Queen
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Re: Queen
Po pierwsze Queen absolutnie się nie zestarzał, wg.mnie właśnie dużo bardziej zestarzała się muzyka np.Led Zeppelin czy The Doors ,które to zespoły były dziećmi swojej epoki poprostu ,podczas gdy Queen zawsze będzie znajdował duże grono fanów,bo jest to muzyka cholernie uniwersalna,taka typowa dla lat 70 ale jednocześnie wyprzedzająca tę epokę o kilka mil.
A co do porównania SHA i ANATO, chyba masz rację, na ANATO są genialne utwory,fantastyczny klimat,ale chyba za bardzo poszli w łatwiznę muzyczną, najlepszy przykład to You are My Best Friend,kawałek tak ładniutki,że przypomina kilo bez.
Na SHA jest dużo więcej tajemniczości, cała suita Tenement Funster-Flick of the Wrist -Lilly of the Vallet tworząca świetną całość co jest wyczynem biorąc pod uwagę,że te trzy utwory cholernie kontrastują ze sobą...rewelacyjnie zaaranżowany Brighton Rock, jedyny w swoim rodzaju Killer Queen czy ostre hard-rockowe Stone Cold Crazy czy Now'I m Here ...naprawdę jest czego posłuchać ....to była przełomowa płyta dla Briana Maya jako gitarzysty i autora riffów
A co do porównania SHA i ANATO, chyba masz rację, na ANATO są genialne utwory,fantastyczny klimat,ale chyba za bardzo poszli w łatwiznę muzyczną, najlepszy przykład to You are My Best Friend,kawałek tak ładniutki,że przypomina kilo bez.
Na SHA jest dużo więcej tajemniczości, cała suita Tenement Funster-Flick of the Wrist -Lilly of the Vallet tworząca świetną całość co jest wyczynem biorąc pod uwagę,że te trzy utwory cholernie kontrastują ze sobą...rewelacyjnie zaaranżowany Brighton Rock, jedyny w swoim rodzaju Killer Queen czy ostre hard-rockowe Stone Cold Crazy czy Now'I m Here ...naprawdę jest czego posłuchać ....to była przełomowa płyta dla Briana Maya jako gitarzysty i autora riffów
ZłapanyWCzasie a napiszesz nam charakterystykę fanów Queen. Bo tak sobie pomyślałem, że ja jednak jestem z Wawy, tej bogatej Wawy i nie wiem, czy powinienem pisać o Queen. Bo po Twoich błyskotliwych analizach fanów Iron wiem, że nie, gdyż niestety nie jestem z wioski tylko bądź co bądź Stolycy i raczej słucham Muse a nie Ironów.
Tak więc czekam na analizę i się zastanowię czy mam coś napisać w w/w temacie.
Tak więc czekam na analizę i się zastanowię czy mam coś napisać w w/w temacie.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Wam,towarzyszu ?tomtomala pisze:ZłapanyWCzasie a napiszesz nam
Dobrze. Mnie. Myślałem, że lubisz pisać do szerokiego audytorium i zdobywać u niego posłuch stąd też w moim zapytaniu pojawiło się nam jako metafora całej społeczności Sanktuarium.
Nie przypominam sobie bym należał do tej partii, gdzie się tytułuje per Towarzysz, Magister Inżynier, Kolego. Widocznie masz w tym większe doświadczenie niż ja.
No ale zbaczamy z tematu. Tak więc napiszę jeszcze raz to co mnie frapuje po przeczytaniu Twoich analiz muzycznych i okołomuzycznych zespołu Queen - a więc - ZłapanyWCzasie a napiszesz mi charakterystykę fanów Queen?
Nie przypominam sobie bym należał do tej partii, gdzie się tytułuje per Towarzysz, Magister Inżynier, Kolego. Widocznie masz w tym większe doświadczenie niż ja.
No ale zbaczamy z tematu. Tak więc napiszę jeszcze raz to co mnie frapuje po przeczytaniu Twoich analiz muzycznych i okołomuzycznych zespołu Queen - a więc - ZłapanyWCzasie a napiszesz mi charakterystykę fanów Queen?
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Dużo wódki piją
Może być "wam". Też się chętnie dowiem bo Queen lubię i płyty mamZłapanyWCzasie pisze:Wam,towarzyszu ?tomtomala pisze:ZłapanyWCzasie a napiszesz nam
Nie słucham całych płyt Queen, ale uwielbiam poszczególne piosenki.
Najbardziej (z pamięci piszę):
- It's a Hard Life
- Love Of My Life
- Get Down Make Love
- Who Wants to Live Forever
- Somebody To Love
Najbardziej (z pamięci piszę):
- It's a Hard Life
- Love Of My Life
- Get Down Make Love
- Who Wants to Live Forever
- Somebody To Love
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
szatanista
- -#Long distance runner

http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... ueen_.html
To się zesrają ze złości co poniektórzy hardkorowi fani
Imo to byłby bardzo dobry wybór. Albo ona, albo Justin Hawkins.
To się zesrają ze złości co poniektórzy hardkorowi fani
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

świat schodzi na psy.... nic innego do głowy mi nie przyszło
Bez przesady, z artykułu nie wynika, że Lady Gaga ZOSTANIE wokalistką Queen ;0 Swoją drogą byłoby to ciekawe hehe.

To przykre...DeJMIeN Wielki pisze:świat schodzi na psy.... nic innego do głowy mi nie przyszło
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

jak żeś słyszał wyłącznie utwory z Hot Space, The Works i A Kind Of Magic to się nie wypowiadaj
szargając dobre imię najgenialniejszego zespołu w historii nie możeszvoivod pisze:słyszałem wiecej, wiec rozumiem że mogę
A tak serio, to Queen się niestety skończyło po śmierci Freddiego i nic na to nie poradzimy. Ale też nie dziwię się Mayowi i Taylorowi, że chcą sobie jeszcze pograć od czasu do czasu i przy okazji zarobić kolejne miliony. W końcu kto nie lubi zarabiać pieniędzy
Jakby kogoś to interesowało i chciał się wybrać, to po odwołaniu angielskiego Sonisphere Queen zagra 3 koncerty z Adamem Lambertem:
3 lipca 2012 - Moskwa, Olympic Arena
11 i 12 lipca 2012 - Londyn, HMV Hammersmith Apollo
3 lipca 2012 - Moskwa, Olympic Arena
11 i 12 lipca 2012 - Londyn, HMV Hammersmith Apollo
- Rattlehead
- -#Invader

Stary temat ale odkopuję go.
Od tego zespołu zaczęło się moje słuchanie rocka! Zaczynałem od płyty Innuendo. Jak usłyszałem u kolegi Ride the Wild Wind z kasety to od razu wiedziałem, że to jest to! Za wszelką cenę musiałem mieć tę kasetę!
Później był koncert Live at the Wembley '86, który leciał bardzo późno w telewizji i nagrałem go na VHS. Jako dzieciak uwielbiałem go oglądać.
Najlepsze płyty? Tutaj bez przerwy mi się zmienia, nawet jak nie słucham to się czasami zastanawiam, aczkolwiek uwielbiam debiut, który jako dziecko w ogóle mi się nie podobał. Był zbyt surowy i myślałem, że śpiewa na nim jakaś kobieta!
Lubię też A Night at the Opera, News of the World, Jazz i trzy ostatnie płyty studyjne w ich dorobku.
Na dzień dzisiejszy wolę późne lata 80'/ wczesne 90'. Lata 70' mi się przesluchały
Dla mnie Kult.
Od tego zespołu zaczęło się moje słuchanie rocka! Zaczynałem od płyty Innuendo. Jak usłyszałem u kolegi Ride the Wild Wind z kasety to od razu wiedziałem, że to jest to! Za wszelką cenę musiałem mieć tę kasetę!
Później był koncert Live at the Wembley '86, który leciał bardzo późno w telewizji i nagrałem go na VHS. Jako dzieciak uwielbiałem go oglądać.
Najlepsze płyty? Tutaj bez przerwy mi się zmienia, nawet jak nie słucham to się czasami zastanawiam, aczkolwiek uwielbiam debiut, który jako dziecko w ogóle mi się nie podobał. Był zbyt surowy i myślałem, że śpiewa na nim jakaś kobieta!
Lubię też A Night at the Opera, News of the World, Jazz i trzy ostatnie płyty studyjne w ich dorobku.
Na dzień dzisiejszy wolę późne lata 80'/ wczesne 90'. Lata 70' mi się przesluchały
Dla mnie Kult.