Behemoth

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Behemoth

Post autor: PanPrezes »

A co się wszyscy tak tym Crowleyem ostatnio jarają? Zwykły stary zboczuch, co lubił bzykać wszystko co mu się nawinęło, szczególnie jeśli było rude i dorobił do tego jakąś nie wiadomo jak wielką filozofię zerżniętą żywcem z hinduizmu, by stworzyć przynajmniej jakieś liche pozory przyświecającej mu wyższej idei :lol:
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

że tak powiem w dużym uproszczeniu ;)
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

hahahahahh

„Run To The Hills" w The Voive of Poland
http://www.youtube.com/watch?v=wVMoweUA ... ture=share

Jestem ciekawy co taki Ralfik powie o Nergalu po wysłuchaniu jego komentarza :mryellow:
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Mega :D
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Super dziewczyna zaśpiewała... pełne zaangażowanie i fajna adaptacja wokalu.
www.MetalSide.pl
Mike Stanley
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mike Stanley »

Według mnie, wyszła zajebiście, oryginalna interpretacja, i ciekawe co powie o tym Bruce jak do niego dotrze :twisted:
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

Mike Stanley pisze: ciekawe co powie o tym Bruce jak do niego dotrze :twisted:
co do niego ma dotrzeć? Ewentualnie to że dobrze że nie robi z siebie takiej małpki jak nerguś <3 <3 <3....
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

program raczej żenada, więc nie ma się czym Adaś chwalić :)

wykonanie niezłe szczególnie refren dała radę
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Ale fajnie się na Nergala patrzy jak się jara jak dziecko jak kobitka śpiewa :twisted:
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

yankes pisze: powie o Nergalu po wysłuchaniu jego komentarza
Ja cały czas mam szacun do Dickinsona, że nie bawi sie w tego typu programy, wiadomo, że czasami pojawiaja sie tam bardzo utalentowani ludzie ale ja nie potrafie ogladac tego dluzej niz 2 minuty... Nie wiem dlaczego Bruce miałby sie wstydzic swojej wypowiedzi :roll:
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Emilio pisze:
yankes pisze: powie o Nergalu po wysłuchaniu jego komentarza
Ja cały czas mam szacun do Dickinsona, że nie bawi sie w tego typu programy, wiadomo, że czasami pojawiaja sie tam bardzo utalentowani ludzie ale ja nie potrafie ogladac tego dluzej niz 2 minuty... Nie wiem dlaczego Bruce miałby sie wstydzic swojej wypowiedzi :roll:
+1
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

No tak jest mi jest trochę smutno jak patrze na Adama Darskiego. Szczerze mówiąc obawiam się że źle zadziała to wszystko na Behemoth. Wyświetlanie teledysku przed koncertem i w ogóle. Nie podoba mi się już ten sos w którym Behemoth jest podawany a sam zespół okropnie mnie męczy chyba już przez samą tą otoczkę, muzyka chyba za bardzo schodzi na drugi plan. Takie mam wrażenie. Szopka taka trochę.
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Elevatorman pisze:No tak jest mi jest trochę smutno jak patrze na Adama Darskiego. Szczerze mówiąc obawiam się że źle zadziała to wszystko na Behemoth. Wyświetlanie teledysku przed koncertem i w ogóle. Nie podoba mi się już ten sos w którym Behemoth jest podawany a sam zespół okropnie mnie męczy chyba już przez samą tą otoczkę, muzyka chyba za bardzo schodzi na drugi plan. Takie mam wrażenie. Szopka taka trochę.

Ja obaw, że muzyka schodzi na dalszy plan nie mam. Ostatni wywiad dla zagranicznego portalu i ślinienie się Adama na myśl o przyszłorocznej trasie w USA ( ponoć ma być piekielny skład ), a także jego wczęśniejsze wypowiedzi co do udziału w tym programie i w ogóle bycia "celeberytą" raczej rozwiewają wątpliwości. Jedyne czego mogę się obawiać, że za mocno idą w stronę Dimmu Borgir, a to mi się bardzo nie podoba. W każdym razie, ja jestem zdania, że może robić co chcę póki Behemoth na tym nie cierpi, a o tym przekonamy się dopiero jak wyjdzie nowy album.

P.S co jest złego w wyświetlaniu teledysku przed wejściem na scenę? Mógłbyś to rozwinąć?
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Nergal ma trochę racji, bo sam jestem pod wrażeniem "The Voice", bo wydawało mi się, że telewizja zrobi kolejny program do nabijania kasy z SMS-ów, ale zaangażowanie wszystkich perfekcyjnie to maskuje. Nie jest to żenująca komercja, bo te wykonanie pokazało, że można śpiewać Heavy Metal i będzie się to ludziom podobało. Gdyby Bruce został jurorem w angielskiej edycji, to nic by nie stracił, tylko zyskał, podobnie jak Nergal.
Już słyszałem parę komentarzy w stylu "Nie wierzę, że on jest satanistą, jest zbyt miły i sympatyczny" ;-)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Mr. M pisze:Nie jest to żenująca komercja
a ja bym powiedział, że nie była dopóki nie zaczęły sie tzw. "live'y" i Pani Madzia Mielcarz, która jest tam potrzebna jak...
red room to już żenada taka, że aż zęby bolą
Przyznam szczerze, iż do podglądania VoP tylko osoba Adama mnie zachęciła, gdyby nie to na pewno nawet na sekundę na to bym nie przełączył :)
jedno co mnie dziwi, w tv rządzi dicho i jakaś papka muzyczna, a jak Nergal zarządził lasce zaśpiewanie RTTH to ludzie tak wysyłali smsy, że cała konkurencja została z tyłu - widać, że jednak potrzebują dobrego rocka!
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Budziol pisze:a ja bym powiedział, że nie była dopóki nie zaczęły sie tzw. "live'y" i Pani Madzia Mielcarz, która jest tam potrzebna jak...
red room to już żenada taka, że aż zęby bolą
Akurat mi ona nie przeszkadza, są gorsi prowadzący. ;-)
Budziol pisze:jedno co mnie dziwi, w tv rządzi dicho i jakaś papka muzyczna, a jak Nergal zarządził lasce zaśpiewanie RTTH to ludzie tak wysyłali smsy, że cała konkurencja została z tyłu - widać, że jednak potrzebują dobrego rocka!
I właśnie m.in. po to Nergal jest w tym programie i o to właśnie mu chodziło w kontekście Bruce'a - narzeka że to komercja, a nie wykazuje chęci by to zmieniać i pokazywać, że ludzie lubią też inną muzykę...
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

akurat bardziej przekonuje mnie, że ktoś nie wział udziału w takim chłamie, niż zawracanie Wisły kijem :)
ale OK, wiem o co mniej więcej chodzi Darskiemu ;)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Co powiem - ano to, że na głównej dałem już newsa z clipem!

Wykonanie świetne a Darski zrobił genialną reklamę Iron Maiden. Koledzy w pracy poprosili mnie o parę albumów zespołu a nienawidzą metalu. Co do "malutkiego Dickinsona". Wiesz - Behemoth w swej całej karierze sprzedał może 800,000 CD (chyba nie) IM: 85 (EMI) - 100 mln(OVERSEAS) :facepalm: . W tym kontekście, mówić o kimś takim "malutki..." :facepalm: :dance: , IM za koncert biorą tyle, co Behemoth za całą trasę ... Nie będę się dalej znęcał.... Przypominam, iż TEN SAM DARSKI określił dwa lata temu Led Zeppelin "wsiowym zespołem" :lol: . Nergal od nastu - lat znany jest ze swojej megalomanii, o perkusiście Metallicy powiedział swego czasu: "ten kaleki knyp" :shock: .

Cóż, mój dziadek - dyrygent z wykształcenia, twierdził iż The Beatles nie potrafili grać (...)

OK. Chyba Nergal nie do końca zrozumiał wypowiedź Bruce'a ! Dotyczyła ONA WYŁĄCZNIE EDYCJI UK, której poziom artystyczny to... DNO, w porównaniu z polską edycją. Taka prawda. I jeszcze jedno, Bruce nie musi się "podobać wszystkim i zaskarbiać sobie ich łaski".

Behemoth nigdy nie zapełni Donington 110,000 ludzi, jako headliner, nie zapełni Ullevi i dziesiątek stadionów, jak to robili przez lata IM.

Mówmy szczerze - nawet ćwierć kompozycji Beha nie nadawałaby się do "przerobienia" na potrzeby takiego "VOICE OF POLAND". IM można przetransponować na KAŻDY RODZAJ MUZYKI, KAŻDY - popatrzcie na dziesiątki TRIBUTE ALBUMÓW dla IM, nie wiem - kołysanki już były, hip - hop, techno, dance, sakralnych wersji jeszcze NIE.

Co do Moniki Urlik - GENIALNA WERSJA i DOSKONAŁA ARANŻACJA, pobiła wszystkich!!! NIE ZAPOMNIJMY, iż stało się tak m.in. dzięki genialnemu utworowi tego "małego" Harrisa i "czerwonego" DICKINSONA!! :pijak:
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Yankes - zadowolony :lol:
Bo ja się uśmiałem niemal jak zawsze jak przeczytałem wiadomo czyj post :facepalm: :lol:

A na przyszłość to daj spokój - woda na młyn dla wiadomo kogo. Aczkolwiek wiem że dokładnie o to Ci chodziło :razz: A kij tam - przynajmniej jest wesoło :lol:
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

O matko :lol:
:facepalm:
Wykonanie oczywiście bardzo mi się podoba ;-)
ODPOWIEDZ