Irytujące, że jeszcze nic nie mówią...
Iron Maiden - koncerty w 2012 [ PLOTKI ]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Iron Maiden - koncerty w 2012 [ PLOTKI ]
Pewnego nie jest, mówi się o Slipknot i Iron Maiden jako headlinerach Metal Mayhem Festival w USA - 30 czerwca - początek sierpnia. Może w czerwcu zrobią kilka koncertów w EU. Ja liczę na Niemcy i RAR / RIP - trzeci headliner. Soni w Szwecji, Finlandii, Francji. Może jakiś stadion w UK!??
czyli to pewniak?
może coś ruszy w końcu z datami
Czyli jednak 
Wiecie, to nie jest pewne ale, chyba prawdopodobne...
w sumie nie wiem po co im ta Ameryka Północna, uważam że powinni się skupić na Japonii, Azji i kilka dat w Europie a do USA się kierować dopiero na 7Sona.
Zależy, co będą grali, może 30 lat TNOTB - mogliby to zagrać. A Japonię mogą po USA i Kanadzie zrobić!
Na dzień dzisiejszy żadne plotki sprzed kilku miesięcy są od dawna przedawnione, nie ma co zgadywać 
-
Deleted User 804
Dwa lata temu 9 grudnia po dwudniowym odliczaniu na głównej stronie Maiden ogłoszono pierwsze koncerty na 2010. Jeśli planują coś na 2012 najpewniej dowiemy się o tym wkrótce 
To by pasowało do słów Dickinson'a sprzed dwóch miesięcy, że "... koło Świąt coś się zacznie dziać!"
-
Deleted User 804
Może jednak będzie trasa bo przecież Six Hour Sundown muszą przed kimś grać na supporcie 
Deleted User 804 pisze:Może jednak będzie trasa bo przecież Six Hour Sundown muszą przed kimś grać na supporcie
Jedno trzeba Im przyznać - świetnie potrafią trzymać ludzi w niepewności
"Only the good die young
all the evil seems to live forever"
oni teraz to nawet specjalnie się nie silą, po prostu nie robią nic a ludzie sami się nakręcają i snują domysły 
No tak, ale jednak ludzie spodziewają się po Maiden częstego koncertowania, w końcu sami trochę nakręcają fanów
A Judas Priest? Zagrali "pierwszy i ostatni" koncert w Polsce i cisza, nikt już o nich nie myślał. W końcu, że tak można powiedzieć znikąd wyszedł nam koncert w Spodku i to jeszcze w tak bliskim terminie!
Wszyscy wyjadacze heavy metalu w niebie ]:-> Ironi też mogliby wypróbować taką praktykę
Wszyscy wyjadacze heavy metalu w niebie ]:-> Ironi też mogliby wypróbować taką praktykę
"Only the good die young
all the evil seems to live forever"
Wiesz, no nie wiem czy to dobry przykład. Na plakatach "pożegnalny koncert, po raz pierwszy i ostatni w oryginalnym składzie" a tu... za kilka miesięcy kolejne show. Zaraz mi się KISS przypomina. Niemniej weź pod uwagę - że Priest i IM to dwie różne sytuacje, od lat IM jest na standardzie kariery, do którego JP nigdy nie dotarł....
Maiden gra mniej koncertów ale we większości są to "big shows". 2008 - 2011, 189 sztuk dla 4,500,000 ludzi - w tych latach takie osiągi to Metallica miała. To są fakty!
Wiesz, ruszą w 2012 w trasę - fajnie, nie ruszą - trudno. Fani już i tak oczekują koncertów "Maiden England". Wiem też jedno, kiedy panowie ogłoszą "Farewell Tour" - nie będą ściemniać, bo nie muszą - Oni mają kasę i klasę.
Maiden gra mniej koncertów ale we większości są to "big shows". 2008 - 2011, 189 sztuk dla 4,500,000 ludzi - w tych latach takie osiągi to Metallica miała. To są fakty!
Wiesz, ruszą w 2012 w trasę - fajnie, nie ruszą - trudno. Fani już i tak oczekują koncertów "Maiden England". Wiem też jedno, kiedy panowie ogłoszą "Farewell Tour" - nie będą ściemniać, bo nie muszą - Oni mają kasę i klasę.
Jeżeli ogłoszą trasę na 2012 to będą to moje chyba najlepsze święta bo coraz bardziej mnie niepokoi ta cisza
IRON MAIDEN
Ja mam nadzieję, że jakieś tam koncerty zagrają w przyszłym roku!
http://www.ironmaidenbrasil.com.br/2011 ... estar.html
Podali, iż Nicko potwierdził trasę w 2012 - Japonia na 100%. Nie wiadomo, co zagrają, możliwe iż wrócą do Brazylii. Koncerty w wybranych miejscach EU - ponoć na wiosną Ameryka Północna...
Podali, iż Nicko potwierdził trasę w 2012 - Japonia na 100%. Nie wiadomo, co zagrają, możliwe iż wrócą do Brazylii. Koncerty w wybranych miejscach EU - ponoć na wiosną Ameryka Północna...
jeśli tak to ciekawe kiedy zamierzają ogłosić ? 
Zauważ, że jest 08 XII i NIC NIE WIEMY o festiwalu SONISPHERE w EU!!! Są ostrożni - wszystko się opóźnia... ale lada tydzień mogą ogłosić. Krążą też plotki, jakoby IM mieli zagrać na Readin'/Leeds Festival w sierpniu...