Metallica

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
MetallicaTruFan^^
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Metallica

Post autor: MetallicaTruFan^^ »

Szkoda, że ta płyta nie jest stricte Metallicy - byłby ciekawy pojedynek z Megadeth ;)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

i wynik 40:1 dla Rudego
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
voivod
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: voivod »

Ten Megadeth też szału nie robi. Niby solidny materiał, ale w sumie na Metallice jest chyba wiecej konkretnych riffów. Zaczynam trochę wątpić czy Rudy jeszcze kiedyś album przynajmniej na poziomie The System Has Failed.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Awatar użytkownika
masarenka
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: masarenka »

"Nawet Chris Cornell z Timbalandem zrobili coś dużo ciekawszego" :D

A tak poważnie- wielu z was pisze, że Lulu to najgorszy crap, że nie da się słuchać itp. Mogę wam pozazdrościć, że skoro taki album uznajecie za słabiznę, to w życiu nie słyszeliście kiepskiego albumu ;)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Przyznaję ;-) , piwniczne zespoły, co z tektury perkusję mają, brzmią gorzej .... :idea:
Poziom autyzmu, o pardon - "ARTYZMU", ten sam ... :lol:

Różnica polega na tym, że "to jest przecież Metallica" i wszyscy dopatrują się w ich propozycji tego "czegoś", cóż nie po raz pierwszy okazuje się, że król jest nagi...
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

RALF pisze:"to jest przecież Metallica"
Wbij sobie w końcu do swojego łba, że TO NIE JEST METALLICA. CZekaj, napisze to jeszcze raz:

TO
NIE
JEST
METALLICA

To jest projekt autorstwa Lou Reeda. I to on zaprosił Mete, żeby dograła dla niego scieżki. Teraz już kwestia "podoba sie/ nie podoba sie" to rzecz zależna od gustow, ale jak masz opluwac się jadem z radości, to rozczaruje Cie, bo całykoncept albumu jest od Reeda, nie od Metalliki

EDIT: Jeszcze jedno, jak bardzo cieszyłeś się wrzucając tą recenzję, że kolejna osoba popiera Twoje poglądy? Myślę, że jesli ktoś słucha muzyki w oparciu o opinie innych, to na pewno ją przeczytał, jeśli nie, to miał ją bardzo głęboko w dupie i sam sprawdził.
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

ten projekt nazywa się przecież Lou Reed & Metallica a nie Metallica
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

A Wy (no, część z Was), dalej jęczycie jak stare baby ;0. Zgadzam się z Masarenką, jeśli to jest dla Was kupa, to nie słyszeliście kiepskich albumów za dużo, więc możecie się uznać za muzycznych szczęściarzy ;0

Do usrania się powtarza, że to nie jest nowy album Metaliki, a widać, że niektórzy z Was ciągle mają za złe, że to nie jest Master Of Puppets 2 ;0
voivod
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: voivod »

Ten album pomimo swoich niedoskonałości i tak jest dużo lepszy niż ostatnie dokonanie Iron Maiden.
Wicker_Man
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Wicker_Man »

JAsne, że to nie jest album metalliki ale IMO żaden szanujący się zespół nie nagrałby czegos takiego.. Skoro to nagrali to mieli swój wkład i chyba im sie ten materiał podoba. To nie jest płyta Metalliki, ale jakby np. DJ Tiesto zaprosił Ironów żeby nagrali z nim album to chyba Ironi mają prawo odmówić bo wyszłaby z tego kupa..
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

voivod pisze:Ten album pomimo swoich niedoskonałości i tak jest dużo lepszy niż ostatnie dokonanie Iron Maiden.
A co Iron Maiden ma wspólnego z Metallicą, czy Reedem? :) Porównanie od czapy...

Recka miażdżąca... aż trudno uwierzyć, że jest aż tak słabo...
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Zaraz sie okaże, że ten album nie ma NIC wspólnego z metalliką, Lou Reed, naćpał Hetfield i Larsa a ci w stanie nieświadomości nagrali co nagrali :lol:

Gdyby ta płyta nie była tak rozwleczona to od biedy dałoby sie tego słuchać. A tak, niestety jest słabo :neutral:
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

gumbyy pisze:Recka miażdżąca... aż trudno uwierzyć, że jest aż tak słabo...
No ciężko uwierzyć, zważywszy, że nie jest. Posłuchaj i oceń, bo sam widizsz jak skrajne opinie o tym są, prawda jest taka, że recenzjami można sobie dupe podetrzeć :)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Kuki91 pisze:No ciężko uwierzyć, zważywszy, że nie jest
Recenzent dał 2/10. Ja bym dał 3, w porywach 4/10. Szkoda, bo Lou Reeda lubie, mete tez... Coś nie zaskoczyło :neutral:
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Widzisz, ja bym dał 8-9/10 :)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Kuki91 pisze:No ciężko uwierzyć, zważywszy, że nie jest. Posłuchaj i oceń, bo sam widizsz jak skrajne opinie o tym są, prawda jest taka, że recenzjami można sobie dupe podetrzeć :)
Wiadomo, że przesłucham...

Hmm... a niby dlaczego recenzjami można sobie dupę podetrzeć? Przecież to nie jest jedyna obowiązująca prawda objawiona, a tylko i wyłącznie zdanie autora na temat danej płyty...

To tak samo jakbym napisał, że Twoim postem:
Kuki91 pisze:Widzisz, ja bym dał 8-9/10 :)
można sobie dupę podetrzeć... a dodam, że w recenzji przynajmniej autor napisał co i jak...
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Kuki91 pisze:ja bym dał 8-9/10
Według mnie muzyka mety nie bardzo pasuje do Lou Reeda. Też wysoko oceniam klika solowych płyt Lou, (Nawet te melorecytacje z płyty poświeconej Edgarowi Allanowi Poe) ale tam muzyka nie gryzła sie z wokalem. Tutaj mi to troche nie pasuje. Moze gdyby to jeszcze nie było tak rozwleczone to by było troche lepiej.
Awatar użytkownika
erni13
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: erni13 »

Ja podczas słuchania tej płyty czuję się jakbym słuchał wielkiegoo powolnego walca, ze sportowym tłumikiem z którego groźnie strzela, sportowymi naklejkami i spojlerem. Takie kij wie co... Ani to walec, ani rajdowe auto...
Awatar użytkownika
ironlemon
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: ironlemon »

Dociągnąłem do piątego kawałka i po prostu nie mogę więcej. Nie mogę ogarnąć, jakim trzeba być masochistą, żeby czerpać jakąkolwiek przyjemność z tego potworka O.o
ODPOWIEDZ