy
No to juz pytanie czy chodzi bardziej o dobry dark ambient, czy bardziej o cos w stylu wieziennego burzum, bo wiezienne burzum to generalnie takie pitu pitu na casio.
kanadyjski Anvil?
Metal on metal, powinno sie podobac 
Back to the Basics?
Ok, Scorpions (za dużo płyt, znam tylko Crazy World, pytam sie was, podajcie kilka najlepszych) i W.A.S.P?
Ok, Scorpions (za dużo płyt, znam tylko Crazy World, pytam sie was, podajcie kilka najlepszych) i W.A.S.P?
Co do Scorpions polecam Virgin Killer z wczesniejszego okresu plus Lovedrive, Love At First Sting i Blackout. Z nowszych dzieł polecam ostatnia płytę Sting In The Tail
-
Deleted User 2868
Scorpions to może być Love At First Sting albo Blackout, a W.A.S.P. to może być The Headless Children, The Last Command, W.A.S.P.