Opeth
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Opeth
Na demonoid pojawił się cały album w bezstratnej wersji. Dziś zaciągnę i obaczymy co chłopaki stworzyli.
EDIT. Powaliła mnie ta płyta. Jeżeli to jest nowa płyta Opeth to chylę czoła. Mnie kopara na sam dół opadła.
EDIT. Powaliła mnie ta płyta. Jeżeli to jest nowa płyta Opeth to chylę czoła. Mnie kopara na sam dół opadła.
Panowie, a co sądzicie o najnowszym dziele, czyli "Heritage"?
Bo mnie ro..bała o podłogę i dalej nie mogę się pozbierać z niej. Mimo jakiś poprzednich eksperymentów ze stylem, to nie spodziewałem się takiego nagrania.
Coś więcej napiszę, jak oswoję się z płytą, bo na razie po pierwszym przesłuchaniu jest genialnie!
Bo mnie ro..bała o podłogę i dalej nie mogę się pozbierać z niej. Mimo jakiś poprzednich eksperymentów ze stylem, to nie spodziewałem się takiego nagrania.
Coś więcej napiszę, jak oswoję się z płytą, bo na razie po pierwszym przesłuchaniu jest genialnie!
-
Deleted User 622
Słucham trzeci raz i odczucia mam podobneSiwy pisze:Panowie, a co sądzicie o najnowszym dziele, czyli "Heritage"?
czytałem opinie fanów na polskim forum i widzę, że jest tam tak, jak u nas po premierze TFF rok temumetal pisze:Słucham trzeci raz i odczucia mam podobneŚwietny materiał.
W sumie rozumiem niezadowolenie ludzi bardziej emocjonalnie związanych z tym zespołem, a szczególnie z jego pierwotnym brzmieniem. Ja osobiście lubię zespół, a Orchidea jest jedną z moich ulubionych płyt w ogóle i uważam, że ta zmiana kierunku wyszła naprawdę dobrze i jest rzeczywiście dużo lepiej od poprzedniczki [którą też uważam za dobrą]. W sumie pierwsze skojarzenia miałem z Dream Theater po przesłuchaniu najnowszego dzieła, ale nie wiem czy takie porównanie nie byłoby obrazą dla samego Opetha
A mi średnio leży. Raz tylko słuchałem i miałem nie tracić na nią więcej czasu, ale czytając Wasze opinie sprawdzę raz jeszcze 
Raczej nie jest dobrze przyjęta ta płyta
Na Rate Your Music nowa płytka ma średnią 3.34, najgorszą spośród wszystkich płyt studyjnych. Dla porównania ostatni kichowaty Watershed ma 3.70.Siwy pisze:czytałem opinie fanów na polskim forum i widzę, że jest tam tak, jak u nas po premierze TFF rok temu
Raczej nie jest dobrze przyjęta ta płyta
+1metal pisze:Do takich nudziarzy jak jaWuja pisze:Pytanie tylko, do jakiego grona odbiorców jest skierowana?
a Damnation, mimo wszystko, to jest jeszcze inny styl. Ale jedno i drugie dobre
Dobrze by było, by niektóre inne zespoły osiągały swoje wyżyny o takim poziomie, jak nudziarstwo Opethsyzygy pisze:O wiele bardziej "nudziarskie" Damnation cieszy się powodzeniem. Zresztą Opeth od nudziarstwa nigdy nie stronił
wiadomo, piszę nudziarstwo w cudzysłowiu, bo nic nie mam do takiego grania, wręcz przeciwnie.IgorW pisze:Dobrze by było, by niektóre inne zespoły osiągały swoje wyżyny o takim poziomie, jak nudziarstwo Opeth
No inny, ale w kat. tzw. nudziarstwo wygrywa w przedbiegach.Siwy pisze:a Damnation, mimo wszystko, to jest jeszcze inny styl. Ale jedno i drugie dobre
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

To jak to w końcu jest- dobra czy niedobra, bo nawet jestem zaciekawiony 
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
bardzo dobra. prog/hard rock rodem z lat 70, Jethro Tull, Atomic Rooster, Pink Floyd, Gentle Giant. dla kazdego kto nie lubi poprzednich plyt opeth, pozycja obowiazkowapanzerschreck pisze:To jak to w końcu jest- dobra czy niedobra, bo nawet jestem zaciekawiony
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

w którym utworze ,ew. fragmencie utworu Jetrho Tull bo aż mnie to zaciekawiło?voivod pisze:bardzo dobra. prog/hard rock rodem z lat 70, Jethro Tull, Atomic Rooster, Pink Floyd, Gentle Giant. dla kazdego kto nie lubi poprzednich plyt opeth, pozycja obowiazkowapanzerschreck pisze:To jak to w końcu jest- dobra czy niedobra, bo nawet jestem zaciekawiony