Fanclubowe koszulki

Regulamin, kwestie techniczne i organizacyjne związane z forum, info o Fan Klubie

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Re: Fanclubowe koszulki

Post autor: mimski »

yankes pisze:
Cały problem polega na tym, że dopóki nie będzie wzoru, nie będziemy wiedzieć ile osób weźmie taką koszulkę i na razie nie mam pomysłu jak się dogadać z grafikiem.
Tak, tylko z drugiej strony ja nie zamówię projektu za 200 zł, żeby potem dowiedzieć się, że każdy sobie to inaczej wyobrażał i on się nie dołoży. Z drugiej strony dziewczyna nie zrobi projektu bez pieniędzy, bo jak ma zaufać komuś, że zrobi projekt, prześla go nam i tyle Nas będzie widziała... Oczywiście tak nie będzie, niemniej gdybym był na jej miejscu to nie zgodziłbym się na żadne malowanie bez kasy z góry. Trzeba podjąć ryzyko z Naszej strony.

No właśnie kwestia cieniowania. Wydaje mi się, że jak nie zrobimy cieniowania to ten rysunek wyjdzie bardzo płasko, jak jakaś Coca-Cola. Ładnie to się prezentuje jako grafika barw klubowych, ale czy się sprawdzi w rysunku de facto artystycznym to mam już wątpliwości. Obawiam się że wyjdzie strasznie płasko.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

zgłoszą się chętni na zrzutkę, zbierzemy kasę i dopiero zamówimy

jeśli jednak zrobimy tylko odcienie szarości, wstawimy gębę Edka to zginie zupełnie
nie wiem może ona coś doradzi

taki trooper dajmy na to czy kolorki mają kilka kolorów,, bez większego cieniowania
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

No jak... przyjrzyj się Trooperowi. Na samej głowie masz 5 odcieni beżu/brązu. To samo mundur, masz kolory od czerni, przez karmiń, czerwień, aż po biały. Ja również jestem za tym, żeby było to kolorowe, tylko obawiam się, że ograniczenie się do 7 kolorów będzie znacznym utrudnieniem dla całości projektu.

Trzeba jednak się zdecydować, żeby osoba która to ewentualnie zaprojektuje wiedziała na czym stoi. Być może jak ma talent to uda jej się zrobić dzieło sztuki z siedmiu kolorów, ale jak nie i wyjdzie lipa, to trochę szkoda będzie. A dziewczyna też nie będzie malować 7 wersji za 200 zł. Być może zgodzi się na ewentualny szkic z 7 kolorów za darmo, ale to już będzie zobowiązanie z naszej strony, że jak zrobi szkic i nam się nie spodoba, to już następny projekt będziemy musieli wziąć. Nie będzie odwrotu.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

czyli kolor, cieniowany, ale trochę bardziej przejrzysta ta husaria, mniej szkicu i zamazów moim zdaniem.
Trzeba by jej podesłać kilka Edków i ten rysunek husarii. Musi wtedy według siebie uprościć trochę i zrobić rysunek na koszulkę z tego
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Z ciekawości rzuciłem okiem na ceny koszulek, to okazało się, że teraz koszulka to koszt 80-90 zł. Jeśliby koszt druku wyniósł 5 dych i koszt grafika 2 dychy (zakładam, że będziemy mieć te wymagane 10 osób) to całość wyjdzie za 70 zł. Taniej niż w sklepie, a dostaje koszulkę jedyną w swoim rodzaju. Ja nie mam wątpliwości w związku z tym, piszę się na taką imprezę.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

ja też. Myślę, że jako profesjonalny grafik doradzi nam coś, a może zgodzi się z 2 wersje zrobić, żeby potem przy nadruku koszulek mieć z czego wybierać
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Ja się piszę i dokładam na husarza.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

1. Budziol
2. mimski
3. tomtomala
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

mimski pisze:Ja oczywiście na Husarię się piszę.
1. Budziol
2. mimski
3. tomtomala
4. ttomasz
Budziol pisze:może zgodzi się z 2 wersje zrobić
najpierw to może każdy zainteresowany grafik podeśle szkic swojego husarza i będziemy mieli z czego wybierać. Będzie szkic, będziemy martwić się dalej ;-)
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

1. Budziol
2. mimski
3. tomtomala
4. ttomasz
5. Siwy

a nie można zrobić mniej więcej tak, jak jest na grafice z husarzem i całość na białej koszulce? Nie wiem na ile szczegółowe są teraz metody nadruków na koszulkę, bo w sumie ten rysunek jest bardzo szczegółowy, ale przynajmniej kolorystycznie nie jest w całym spektrum widzialnym fali EM ;)
co do tła, to wydaje mi się, że z postaciami byłoby fajnie, ale bardziej szczegółowo, więc powracamy do pytania, czy dobrze by to wyszło przeniesione na koszulkę?

a no i chyba bez tego orzełka w prawym górnym rogu?
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Bez orzełka, chodzi o samą husarię.
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

1. Budziol
2. mimski
3. tomtomala
4. ttomasz
5. Siwy
6. jesper

... jestem zdecydowanie zainteresowany projektem koszulki z husarią ale także pracą i pomysłem Dominisi vel metal :lol:
Awatar użytkownika
Puszek123
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Puszek123 »

1. Budziol
2. mimski
3. tomtomala
4. ttomasz
5. Siwy
6. jesper
7. Puszek
IRON MAIDEN
Awatar użytkownika
vanyorick
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: vanyorick »

generalnie jestem za czarną ale ulegnę presji większości...

1. Budziol
2. mimski
3. tomtomala
4. ttomasz
5. Siwy
6. vanyorick
Awatar użytkownika
Mila
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mila »

moonchild095 pisze:Ej, a może byście raczyli poczekać z parę dni, żeby zobaczyć to co Alex (mòj grafik) tworzy? Bo zamówicie sobie husarza, zapłacicie, a potem zmienicie zdanie, bo nasz Eddie (mòj i Alexa) się Wam spodoba. Jak to on sam zresztą ujął: "Szczeny im opadną, a 200 zł pòjdzie w błoto".
tu grafik, tam aktor...istna bohema :D cóż za artystyczne środowisko.
Awatar użytkownika
Iron Soldier
-#Invader
-#Invader

Post autor: Iron Soldier »

1. Budziol
2. mimski
3. tomtomala
4. ttomasz
5. Siwy
6. jesper
7. Puszek
8. vanyorick
9. Iron Soldier

:D
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Dominika vel Metal Ty nie zagaduj, tylko się wywiedz kiedy projekt będzie, bo się doczekać nie mogę. Nadto mój harem pełen grafików (graficzek?) czeka na konkrety, więc zmobilizuj tego swojego kolegę do intensywniejszej pracy. :cool:
Daro52
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Daro52 »

Ja się piszę w ciemno na koszulkę jaką zaprojektuje Alex. Po prostu ufam w projekt, który Domi tam mocno popiera.

np. Behemoth - Lucyfer
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

moonchild095 pisze:w przeciwieństwie co do niektòrych ;)
Co sugerujesz? :cool:
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Sugestia raczej była w kierunku, że niektórzy się obijają. :cool:
ODPOWIEDZ