Fanclubowe koszulki

Regulamin, kwestie techniczne i organizacyjne związane z forum, info o Fan Klubie

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Fanclubowe koszulki

Post autor: pucha »

gumbyy pisze:
pucha pisze:Co do wzoru, myślę że trochę się zapędziliście. Przeniesienie, rozpowszechnianie i powielanie jakiejś grafiki nie jest przestępstwem, póki nie przypisujecie sobie autorstwa stworzenia takowej lub póki nie czerpiecie z tego korzyści majątkowej. W tym przypadku Edkowa gęba z singla 'Sanctuary' jest jak najbardziej na miejscu, póki nie zaczniecie mówić ze to Wasze dzieło
Aha... czyli możesz sobie używać czyjejś własności w jaki sposób tylko chcesz, wystarczy, że będziesz mówił, że to nie twoja własność? :lol: A jak właściciel obrazka nie życzy sobie, żeby ktoś wykorzystywał go np. do koszulek?

a teraz:
pucha pisze:robiliśmy koszulki naszego bandu, gdzie wykorzystaliśmy fotkę Kruka którą zrobiła jakaś laska - napisaliśmy do niej, a ona odpisała że możemy sobie tego używać,
To po co pytaliście o zgodę? :lol:
A Ty widzę znowu cwaniakujesz :P Wyobraź sobie że pytaliśmy o zgodę, bo nie wiedzieliśmy co i jak. Teraz już wiemy i się tą wiedzą dzielimy. I zauważ że w tym konkretnym przypadku mówimy o wizerunku Eddiego, który jest wykorzystywany nie tylko na koszulkach, ale i na kubkach, plakatach, brelokach, wisiorkach, spodniach, czapkach itd...
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

wg mnie Edek z kolorków np z bialoczerwona flaga zamiast brytyjskiej bylby wystarczajacy

bedzie projekt kotrym wszystkim sie spodoba zrobimy liste chetnych i dzialamy
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

Nie rozumiem dlaczego nikt jeszcze nie wpadł na ten pomysł- przecież mamy już znakomitą grafikę autorstwa jednego z użytkowników. W sam raz na koszulkę! Sam chętnie nosiłbym taką wszędzie- do kościoła, na randkę, na wykopki.

Obrazek
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

wiedziałem, że temat wróci :D
zastanawiałem się czy tego nie wrzucić dla jaj ;)
Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: pucha »

Akurat grafika powyżej jest raczej jak dla mnie średnia...
Ja bym to widział coś w stylu

Obrazek

Tylko że zamiast flagi brytów, nasza flaga :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Jak dla mnie - BOMBA!!!! :dance:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

pucha pisze:w tym konkretnym przypadku mówimy o wizerunku Eddiego, który jest wykorzystywany nie tylko na koszulkach, ale i na kubkach, plakatach, brelokach, wisiorkach, spodniach, czapkach itd...
A skąd wiesz, że nie było pytania o zgodę na takie wykorzystanie wizerunku?

Widzę, że większość zrozumiała o co chodzi (i będzie własny rysunek), a Ty dalej udajesz, że nie wiesz o co chodzi ;-) Trzeba pytać o zgodę i tyle.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Iron Soldier
-#Invader
-#Invader

Post autor: Iron Soldier »

Koledzy z fanklubu AC/DC mieli bardzo ciekawy pomysł co do koszulek fanklubowych z tego co wiem drogo im to nie wyszło, a efekt naprawdę świetny. Z przodu jakąś czcionką napisano AC/DC żeby nie było posądzania o plagiat, niżej czarny szkic przedstawiający np. Bona, pod nim adres strony. Z tyłu zaś napisane czcionką charakterystyczną dla tego zespołu POLAND i kontury naszego kraju z niemniej charakterystycznym piorunem w środku.
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

Jeśli nie chcecie znaków patriotycznych, to może coś innego co by wyrażało, że jest to POLSKI FC, mianowicie Edek w białych skarpetach i sandałach. Na pewno był by to niepowtarzalny eddie, posiadający coś polskiego. Mogło by to wyglądać dość komicznie, ale na bak oryginalnie. :twisted:

Dominika(pozwól, że będę się zwracał po imieniu, krócej się pisze, niż moonchild095) dałabyś radę podesłać to jeszcze temu rysownikowi? O ile wam się to podoba ;-)
Załączniki
Obraz.jpg
Awatar użytkownika
michalhusta
-#Invader
-#Invader

Post autor: michalhusta »

Ja to widzę w ten sposób ,że edek to ta wielka chmura z BNW i wisi on nad Warszawą. Taka grafika na koszulce miała by kopa ;-)
Maiden England!
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

tylko nie Wawa plizzzz (bleeeeeeeeeeee)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

byle nie Wawa ;)
na razie czekamy na konkrety :)
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

Mógłby się ktoś odnieść do mojego projektu? Czy jest on w waszych oczach, aż tak denny, że nadaje się tylko do RYNSZTOKA?
Awatar użytkownika
michalhusta
-#Invader
-#Invader

Post autor: michalhusta »

Dobra dobra wawa to przykład polskiego miasta :!: :razz:
Wpadłem jeszcze na jeden pomysł z chmurką eddiego tylko że ona wisi nad cała polską, albo jak ktoś chce nad Krakowem albo Świebodzinem... ;-)
Maiden England!
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Na razie wszystkie propozycje są poniżej jakiejkolwiek krytyki....

Weźcie zatrudnijcie do tego specjalistów - grafików, którzy wiedzą jak elementy poukładać. Bo rypnijmy edka (jeszcze olejmy prawa autorskie) i własnego nicka z tyłu, lub dajmy flagę będzie tak patriotycznie to jest dramat. Niech tę robotę zrobią ludzie, którzy się na tym znają.
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

ManWhoWalkAlone pisze: Mógłby się ktoś odnieść do mojego projektu? Czy jest on w waszych oczach, aż tak denny, że nadaje się tylko do RYNSZTOKA?
Tylko upewnił mnie w przekonaniu że to chyba nie pierwsza wizyta na tym forum.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Piwowarus pisze:
ManWhoWalkAlone pisze: Mógłby się ktoś odnieść do mojego projektu? Czy jest on w waszych oczach, aż tak denny, że nadaje się tylko do RYNSZTOKA?
Tylko upewnił mnie w przekonaniu że to chyba nie pierwsza wizyta na tym forum.
+1

przyklad stolYcy jako polskiego miasta to akurat zly przykald ;p
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

tomtomala pisze:Na razie wszystkie propozycje są poniżej jakiejkolwiek krytyki....

Weźcie zatrudnijcie do tego specjalistów - grafików, którzy wiedzą jak elementy poukładać. Bo rypnijmy edka (jeszcze olejmy prawa autorskie) i własnego nicka z tyłu, lub dajmy flagę będzie tak patriotycznie to jest dramat. Niech tę robotę zrobią ludzie, którzy się na tym znają.

Tomtomala ma racje. Lepiej raz wydać trochę kasy na grafika i mieć profesjonalny wzór. Udany projekt, bardzo dobrze wykonany będzie cieszył się sporym zainteresowaniem, co pozwoli rozłożyć koszty grafika.

Moja propozycja: biała koszulka ( tylko nie czarna ), czerwony napis IM oraz grafika z Eddim-husarzem. Husarz będzie polskim motywem, ale nie takim oczywistym jak flaga czy kontur kraju, do tego raczej oryginalnym.

Tyle ode mnie.
Ostatnio zmieniony ndz paź 30, 2011 8:27 pm przez yankes, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

przyklad stolYcy jako polskiego miasta to akurat zly przykald ;p
A czemu?
yankes pisze: Husarz będzie polskim motywem,
To jest myśl. Yankes - super! Pamiętacie jak się podniecaliście Drakulą na koszulkach w Rumunii? Też trzeba poszukać kilku takich motywów zastanowić się i jedziemy. Tylko jak pisałem - grafik profesjonalista a nie na kolanie samemu.
Ostatnio zmieniony ndz paź 30, 2011 8:32 pm przez tomtomala, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Emilio »

yankes pisze:Husarz będzie polskim motywem, ale nie takim oczywistym jak flaga czy kontur kraju, do tego raczej oryginalnym.
To ja proponuje Edka w kierpcach, wpier***cego oscypka, to też bedzie mało oklepany polski motyw ;-)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
ODPOWIEDZ