Bez przesady DoD, Talisman, Ghost, Dream... The Alchemista można nie lubieć, ale wymienione utwory IM to jedne z największych hitów dekady. Janek zna się na rzeczyBudziol pisze:nie uwielbiam aż tak Janicka twórczości
The Alchemist - opinie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Alchemist - opinie
Można nie lubić jego gry, ale to że jest genialnym kompozytorem jest sprawą oczywistą.
Ja tam lubię The Alchemist. Jest to piosenka dynamiczna i wpada w ucho. Taki dobry kawałek na oderwanie się od czegoś. Szkoda, że nie próbowali go zagrać live, myślę, że wyszło by lepiej niż Coming Home ale co kto lubi.
na pewno lepie niż el dorado ;p
No, Nicko by się trochę wyszalałdaveaVu pisze:na pewno lepie niż el dorado ;p
Akurat w Alchemiście nie ma jakichś strasznych przejść na perce, cały czas klasyczne patataj 
może zbyt pochopnie go oceniłem bo DoD czy Talisman faktyczne zacne utworki 
Fajny ten kawałek jest . Szybki wpadający w ucho z fajnym tekstem . W sumie nie ma sie do czego przyczepić 
Who motivates the motivator
- Iron Soldier
- -#Invader

The Alchemist live myślę, że zabrzmiałoby jak stare dobre Maidendiego pisze:Ja tam lubię The Alchemist. Jest to piosenka dynamiczna i wpada w ucho. Taki dobry kawałek na oderwanie się od czegoś. Szkoda, że nie próbowali go zagrać live, myślę, że wyszło by lepiej niż Coming Home ale co kto lubi.
W jakimś stopniu podobny utwór do New Frontier(może to przez to szybkie tempo, w każdym razie gdy pierwszy raz słuchałem od razu mi się skojarzyło z New Frontier). Wokalnych wyczynów nie ma w nim zbytnio, tekst taki jakiś nijaki. Ale jest w tym kawałku coś, co powoduje, że nigdy mi się nie nudzi, to samo mam przy Como Estais Amigos, czy Send Me an Angel Scorpionsów.