Iron Maiden - koncerty w 2012 [ PLOTKI ]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Iron Maiden - koncerty w 2012 [ PLOTKI ]
Rzeczywiście ciekawe się zapowiada, ale wątpię, żeby jechali z trasą 30 koncertów "Frontier Eternity" do USA i Kanady, kiedy w 2010 roku grali set złożony z 2/3 kawałków z ostatnich 10 lat, a tu mogliby zmienić z 4-5 utworów, więc mogłoby nie być zbyt dużego zainteresowania...
Skąd wiesz ?RALF pisze:
Do Nas NIE PRZYJADĄ
Rok po roku??! Zależy jakie kompozycje wybiorą? "FOTD", "Bring Your...", czy "MONTE" w USA też świetnie kojarzą a ostatnio jest tam o zespole głośno. Trasa po USA/Kanadzie ma trwać ponad 8 tygodni - 30 koncertów zmieszczą, jeśli już ...
i teraz można zrobić z tego perełkę (kawałki Blazea, be quick, czasy NPTD, bo o zmianie kawałków z FF to nawet nie ma co marzyć), albo pójść na totalną łatwiznę i grać to co zawsze.RALF pisze:Trasa ma się nazywać "Frontier To Eternity Tour 2012"
Oczywiście druga część trasy ominęła USA ale 30 koncertów to chyba jednak przeginka
Mi się śniło, że ATSS grali. Za ten kawałek na koncercie dałbym sobie małego palca odciąć. Jestem dość młody także nie byłem na żadnym koncercie na którym to grali. A co do info o trasie Frontier to Eternity, jest jakieś potwierdzenie od strony zespołu?
When a person turns to wrong, is it a want to be, belong?
-
Deleted User 2259
WidaćIcarius pisze: Jestem dość młody
Icarius pisze:Mi się śniło, dałbym sobie małego palca odciąć.
OMGIcarius pisze:Za ten kawałek na koncercie dałbym sobie małego palca odciąć.
A co do potwierdzenia od zespołu, dobre pytanie.
- michalhusta
- -#Invader

ManWhoWalkAlone No nie takie dobre. Gdyby rzeczywiście zespół potwierdził trasę to na tym forum zrobiłoby się tak głośno że huhu. 
Maiden England!
Wacken ogłosiło główną gwiazdę na 2012?
Bo jeśli nie tam to ciekawe na jakim feście MAIDEN by tam zagrali ?
Bo jeśli nie tam to ciekawe na jakim feście MAIDEN by tam zagrali ?
Jakby mieli zagrać sale w takich 4 bliskich krajach, to mogliby do nas nie przyjeżdzać. Wolałbym pojechać na Litwę i Łotwę niż mieć kolejne klepisko na Bemowie.RALF pisze:To by tłumaczyło doniesienia WICKERa, jakoby miał być "Duży EDEK z TFF" :
Japonia (2-3), Nowa Zelandia (2), USA/KANADA (30), EU/UK: 10, jakieś 45 sztuk - i dobrze. Na Starym Kontynencie mają zagrać kilka wielkich festiwali + dwa/trzy koncerty w wybranych państwach: Chorwacja, Rumunia, może Litwa czy Łotwa (sale).
Do Nas NIE PRZYJADĄ
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
krusejder pisze:dwa/trzy koncerty w wybranych państwach: Chorwacja, Rumunia, może Litwa czy Łotwa (sale)
a czemu akurat tam?
masz jakis przeciek?
hala Litwa / Łotwa - marzenie
Odnosiłem się tylko do wypowiedzi i rozumowania Ralfa. Ale to niestety raczej marzenia ...
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Ja tam bym chciał jakąś halówkę w Niemczech. Najlepiej zachodnich. W Oberhausen jest świetna hala o2. Frankfurt też ok. Wacken niestety dla mnie odpada. Wyjazd za Niemiecką granicę poza wschodnią Belgię czy Holandię raczej też. Do Polski wpadną pewnie dopiero po tej trasie. 30 koncertów u Amerykanów to trochę za dużo. Pewnie ze 20, wraz z Kanadą (W kanadzie ze dwa-trzy). W USA nie ma chyba takiego parcia na Maiden jak w europie, co? Japonia pewniak.
dokładnie, Jpn będzie wiadomo dlaczego z USA Ralf na bank przesadził, dopiero byli, nie ma takiego zapotrzebowania
W Niemczech hal nie bedzie chyba bo dopiero mieli tam objazdówkę, a teraz w Europie ma byc raptem pare sztuk, na Wacken chyba SCORPIONS główna gwiazdą będzie?
W Niemczech hal nie bedzie chyba bo dopiero mieli tam objazdówkę, a teraz w Europie ma byc raptem pare sztuk, na Wacken chyba SCORPIONS główna gwiazdą będzie?
Skoro nie Wacken, to może te pierdzielone Rock am Ring? Grali tam już, na dodatek plusem jest to, że nie będzie problemu z bootlegiem video, bo któraś ze stacji telewizyjnych WDR lub Plus zapewne będzie nadawać to wydarzenie na żywo...
Przepraszam Panowie, ale o trasie po USA i Kanadzie - już od dłuższego czasu się mówiło. Póki nie ogłoszą czegokolwiek o koncernach 2012 to co tutaj wypisujemy, pozostaje w sferze domysłów!
Wiadomo, ze to czyste spekulacje, na koncu i tak bedzie pewnie inaczej niż mówicie
Pożyjemy, zobaczymy
Nieco ponad miesiąc i powinny być jakieś informację. Może jak Anglicy chcą Ironów na otwarcie igrzysk, to my kombinujmy na otwarcie Euro. Co do koncertów w Ameryce, na jakiejś stronie wyczytałem że w północnej mają być prawdopodobnie 3 koncerty.
Ostatnio zmieniony ndz paź 28, 2012 11:57 am przez Slaug, łącznie zmieniany 1 raz.
to też nie możliwe żeby jechali specjalnie na 3 koncerty a jeden w Meksyku, jeden w Kanadzie i jeden w USA? 
za duży kraj
nie 30ci może, ale na pewno nie 3
za duży kraj
nie 30ci może, ale na pewno nie 3
Moim zdaniem będą także zabiegać o koncerty tam gdzie jeszcze nie grali . Nie zdziwiłbym sie gdyby własnie takie daty podali na 2012 
Who motivates the motivator