W ostanie stwierdzenie śmiem wątpić..VeeKing pisze:dla mnie nie powinno sie porównywac Wiklinowego do Syna ;/ różnica klas.... Wiklinowy zdecydowanie lepszy
Liga utworów - komentarze
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Liga utworów - komentarze
no i Wiklinowy RIP ;(
- Nicko McBrain
- -#Long distance runner

Jeszcze może zawalczyć, przynajmniej o remis
Nawet jak przegra to jeszcze nie odpada ale i tak tylko jeden głos straty, dużo się może wydarzyć. Raczej pewnym jest, że wygra Caught co nieco mnie dziwi nie dlatego, że nie byłem za tym utworem (w końcu na niego głosowałem) ale dlatego, że wydawało mi się, że The Thin Line jest bardziej lubiany. Wygrała klasyka, fajnie. Wiadomo też, że Hallowed wygra bo już nic tego nie zmieni. I dobrze, to jest utwór na co najmniej pierwszą piątkę, a Out The Silent musi sobie radzić po lewej stronie (zmierzy się z The Number Of The Beast).VeeKing pisze:no i Wiklinowy RIP
Cicha Planeta RIPdiego pisze: a Out The Silent musi sobie radzić po lewej stronie (zmierzy się z The Number Of The Beast).
Oj, chyba pudło. Jak dla mnie powinna wygrać z Liczbą Bestii. To jest utwór na pierwszą dziesiątkę, tylko pech chciał, że tak szybko spotkała się z faworytem - Hallowed...VeeKing pisze:Cicha Planeta RIP![]()
Mr. M pisze:Oj, chyba pudło. Jak dla mnie powinna wygrać z Liczbą Bestii. To jest utwór na pierwszą dziesiątkę,VeeKing pisze:Cicha Planeta RIP![]()
Bardzo, ale to baaardzo się nie zgadzam z przedmówcą:)
HehMagniuto pisze:Bardzo, ale to baaardzo się nie zgadzam z przedmówcą:)
No to czekamy na właściwe starcie, jestem bardzo ciekawy tego pojedynku.
Nie ma mnie teraz w domu, a już wczoraj wieczorem powinna się zacząć nowa runda. Ale mam nadzieję, że rozumiecie ze względu na święta. Za kilka godzin postaram się rozpocząć 3 rundę jak będę miał dostęp do swojego komputera.
Wiklinowy jzu odpadł?
Jeszcze nie, na razie przegrał tylko raz z Siódmym Synem. Chyba spotka się z The Evil that Man Do i dopiero wtedy okaże się kto odpadnie.VeeKing pisze:Wiklinowy jzu odpadł?
Potwierdzam.Mr. M pisze:Chyba spotka się z The Evil that Man Do i dopiero wtedy okaże się kto odpadnie.
Kiepsko się układa ta kolejka, z utworów, na które głosowałem, tylko Wasted Years się wygrywa, a i tak nieznacznie.
Nie widzę już praktycznie szans na przejście dalej 23:58 i Powerslave. Wielka szkoda... (a co ciekawe, w jakiś czas temu podobnie organizowanych Pojedynkach Płyt wygrało właśnie Powerslave
)
Nie widzę już praktycznie szans na przejście dalej 23:58 i Powerslave. Wielka szkoda... (a co ciekawe, w jakiś czas temu podobnie organizowanych Pojedynkach Płyt wygrało właśnie Powerslave
Dla mnie jest to dziwne że Powerslave przegrywa z WTWWB. Nie wiem dlaczego niektórzy tak się jarają tym kawałkiem. Wg mnie Powerslave jest o kilka klas lepszy.
Uważam dokładnie tak samo, ale cóż... tu większość decyduje
A co sądzę o takiej większości to już pozostanie moją tajemnicą

- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Mnie zaskoczyła przegrana Wickermana 
Co do Powerslave to mogę powiedzieć to samo co vaktor o WTWWB. Nie rozumiem czemu się nim niektórzy tak jarają. Ot, taki tam sobie utworek. A wiaterki mają to coś
Bardzo mnie też cieszy, że Ghost jakoś wyszedł z tego cało.
Co do Powerslave to mogę powiedzieć to samo co vaktor o WTWWB. Nie rozumiem czemu się nim niektórzy tak jarają. Ot, taki tam sobie utworek. A wiaterki mają to coś
Bardzo mnie też cieszy, że Ghost jakoś wyszedł z tego cało.
Nikt się "Powerslave" nie "jara", po prostu niektórzy się dziwią, że taki klasyk przegrywa z kawałkiem, który mnie osobiście wydaje się dość nijaki. Natomiast "jarają" się ludzie WTWWB, zobacz sobie osobny watek o tym utworze. Jakoś nie widziałem takiego o PS 
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Powód jest prosty - WTWWB jest z nowej płyty. Jestem przekonany, że gdyby Powerslave został wydany teraz (tzn w momencie w którym SanktuariuM by działało jako forum internetowe) to ten "klasyk" też miałby swój osobny temat.
Poza tym o WTWWB można powiedzieć wiele ale to, że jest nijaki wydaje mi się, że nie. Twoja opinia to Twoja sprawa więc jak byś powiedział, że Ci się nie podoba, że jest kiepski, nudny, nieciekawy tematycznie, przekombinowany - ok. Ale wydaje mi się, że to jeden z najbardziej emocjonalnych i wyrazistych kawałków napisanych przez Steve'a.
Poza tym o WTWWB można powiedzieć wiele ale to, że jest nijaki wydaje mi się, że nie. Twoja opinia to Twoja sprawa więc jak byś powiedział, że Ci się nie podoba, że jest kiepski, nudny, nieciekawy tematycznie, przekombinowany - ok. Ale wydaje mi się, że to jeden z najbardziej emocjonalnych i wyrazistych kawałków napisanych przez Steve'a.
Masz rację co do wątku na forum, nie zauważyłem po prostu, ze każdy z kawałków z TFF ma osobny wątek, dość zresztą rozbudowany. Co do reszty - masz rację, że moja opinia to moja sprawa
- ja po prostu w WTWWB nie słyszę nic, czego bym nie słyszał już wczęśniej u Harrisa i spółki.
Szczęśliwego nowego roku.
Szczęśliwego nowego roku.
Ghost Of The Navigator 19 - 18 Afraid To Shoot Strangers
A co to ma znaczyć? Mało co się nie zakrztusiłem. Nie potrafię za nic tego zrozumieć. To na razie dla mnie największa porażka całej tej ligi. Totalnie nie rozumiem zdania tych 19 osób. No ale cóż trudno, ktoś tu o większości już pisał. Ghost jest dobry, ok ale Afraid...
To, że Wasted Years wygrało z Paschendale to też w ogóle dziwna sprawa. Takie kawałki jak Wasted Years i Ghost są zdecydowanie za daleko.
Co do nowej rundy no to pojedynek Fear - The Thine Line oraz The Number - Out Of The Silnet Planet to jak na ten etap mają niski poziom. Zupełnie inna sytuacja jest dla mnie w dwóch pozostałych pojedynkach. W sytuacji dwóch super energetycznych utworów czyli The Evil i The Wickerman no to głos na Evil trochę na chybił trafił a Revelation uwielbiam. Co wyjdzie na końcu (czyli w tym wypadku kto odpadnie) nie mam pojęcia. Po tym jak z Ghostem odpadło Afraid nic mnie już nie zdziwi.
A co to ma znaczyć? Mało co się nie zakrztusiłem. Nie potrafię za nic tego zrozumieć. To na razie dla mnie największa porażka całej tej ligi. Totalnie nie rozumiem zdania tych 19 osób. No ale cóż trudno, ktoś tu o większości już pisał. Ghost jest dobry, ok ale Afraid...
To, że Wasted Years wygrało z Paschendale to też w ogóle dziwna sprawa. Takie kawałki jak Wasted Years i Ghost są zdecydowanie za daleko.
Co do nowej rundy no to pojedynek Fear - The Thine Line oraz The Number - Out Of The Silnet Planet to jak na ten etap mają niski poziom. Zupełnie inna sytuacja jest dla mnie w dwóch pozostałych pojedynkach. W sytuacji dwóch super energetycznych utworów czyli The Evil i The Wickerman no to głos na Evil trochę na chybił trafił a Revelation uwielbiam. Co wyjdzie na końcu (czyli w tym wypadku kto odpadnie) nie mam pojęcia. Po tym jak z Ghostem odpadło Afraid nic mnie już nie zdziwi.