A Ty widzę znowu cwaniakujeszgumbyy pisze:Aha... czyli możesz sobie używać czyjejś własności w jaki sposób tylko chcesz, wystarczy, że będziesz mówił, że to nie twoja własność?pucha pisze:Co do wzoru, myślę że trochę się zapędziliście. Przeniesienie, rozpowszechnianie i powielanie jakiejś grafiki nie jest przestępstwem, póki nie przypisujecie sobie autorstwa stworzenia takowej lub póki nie czerpiecie z tego korzyści majątkowej. W tym przypadku Edkowa gęba z singla 'Sanctuary' jest jak najbardziej na miejscu, póki nie zaczniecie mówić ze to Wasze dziełoA jak właściciel obrazka nie życzy sobie, żeby ktoś wykorzystywał go np. do koszulek?
a teraz:
To po co pytaliście o zgodę?pucha pisze:robiliśmy koszulki naszego bandu, gdzie wykorzystaliśmy fotkę Kruka którą zrobiła jakaś laska - napisaliśmy do niej, a ona odpisała że możemy sobie tego używać,
Fanclubowe koszulki
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Fanclubowe koszulki
wg mnie Edek z kolorków np z bialoczerwona flaga zamiast brytyjskiej bylby wystarczajacy
bedzie projekt kotrym wszystkim sie spodoba zrobimy liste chetnych i dzialamy
bedzie projekt kotrym wszystkim sie spodoba zrobimy liste chetnych i dzialamy
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Nie rozumiem dlaczego nikt jeszcze nie wpadł na ten pomysł- przecież mamy już znakomitą grafikę autorstwa jednego z użytkowników. W sam raz na koszulkę! Sam chętnie nosiłbym taką wszędzie- do kościoła, na randkę, na wykopki.

Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
wiedziałem, że temat wróci 
zastanawiałem się czy tego nie wrzucić dla jaj
zastanawiałem się czy tego nie wrzucić dla jaj
Akurat grafika powyżej jest raczej jak dla mnie średnia...
Ja bym to widział coś w stylu
Tylko że zamiast flagi brytów, nasza flaga
Ja bym to widział coś w stylu
Tylko że zamiast flagi brytów, nasza flaga
Jak dla mnie - BOMBA!!!! 
A skąd wiesz, że nie było pytania o zgodę na takie wykorzystanie wizerunku?pucha pisze:w tym konkretnym przypadku mówimy o wizerunku Eddiego, który jest wykorzystywany nie tylko na koszulkach, ale i na kubkach, plakatach, brelokach, wisiorkach, spodniach, czapkach itd...
Widzę, że większość zrozumiała o co chodzi (i będzie własny rysunek), a Ty dalej udajesz, że nie wiesz o co chodzi
www.MetalSide.pl
- Iron Soldier
- -#Invader

Koledzy z fanklubu AC/DC mieli bardzo ciekawy pomysł co do koszulek fanklubowych z tego co wiem drogo im to nie wyszło, a efekt naprawdę świetny. Z przodu jakąś czcionką napisano AC/DC żeby nie było posądzania o plagiat, niżej czarny szkic przedstawiający np. Bona, pod nim adres strony. Z tyłu zaś napisane czcionką charakterystyczną dla tego zespołu POLAND i kontury naszego kraju z niemniej charakterystycznym piorunem w środku.
Jeśli nie chcecie znaków patriotycznych, to może coś innego co by wyrażało, że jest to POLSKI FC, mianowicie Edek w białych skarpetach i sandałach. Na pewno był by to niepowtarzalny eddie, posiadający coś polskiego. Mogło by to wyglądać dość komicznie, ale na bak oryginalnie.
Dominika(pozwól, że będę się zwracał po imieniu, krócej się pisze, niż moonchild095) dałabyś radę podesłać to jeszcze temu rysownikowi? O ile wam się to podoba
Dominika(pozwól, że będę się zwracał po imieniu, krócej się pisze, niż moonchild095) dałabyś radę podesłać to jeszcze temu rysownikowi? O ile wam się to podoba
- michalhusta
- -#Invader

Ja to widzę w ten sposób ,że edek to ta wielka chmura z BNW i wisi on nad Warszawą. Taka grafika na koszulce miała by kopa 
Maiden England!
tylko nie Wawa plizzzz (bleeeeeeeeeeee)
byle nie Wawa 
na razie czekamy na konkrety
na razie czekamy na konkrety
Mógłby się ktoś odnieść do mojego projektu? Czy jest on w waszych oczach, aż tak denny, że nadaje się tylko do RYNSZTOKA?
- michalhusta
- -#Invader

Dobra dobra wawa to przykład polskiego miasta
Wpadłem jeszcze na jeden pomysł z chmurką eddiego tylko że ona wisi nad cała polską, albo jak ktoś chce nad Krakowem albo Świebodzinem...
Wpadłem jeszcze na jeden pomysł z chmurką eddiego tylko że ona wisi nad cała polską, albo jak ktoś chce nad Krakowem albo Świebodzinem...
Maiden England!
Na razie wszystkie propozycje są poniżej jakiejkolwiek krytyki....
Weźcie zatrudnijcie do tego specjalistów - grafików, którzy wiedzą jak elementy poukładać. Bo rypnijmy edka (jeszcze olejmy prawa autorskie) i własnego nicka z tyłu, lub dajmy flagę będzie tak patriotycznie to jest dramat. Niech tę robotę zrobią ludzie, którzy się na tym znają.
Weźcie zatrudnijcie do tego specjalistów - grafików, którzy wiedzą jak elementy poukładać. Bo rypnijmy edka (jeszcze olejmy prawa autorskie) i własnego nicka z tyłu, lub dajmy flagę będzie tak patriotycznie to jest dramat. Niech tę robotę zrobią ludzie, którzy się na tym znają.
Tylko upewnił mnie w przekonaniu że to chyba nie pierwsza wizyta na tym forum.ManWhoWalkAlone pisze: Mógłby się ktoś odnieść do mojego projektu? Czy jest on w waszych oczach, aż tak denny, że nadaje się tylko do RYNSZTOKA?
+1Piwowarus pisze:Tylko upewnił mnie w przekonaniu że to chyba nie pierwsza wizyta na tym forum.ManWhoWalkAlone pisze: Mógłby się ktoś odnieść do mojego projektu? Czy jest on w waszych oczach, aż tak denny, że nadaje się tylko do RYNSZTOKA?
przyklad stolYcy jako polskiego miasta to akurat zly przykald ;p
tomtomala pisze:Na razie wszystkie propozycje są poniżej jakiejkolwiek krytyki....
Tomtomala ma racje. Lepiej raz wydać trochę kasy na grafika i mieć profesjonalny wzór. Udany projekt, bardzo dobrze wykonany będzie cieszył się sporym zainteresowaniem, co pozwoli rozłożyć koszty grafika.
Moja propozycja: biała koszulka ( tylko nie czarna ), czerwony napis IM oraz grafika z Eddim-husarzem. Husarz będzie polskim motywem, ale nie takim oczywistym jak flaga czy kontur kraju, do tego raczej oryginalnym.
Tyle ode mnie.
Ostatnio zmieniony ndz paź 30, 2011 8:27 pm przez yankes, łącznie zmieniany 1 raz.
A czemu?przyklad stolYcy jako polskiego miasta to akurat zly przykald ;p
To jest myśl. Yankes - super! Pamiętacie jak się podniecaliście Drakulą na koszulkach w Rumunii? Też trzeba poszukać kilku takich motywów zastanowić się i jedziemy. Tylko jak pisałem - grafik profesjonalista a nie na kolanie samemu.yankes pisze: Husarz będzie polskim motywem,
Ostatnio zmieniony ndz paź 30, 2011 8:32 pm przez tomtomala, łącznie zmieniany 1 raz.
- Emilio
- -#Lord of the flies

To ja proponuje Edka w kierpcach, wpier***cego oscypka, to też bedzie mało oklepany polski motywyankes pisze:Husarz będzie polskim motywem, ale nie takim oczywistym jak flaga czy kontur kraju, do tego raczej oryginalnym.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."