jak często słuchasz IM???
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: jak często słuchasz IM???
Prawie codziennie, mniej niż godzinę (czasdami więcej)
Zawsze jak przy kompie siedzę 
w sumie jest roznie, raz ich slucham caly dzien a raz tylko kilka piosenek, ale wiecej jest takich dni ze ok 3-4h moze wiecej 
- michalhusta
- -#Invader

Trochę odświeżę temat
Ja minimum jedna płytka dziennie. Ale robię to tak że jednego tygodnia słucham Blaze'a ,drugiego Paula ,trzeciego Bruca.... itd. (oczywiście mogą być dłuższe odstępy) żeby się nie wiało nudą i rutyną
Ja minimum jedna płytka dziennie. Ale robię to tak że jednego tygodnia słucham Blaze'a ,drugiego Paula ,trzeciego Bruca.... itd. (oczywiście mogą być dłuższe odstępy) żeby się nie wiało nudą i rutyną
Maiden England!
Dla mnie to trochę dziwaczne - czy muzy słucha się dlatego że ma się na nią ochotę, czy dlatego że trzeba i jest taki obowiązek, bo jest się fanem ? Jestem fanem Maiden już wiele lat, ale nigdy nie miałem czegoś takiego że "dzisiaj jest piątek, więc trzeba posłuchać płyty z Paulem, jutro sobota - dzień słuchania płyt z Bruce'm" etc. Dla mnie to bez sensu. Mam faze na Maiden - potrafię siedzieć cały dzień i słuchać róznych płyt. Mam fazę na jakąś konkretną płytę - rąbię ją cały dzień w kółko (tak miałem w zeszłym tygodniu z 'Piece of Mind', w święta natomiast cały czas katował 'The Final Frontier', bywało że 5-6 razy dziennie
). Bywają też takie okresy, gdzie nie słucham Maiden wcale przez miesiąc albo dwa... Nie ma w tym żadnej regularności - nie wiem jak Wy, ja słucham Maiden nie tylko uchem, ale i serduchem...
Też tak mam. Bywało, że po trzech płytach jednego dnia dalej było mało, a np. od kilku tygodni jakoś nie mam ochoty na nic spod znaku Iron Maiden (tylko pojedyncze utwory), choć wiem, że za niedługo może być dzień, że płytka po płytce będzie wlatywała do odtwarzaczapucha pisze: Bywają też takie okresy, gdzie nie słucham Maiden wcale przez miesiąc albo dwa... Nie ma w tym żadnej regularności - nie wiem jak Wy, ja słucham Maiden nie tylko uchem, ale i serduchem...
Ja słucham średnio godzinę, dwie dziennie.
z Racji tego że słucham też innych zespołów. Ale u mnie ze słuchaniem jest tak że ulubionych kawałków czy ulubione płyty słucham tak raz na tydzień.
A co dziennie to tak średnie kawałki które nie są u mnie w że tak powiem top 20
z Racji tego że słucham też innych zespołów. Ale u mnie ze słuchaniem jest tak że ulubionych kawałków czy ulubione płyty słucham tak raz na tydzień.
A co dziennie to tak średnie kawałki które nie są u mnie w że tak powiem top 20
- michalhusta
- -#Invader

pucha
Spokojnie
Fakt głupio to wszystko ująłem chciałem po prostu napisać mniej więcej jak ostatnio słuchałem. Bo jak to opisałeś w swoim poście raz ma się fazę na Erę Błażeja a raz na Bronka, a raz w ogóle odstawić ich na dłuższy okres czasu 
Spokojnie
Maiden England!
michalhusta
spoko, ale Twoja wypowiedź zabrzmiała jakbyś miał w kalendarzyku rozpisane dni co i o której masz posłuchać
spoko, ale Twoja wypowiedź zabrzmiała jakbyś miał w kalendarzyku rozpisane dni co i o której masz posłuchać
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Na zły nastrój też nie ma co Ironów słuchać, bo raz,że klimatem nie pasują, dwa,że po co ma się ich muzyka kojarzyć z tym nastrojem. Miałem spore przerwy w słuchaniu ich muzyki, bywało,że 3-4 miesiące, np.po koncercie w Warszawie 2008 miałem lekki przesyt,ale zawsze wracałem i myślę,że to siła tej kapeli.
Sentymentalne są te melodie, utwory...poza tym mnogość wydawnictw.
Sentymentalne są te melodie, utwory...poza tym mnogość wydawnictw.
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

A ja myślę, że IM na zły nastrój też się nadaję, jak najbardziej.
Ja słucham ich nie przerwanie zawsze(czasami się wmiesza jakaś poboczna nuta) od ponad 6,5 roku i z każdym dniem moja wiara w Maidena jest coraz większa 
IRON MAIDEN
-
Deleted User 2259
Ja słucham maiden od 11 lat,i z roku na rok coraz rzadziej.
o stary to źle to zrób sobie przerwę i pozniej myślę że będzie ok
IRON MAIDEN
Ja ostatnio nie tyle słucham co czesciej oglądam Maiden głownie na YT z koncertów przeróżnych i to w zasadzie prawie codziennie .
Who motivates the motivator
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Ja słucham od 8 lat (w związku z dojazdem do szkoły/na studia) po 3-5 godzin dziennie (przy czym często z utworami Bruce'a) i zupełnie nie mam dosyć. Wcześniej słuchałem po godzince dziennie jak siedziałem przy kompie czy po prostu w domu.
- Iron Soldier
- -#Invader

Maiden słucham różnie, tj. czasem potrafie np. jednego tylko kawałka słuchać, ale wiadomo nie w kółko tylko wymieszanego z utworami innych zespołów, a czasami np. całej płyty w kółku, czasami codziennie, czasami z tygodniową przerwą, niemniej jednak zawsze do nich wracam.
Mają w swojej muzyce "to coś"
Słucham ich codziennie.
You can't kill the metal,
The metal will live on.
Iron Maiden is my religion!
Kiedyś słuchałem bardzo dużo, to było na przełomie lat 80 i 90 ubiegłego wieku, a teraz sobie przypominam:) Warto:) Na szczęście dzięki rozwojowi internetu, zwłaszcza youtube itd nie muszę szukać starych kaset w piwnicy:) Ostatnio słucham IM biegając, ich galopady dodają energii, zwłaszcza gdzieś tak po piatym kilometrze:)
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

u mnie bardzo różnie, zdarzało się że słuchałem codziennie nieprzerwanie przez tydzień, zdarzało się że raz na miesiąc, bywały też miechy w których w ogóle nie słuchałem
Ciężko określić częstotliwość, słucham Iron Maiden jak najdzie mnie faza. Czasem jest to cała płyta, czasem pojedyncze utwory...
Night Mistress Fan Club Łódź