lecę z TobąKuki91 pisze: Jeśli to prawda, to trzeba bedzie do Londynu leciec
Newsy muzyczne
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Newsy muzyczne
Nawet w TVN 24 o tym trąbili 2 dni temu 
Już widzę po ile będą bilety. Nie mówiąc o tym, że jeżeli dobrze myślę to zagrają na zamknięcie Igrzysk tak więc kibicuję by w ogóle dostać bilety.
Będzie jak z Led Zeppelinem, kupę więcej chętnych niż biletów, strona padnie, bilety dostaną tylko farciarze, potem będą sprzedawać je po 19 tys. funtów.
http://rockella.pl/index.php?mact=News% ... eturnid=21David Gilmour stanowczo zaprzeczył jakoby miało dojść do reaktywacji Pink Floyd i wspólnego występu podczas Igrzysk Olimpijskich w Londynie. Rzecznik gitarzysty oświadczył, że wsponiana informacja była tylko i wyłącznie medialną spekulacją.
Iommi też ostatnio zaprzeczał 
Czyli trwają negocjacje i podbijanie stawki za występ 
Taa i skończy się McCartneyu...
W temacie z podsumowaniem 2011 roku pojawiło się kilka głosów, że nie było zbyt wielu bardzo dobrych albumów. Za to z pewnością rok 2012 będzie w nie obfitował. Poniżej lista kapel, które potwierdziły wydanie LP w 2012:
Aborted - Global Flatline - styczeń
Accept - Stalingrad - kwiecień
Aerosmith
Anathema - TBA, kwiecień 2012
Black Country Communion - TBA, 2012
Black Sabbath z Ozzim
Blackfield ( już bez Stevena Wilsona) - TBA, maj 2012
Cult of Luna- czerwiec
Dead Can Dance - TBA, 2012
Down - TBA
Earth - 'Angels of Darkness, Demons of Light II' - 14.02
Electric Wizard - TBA EP, marzec (?)
Electric Wizard - TBA LP, 2012
Ghost
Gojira - TBA
Katatonia - wakacje
Katie Melua - Secret Symphony - 06.02
Kiss
Kvelertak
Lamb Of God - "Resolution"
Luxtorpeda - Robaki, marzec 2012
Meshuggah - 27 marca
Napalm Death - Utilitarian - 12.02
Neurosis- pewnie gdzieś w okolicy wakacji bo właśnie siedzą w studio i nagrywają
Orange Goblin - A Eulogy for the Damned, 14.02
Porcupine Tree - TBA, 2012
Queens Of The Stone Age - TBA, 2012
Riverside - TBA, jesień 2012
Soulfly - Enslaved - 13.03
Steven Wilson - TBA, 2012
Storm Corrosion [Wilson, Akerfeldt] - TBA, 2012
Swans - TBA LP, wczesny 2012
Terrorizer - Hordes of Zombies - 28.02
Testament - The Dark Roots of Earth ( kwiecień )
TOOL - 12 albo 24 maja
Ufomammut - Oro, podzielony na dwie części: Opus Primum (kwiecień) oraz Opus Alter (wrzesień)
Van Halen
Vesania
Virgin Snatch*
* zebrane z forum overkill.pl
Zapowiada się gruby rok
Aborted - Global Flatline - styczeń
Accept - Stalingrad - kwiecień
Aerosmith
Anathema - TBA, kwiecień 2012
Black Country Communion - TBA, 2012
Black Sabbath z Ozzim
Blackfield ( już bez Stevena Wilsona) - TBA, maj 2012
Cult of Luna- czerwiec
Dead Can Dance - TBA, 2012
Down - TBA
Earth - 'Angels of Darkness, Demons of Light II' - 14.02
Electric Wizard - TBA EP, marzec (?)
Electric Wizard - TBA LP, 2012
Ghost
Gojira - TBA
Katatonia - wakacje
Katie Melua - Secret Symphony - 06.02
Kiss
Kvelertak
Lamb Of God - "Resolution"
Luxtorpeda - Robaki, marzec 2012
Meshuggah - 27 marca
Napalm Death - Utilitarian - 12.02
Neurosis- pewnie gdzieś w okolicy wakacji bo właśnie siedzą w studio i nagrywają
Orange Goblin - A Eulogy for the Damned, 14.02
Porcupine Tree - TBA, 2012
Queens Of The Stone Age - TBA, 2012
Riverside - TBA, jesień 2012
Soulfly - Enslaved - 13.03
Steven Wilson - TBA, 2012
Storm Corrosion [Wilson, Akerfeldt] - TBA, 2012
Swans - TBA LP, wczesny 2012
Terrorizer - Hordes of Zombies - 28.02
Testament - The Dark Roots of Earth ( kwiecień )
TOOL - 12 albo 24 maja
Ufomammut - Oro, podzielony na dwie części: Opus Primum (kwiecień) oraz Opus Alter (wrzesień)
Van Halen
Vesania
Virgin Snatch*
* zebrane z forum overkill.pl
Zapowiada się gruby rok
A co jest złego w McCartneyu?RALF pisze:Taa i skończy się McCartneyu...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Do listy proszę dorzucić nowe albumu Candlemass, UFO, Primal Fear, Europe, Sabaton, Cradle Of Filth (jak dobrze pójdzie to będą nawet dla albumyyankes pisze:
Zapowiada się gruby rok
A czy Slayer przypadkiem nie nagrywa nowego albumu?
Gwoli ścisłości: Wilson będzie obecny na tym albumie, ale już w roli gościa, a nie jako członek zespołu. Na swoim FB pisał, że będzie miksował ten album, i być może zaśpiewa kilka numerów, ale całość będzie już autorstwa Geffena.yankes pisze: Blackfield ( już bez Stevena Wilsona) - TBA, maj 2012
I ciekaw jestem, skąd wieści o nowym PT, bo nic o mi o tym nie wiadomo, ale bynajmniej bym się na takowy nie obraził
Ponieważ news ten wyszedł w pierwotnej postaci ode mnie, biję się w pierś i prostuję.
Jeszcze przed wydaniem GfD Wilson zapowiedział, że z resztą zespołu spotka się na początku 2012 roku i wtedy zaczną pracować nad nowym albumem. Po sukcesie solowej trasy jak widzę zmienił jednak plany i postanowił zająć się tylko 3-cim solowym wydawnictwem.
Jeżeli PT nie zostanie odstawione w kąt tak jak w Blackfield ( w co wątpię, przecież to główne źródło dochodów Wilsona) to taka przerwa do 2013 r. wyjdzie wszystkim tylko na dobre.
Jeszcze przed wydaniem GfD Wilson zapowiedział, że z resztą zespołu spotka się na początku 2012 roku i wtedy zaczną pracować nad nowym albumem. Po sukcesie solowej trasy jak widzę zmienił jednak plany i postanowił zająć się tylko 3-cim solowym wydawnictwem.
Jeżeli PT nie zostanie odstawione w kąt tak jak w Blackfield ( w co wątpię, przecież to główne źródło dochodów Wilsona) to taka przerwa do 2013 r. wyjdzie wszystkim tylko na dobre.
Nie sądzę żebyśmy mieli nowego Slayera dostać do rąk w tym roku.Kimal_ pisze:A czy Slayer przypadkiem nie nagrywa nowego albumu?
szkodamichi pisze:Gwoli ścisłości: Wilson będzie obecny na tym albumie, ale już w roli gościa, a nie jako członek zespołu. Na swoim FB pisał, że będzie miksował ten album, i być może zaśpiewa kilka numerów, ale całość będzie już autorstwa Geffena.yankes pisze: Blackfield ( już bez Stevena Wilsona) - TBA, maj 2012
I ciekaw jestem, skąd wieści o nowym PT, bo nic o mi o tym nie wiadomo, ale bynajmniej bym się na takowy nie obraził
Manson będzie w 2012
..spodziewam się tragedii
Ja tam myślę, że ten album był lekką wpadką właśnie dlatego, że Wilson się zaczął z tego okrętu ulatniaćsyzygy pisze:szkodamichi pisze:Gwoli ścisłości: Wilson będzie obecny na tym albumie, ale już w roli gościa, a nie jako członek zespołu. Na swoim FB pisał, że będzie miksował ten album, i być może zaśpiewa kilka numerów, ale całość będzie już autorstwa Geffena.yankes pisze: Blackfield ( już bez Stevena Wilsona) - TBA, maj 2012
I ciekaw jestem, skąd wieści o nowym PT, bo nic o mi o tym nie wiadomo, ale bynajmniej bym się na takowy nie obraziłOpuszcza okręt po ostatniej lekkiej wpadce (nowy album)?
![]()

Adrenaline Mob - 'Omertá' will hit stores on March 13. The full track listing is as follows:
01. 'Undaunted'
02. 'Psychosane'
03. 'Indifferent'
04. 'All on the Line'
05. 'Hit the Wall'
06. 'Feelin' Me'
07. 'Come Undone' (Ft. Lzzy Hale)
08. 'Believe Me'
09. 'Down to the Floor'
10. 'Angel Sky'
11. 'Freight Train'
Adrenaline Mob features the powerhouse vocals of Russell Allen (Symphony X), the shredding guitar attack of Mike Orlando and the drumming virtuosity of Mike Portnoy (ex-Dream Theater).
W tym roku ukazała się EPka, która kopie dupska.
Hit The Wall http://www.youtube.com/watch?v=IMbTIkHJuYY
Believe Me http://www.youtube.com/watch?v=xR8Dw0CS ... re=related
Psychosane http://www.youtube.com/watch?v=XO7ON_5S ... re=related
Down To The Floor http://www.youtube.com/watch?v=lYx7VUDZ ... re=related
The Mob Rules http://www.youtube.com/watch?v=5okuTlGT ... re=related
Jak utrzymają poziom na LP, to szykuje się gruby album.
-
Deleted User 2868
Van Halen ogłosiło trasę, szczegóły:
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=167957
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=167957