Ja ale w kwestii połączenia orkiestry z Metą. Tu jest taki sam rozjazd z Reedem.erni13 pisze:Ktoś porównał ją do S&M
Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Metallica
Zdanie mojego kolegi z pracy:
1. Disco - polo
2. Rocko - polo
3. Metallo - polo
Dygresja:
Sugerowałbym aby kolejny album (dla oddania wartości tego, co nagrali) nazywał się - tłumacząc na polski: "Łubu - dubu, Tra - la - la - la, Aghrrrr - Lars i S-ka "Napi...ala".
I to jest "nowatorskie" ??? Nawet "thrashowe partie" to repliki tego, co już w ich twórczości było!!!
Przesłuchałem to sześć razy - nawet mój kot zaczął miauczeć po kilkunastu minutach (serio;;;) Może mu się podobało, "kocia muzyka..."???
Do domu!!!
1. Disco - polo
2. Rocko - polo
3. Metallo - polo
Dygresja:
Sugerowałbym aby kolejny album (dla oddania wartości tego, co nagrali) nazywał się - tłumacząc na polski: "Łubu - dubu, Tra - la - la - la, Aghrrrr - Lars i S-ka "Napi...ala".
I to jest "nowatorskie" ??? Nawet "thrashowe partie" to repliki tego, co już w ich twórczości było!!!
Przesłuchałem to sześć razy - nawet mój kot zaczął miauczeć po kilkunastu minutach (serio;;;) Może mu się podobało, "kocia muzyka..."???
Do domu!!!
Niech mnie to nawet bana kosztuje, ale takie słowa w ustach fana Maiden to miód dla moich uszuRALF pisze:I to jest "nowatorskie" ??? Nawet "thrashowe partie" to repliki tego, co już w ich twórczości było!!!
Jak dla mnie płyta rewelacyjna, zarówno warstwa muzyczna jak i wokalna.Psychodelia wczesnych Pink FLoyd
EDIT: Zapomniałem dodać, aby mój post zabrzmiał jak post eksperta: słucham wielu gatunków muzycznych od oper mydlanych po metalowe rurki, mam numer buta 45, lubię placki i uścisnąłem dłoń Hardkorowego Koksa
Ogólnie to ja bym tego posta skomentował ale......RALF pisze:Zdanie mojego kolegi z pracy:
1. Disco - polo
2. Rocko - polo
3. Metallo - polo
Dygresja:
I to jest "nowatorskie" ??? Nawet "thrashowe partie" to repliki tego, co już w ich twórczości było!!!![]()
Do domu!!!
Nic to : zamiast pastwić się na Metalliką, Larsem i Ralfem to sobie na dobranoc puszczę coś innowacyjnego, coś odkrywczego, coś porywającego wręcz.....hmmm....patrze na półkę....oooooo......."The Final Frontier
- Elevatorman
- -#Clansman

matko boska ale ten reed jęczy 
Jakby mu się podobało, to usiadłby na kolana i zacząłby mruczećRALF pisze:mój kot zaczął miauczeć po kilkunastu minutach (serio;;;) Może mu się podobało, "kocia muzyka..."???
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
W rzeczy samej. Metallica skończyła się na "Kill 'em All" !!tomtomala pisze:Ja ale w kwestii połączenia orkiestry z Metą. Tu jest taki sam rozjazd z Reedem.erni13 pisze:Ktoś porównał ją do S&M
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
A czego sie spodziewaliscie? Arii Dickinsona? On tak zawsze śpiewał, już w czasach Velvet Underground... Taki styl.Elevatorman pisze:matko boska ale ten reed jęczy
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Dla tego uważam, że ta współpraca to poroniony pomysł...A czego sie spodziewaliscie? Arii Dickinsona? On tak zawsze śpiewał, już w czasach Velvet Underground... Taki styl.
Den Dennis
21/10/2011 5am
Best review of "Lulu" Reed and Craptallica = “it just sounds like some idiot reading his poetry while Metallica rehearses next door.”
Komentarz do recenzji płyty autorstwa Malcolm'a Dome'a, zamieszczonej w Classic Rock - 3/10
21/10/2011 5am
Best review of "Lulu" Reed and Craptallica = “it just sounds like some idiot reading his poetry while Metallica rehearses next door.”
Komentarz do recenzji płyty autorstwa Malcolm'a Dome'a, zamieszczonej w Classic Rock - 3/10
Kuba pisze: Ogólnie to ja bym tego posta skomentował ale......![]()
Nic to : zamiast pastwić się na Metalliką, Larsem i Ralfem to sobie na dobranoc puszczę coś innowacyjnego, coś odkrywczego, coś porywającego wręcz.....hmmm....patrze na półkę....oooooo......."The Final Frontier" Pasuje jak ulał.
Kuba
"i po co czytasz komentarze
sfrustrowanych miernot
niech się durnie trują jadem
oszczędź sobie złego" *
pytanie za 100pkt: o kim śpiewa podmiot liryczny?
* "Los cebula i krokodyle łzy" nowa Coma
RALF i jego kompleks metalliki 
Nie kompleks - tylko szczere odczucie 
Raczej ktoś tu ma kompleks krytyki mety...
Zauważ, że wiele osób krytykuje Metallice, mi też się ten projekt nie podoba, ale rzeczy które pisze RALF są niepoważne. Zarzuca Metallice, że są wtórni a sam w avatarze ma Eddiego i jakos nie przeczytałem nigdy jego komentarza w takim stylu odnosnie twórczosci Maiden

Mógłbys rozwinąc tę myśl? no i czy "patatajki" podpadają pod artyzm?RALF pisze:Meta te "czady" o których ja mówię "napierdalajki" i nie ma w nich dla mnie, niczego szczególnego artystycznie, bo to nie jest ta estetyka która podpada pod "artyzm" - "Napierdalajkuja" i tyle.
Kto?ttomasz pisze:Raczej ktoś tu ma kompleks krytyki mety...
Jeśli te żałosne wypociny Ralfika nazywasz "krytyką" to gratuluję i polecam zajrzeć do słownika języka polskiego. 2 strony, 4 posty jegomościa, ale to nie on ma problemy z Metą...Nie ma w jego postach nic konstruktywnego ( patrz --> kolega z pracy czy jego kot...
Yankes :
sfrustrowanych miernot
oszczędź sobie złego"
Odpuść sobie bo tylko będziesz niektórych nakręcał
sfrustrowanych miernot
oszczędź sobie złego"
Odpuść sobie bo tylko będziesz niektórych nakręcał
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Wyluzujcie trochę, bez nerwów...
Przemo142 pisze:Wyluzujcie trochę, bez nerwów...
Tekst tygodnia
Gdyby Ralf przestał co chwilę jeździć po Mecie, to forum zrobiło by się... jakieś takie puste...
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Ale o ile bardziej treściwe, bez zbędnych głupich komentarzyków...