14-15/11/2011 - Rammstein - Sopot

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Re: 14-15/11/2011 - Rammstein - Sopot

Post autor: syzygy »

Rafaello pisze:Lepiej mu wychodzi śpiewanie na spokojnych fragmentach
..to czemu nie śpiewa wstępu do MHB?
Awatar użytkownika
Rafaello
-#Invader
-#Invader

Post autor: Rafaello »

syzygy pisze:
Rafaello pisze:Lepiej mu wychodzi śpiewanie na spokojnych fragmentach
..to czemu nie śpiewa wstępu do MHB?
Nie wiem czemu ale subiektywnie tak uważam. Kawałki mocniejsze przypominają w wykonaniu Tilla bardziej recytację ostatnio, a spokojne, jak Mutter, czy Ohne Dich wychodzą całkiem nieźle. Po prostu słychać melodię.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

set z pragi identyczny jak z bratysławy.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Kto się wybiera na jutrzejszy koncert i reflektuje na piwko przed?
Awatar użytkownika
vanyorick
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: vanyorick »

ja chętnie :)

można kupić piwo w Ergo?
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

To był najlepszy koncert R+ jaki widziałem. Nie wiem co mogą jeszcze zrobić, by przebić ten poziom. Więcej fajerwerków, ognia, świateł i wystroju sceny już się upchnąć nie da. Nie będę opisywał dokładnie by nie spojlerować ludzi, którzy dziś idą. Ale kto się waha - niech idzie. Jak by to było w Wawie to dziś bym się 2 raz zameldował.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Koncert (14 XI 2011) miazga, wspaniałe światła i pirotechnika. Rewelacyjny sound... Warto wydać grube pieniążki!
Opra
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Opra »

hm... chyba już nie zdążę dojechać z Krakowa..:P ale sądząc po filmikach to niezłe szoł:P :razz:
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

tylko podobnie jak w SPodku 2009 coś im znowu na Pussy nie zadziałało ;-) ale ogólnie koncert rewelka... poza jedynm kawałkiem ( nazwa kontynentu ) to set super :) tylko 9 h autokarem to nie jest dobry pomysł :/ no ale nie chciała góa do Mahometa, musiał Mahomet do Góry czy jakoś tak. reasumując warto sie wybrać. Może w marcu do Spodka... ?:)
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Koniec końców byłem na wtorkowym, a nie poniedziałkowym koncercie. Rewelacja. Do tego w miarę luźno, bo kto miał kupić bilet to kupił na poniedziałek, więc można było we względnie dobrych warunkach obejrzeć cały show. Fajnie było widać, że to trasa the best of, starali się powtórzyć dokładnie te same zagrywki które były na Live aus Berlin itd. Co tu wiele pisać, kto nie był, stracił wiele.

Warto zwrócić uwagę, że tu mieliśmy prawdziwe Golden Circle, a nie tak jak na Ozzym, wygrodzili pół płyty i i zrobili z tego sektor pod sceną. Tu zmniejszenie wymusiła pewnie ta druga scena, tak czy inaczej tu gdy zapłaciło się te kilka złotych więcej naprawdę stało sie w okolicy sceny.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

thorgal_30 pisze:ale ogólnie koncert rewelka... poza jedynm kawałkiem ( nazwa kontynentu ) to set super
America rewelacją dla mnie też nie jest, ale na koncert się nadaje idealnie. Szkoda tylko, że Till nie śpiewał najlepszego fragmentu utworu (this is not a love song...).

Koncert bajka. To rozumiem, 20 kawałków, 2h grania, pokazy pirotechniczne - za to można płacić :P Jest co oglądać i słuchać.

Stałem w środkowej gdzieś części golden i było bardzo przyjemnie. Set znałem, więc nie byłem niczym zaskoczony, najsłabiej wypadło dla mnie Buck Dich, zresztą nie przepadam z tym kawałkiem. Sensucht ma tyle innych ciekawych, np. Bestrafe, Spiel itd. ale przy takiej ilości kawałków nie zamierzam wybrzydzac na jeden, już się zamykam.
Chuje na każdym kroku, lekko przegięli pałę :P I akurat w dwóch najbardziej ch.. kawałkach na koncercie :lol:
Słabo reprezentowana ostatnia płyta. 2 kawałki z czego jeden wiadomo jaki :P Braku Ich tu Dir Weh bardzo mi szkoda, ale jak pisałem wcześniej, nie czuję się upowazniony do stawiania jakichkolwiek roszczen względem setu :P

Mutter i Mein Hearz Brennt (nawet mimo braku wstępu), Ich Will najbardziej mi się podobały.

Za głośno było. Pierwsze kawałki stracone trochę, zanim słuch się oswoił, czyt. przytępił.

aha, ale otwieracz z pierwszej płyty to świetny kawałek i bardzo dobrze, że go grali :D

Deathstars też nie zawiedli. Tylko przegięcie z tym promowaniem bardzo średniego singla o obciachowej nazwie "METAL".
Maczup
-#Invader
-#Invader

Post autor: Maczup »

jechałem, jak to mówił herki, na teatrzyk i się nie zawiodłem. koncert bajka pod wpływem show. setlista też zacna.
NIE DLA CZARNEGO ROBOCOPA!
ODPOWIEDZ