Liga utworów - komentarze
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Re: Liga utworów - komentarze
Nie
. Afraid odpada :/
Takich przypadków może być coraz więcej, w końcu liga wkracza w decydująca fazę... Wybory robią się niekiedy piekielnie trudne ( np.Revelations- Trooper).diego pisze: Co wyjdzie na końcu (czyli w tym wypadku kto odpadnie) nie mam pojęcia. Po tym jak z Ghostem odpadło Afraid nic mnie już nie zdziwi.
Szczęśliwego nowego roku. Up the Irons!!!
Wielka szkoda 23:58 i Powerslave, wg mnie powinny przejść dalej
Ale największym zaskoczeniem jest dla mnie dzisiejszy wynik The Number of the Beast i Out of the Silent Planet 11:0
Liczyłem, że Cicha Planeta wygra Liczbą Bestii, która w poprzednich etapach nie była pewniakiem i mogło się wydawać, że odpadnie...
Co do Wasted Years i Ghost of the Navigator: w następnej kolejce spotkają się odpowiednio z When the Wild Wind Blows i Sign of the Cross. Oczywiście na nie zagłosuję (Wasted i Ghost) i jak dla mnie powinny bezapelacyjnie wygrać, ale patrząc na poprzednie zaskakująco dobre wyniki WtWWB i SotC, mam mieszane uczucia
...
Ale największym zaskoczeniem jest dla mnie dzisiejszy wynik The Number of the Beast i Out of the Silent Planet 11:0
Co do Wasted Years i Ghost of the Navigator: w następnej kolejce spotkają się odpowiednio z When the Wild Wind Blows i Sign of the Cross. Oczywiście na nie zagłosuję (Wasted i Ghost) i jak dla mnie powinny bezapelacyjnie wygrać, ale patrząc na poprzednie zaskakująco dobre wyniki WtWWB i SotC, mam mieszane uczucia
chyba żeście ogłupieli w tym nowym roku! Planeta przegrywa z Numberem? Revelations z Trooperem? Thin Line z Fearem? Każdy z utworów, któy wygrywa jest tak przereklamowany, że ja nie wiem...
najlepszego w nowym roku
najlepszego w nowym roku
Wicker RIP ;/
Na Boga, serio?????????????Mr. M pisze: Ale największym zaskoczeniem jest dla mnie dzisiejszy wynik The Number of the Beast i Out of the Silent Planet 11:0Liczyłem, że Cicha Planeta wygra Liczbą Bestii,
- michalhusta
- -#Invader

Afraid ,cudowny kawałek z przepięknymi solówkami odpadł z ligi ponieważ przegrał z Ghostem... CO TO MA BYĆ
Ja rozumiem , oba kawałki są świetne ale ATSS to arcydzieło i przełom w swojej epoce!

Maiden England!
No to znamy już kolejnych przegranych i kolejne miejsca:
17-24: Out Of The Silent Planet
17-24: Revelations
17-24: The Thin Line Between Love & Hate
17-24: The Wickerman
17-24: Paschendale
17-24: Powerslave
17-24: 2 Minutes To Midnight
17-24: Afraid To Shoot Strangers
25-32: Prowler
25-32: The Reincarnation Of Benjamin Breeg
25-32: The Clansman
25-32: Alexaner The Great
25-32: The Talisman
25-32: Only The Good Die Young
25-32: Futureal
25-32: The Longest Day
Oczywiście najbardziej mi szkoda Afraid To Shoot Strangers.
Jeśli chodzi o to co teraz głosujemy to mamy dwa pojedynki.
Dance Of Death - Phantom Of The Opera to wg. mnie możliwy ostateczny finał tej ligi. Dwa genialne utwory, które mają w sobie wszystko. Klimat, doskonały wokal, genialną kompozycje, zmieniające się sytuacje. Pod każdym względem doskonałe. Jedna piosenka bardzo stara, inna młoda. Zagłosowałem na tą młodą. Uwielbiam ją, bardzo dobrze mi się kojarzy, zawsze sprawia, że moje ciało ulega muzyce. Jest to mój kandydat na zwycięstwo w tej lidze.
Drugi pojedynek to Aces High - Infinite Dreams. Kolejne dwa giganty. Oba te utwory uwielbiam. To co się dzieje jednak w Infinite Dreams to coś pięknego. Aces High jest taki monolityczny, szybko się nudzi, ciężko coś nowego odkryć. W Infinite Dreams często odkrywam dla siebie coś nowego, jest to świetna kompozycja i dlatego głos na Infinite Dreams.
17-24: Out Of The Silent Planet
17-24: Revelations
17-24: The Thin Line Between Love & Hate
17-24: The Wickerman
17-24: Paschendale
17-24: Powerslave
17-24: 2 Minutes To Midnight
17-24: Afraid To Shoot Strangers
25-32: Prowler
25-32: The Reincarnation Of Benjamin Breeg
25-32: The Clansman
25-32: Alexaner The Great
25-32: The Talisman
25-32: Only The Good Die Young
25-32: Futureal
25-32: The Longest Day
Oczywiście najbardziej mi szkoda Afraid To Shoot Strangers.
Jeśli chodzi o to co teraz głosujemy to mamy dwa pojedynki.
Dance Of Death - Phantom Of The Opera to wg. mnie możliwy ostateczny finał tej ligi. Dwa genialne utwory, które mają w sobie wszystko. Klimat, doskonały wokal, genialną kompozycje, zmieniające się sytuacje. Pod każdym względem doskonałe. Jedna piosenka bardzo stara, inna młoda. Zagłosowałem na tą młodą. Uwielbiam ją, bardzo dobrze mi się kojarzy, zawsze sprawia, że moje ciało ulega muzyce. Jest to mój kandydat na zwycięstwo w tej lidze.
Drugi pojedynek to Aces High - Infinite Dreams. Kolejne dwa giganty. Oba te utwory uwielbiam. To co się dzieje jednak w Infinite Dreams to coś pięknego. Aces High jest taki monolityczny, szybko się nudzi, ciężko coś nowego odkryć. W Infinite Dreams często odkrywam dla siebie coś nowego, jest to świetna kompozycja i dlatego głos na Infinite Dreams.
A może jakaś dogrywka o miejsca 25-32 i 17-24?
Co do obecnych pojedynków:
Bez problemu wybrałem Aces High, bo nigdy nie rozumiałem fenomenu Infinite Dreams. Przy drugim pojedynku był większy problem, ale jakoś Phantom bardziej ma w sobie tę cząstkę arcydzieła. Chociaż Dance of Death, to również genialny utwór.
Co do obecnych pojedynków:
Bez problemu wybrałem Aces High, bo nigdy nie rozumiałem fenomenu Infinite Dreams. Przy drugim pojedynku był większy problem, ale jakoś Phantom bardziej ma w sobie tę cząstkę arcydzieła. Chociaż Dance of Death, to również genialny utwór.
-
Deleted User 1309
Albo szybsza opcja i przy ustalaniu kolejności wzięcie pod uwagę liczby pkt uzyskanych w fazie ,,pucharowej'' .A może jakaś dogrywka o miejsca 25-32 i 17-24?
To też dobry pomysł - taki ranking ulubionych utworów polskich fanów Iron MaidenMareq555 pisze:Albo szybsza opcja i przy ustalaniu kolejności wzięcie pod uwagę liczby pkt uzyskanych w fazie ,,pucharowej'' .
Diego, chyba jeszcze bardziej nie mogłeś tej zabawy rozciągnąć w czasie? 
Zgadzam się w 100%michalhusta pisze:Afraid ,cudowny kawałek z przepięknymi solówkami odpadł z ligi ponieważ przegrał z Ghostem... CO TO MA BYĆ![]()
Ja rozumiem , oba kawałki są świetne ale ATSS to arcydzieło i przełom w swojej epoce!
Dziwne jest dla mnie to że w niektórych pojedynkach zwykłe przeciętniaki z nowych płyt wygrywają z klasykami.
Do do obecnych pojedynków, to przy 1 i 2 miałem duży dylemat, gdyż jak ktoś tutaj wcześniej napisał, Aces high jest monotoliczny ale ma nieziemskiego kopa, a Infinite Dreams to genialny kawałek który nie nudzi i jest w nim świetna linia melodyczna, nie licząc pięknych solówek
Co do 2 pary postawiłem na Ducha z opery, gdyż jeżeli mam wybierać pomiędzy 2 świetnymi kawałkami z "nowej" i "starej" epoki to jednak zawsze wybiore ten ze starej.
Dziwi mnie jedna rzecz, że sporo osób daje głosy na "klasyki", gdyż są porostu starsze. To, że powstał 10 lat wcześniej ma świadczyć o jego wyższości? Nie oceniacie kunsztu i geniuszu muzycznego utworów tylko zwracacie uwagę na to który powstał wcześniej. Trochę śmieszne. A już całkiem rozbraja mnie "stara" i "nowa" epoka Maiden.
[quote="Slaug"][/quote]
No cóż, 100% prawdy i trudno cokolwiek więcej dodać
No cóż, 100% prawdy i trudno cokolwiek więcej dodać
mnie dziwi, jak Infinite może przegrywać z Aces High
Przecież ten pierwszy to jeden z najbardziej genialnych utworów IM, a ten drugi, no cóż, porządny rocker, genialny w swej prostocie, ale nie dorównuje ID pod żadnym względem...
coś mi się wydaje, że oprócz tego, że głosuje się na stare kawałki, to jeszcze na te najbardziej znane...
coś mi się wydaje, że oprócz tego, że głosuje się na stare kawałki, to jeszcze na te najbardziej znane...
Mr. M pisze:trudno cokolwiek więcej dodać
Jednak się jeszcze dałoSiwy pisze:coś mi się wydaje, że oprócz tego, że głosuje się na stare kawałki, to jeszcze na te najbardziej znane...
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Przyszedł czas na pojedynki najbardziej przecenionych utworów w historii Iron Maiden 
Nie. Ja na przykład głosuję na te kawałki, które mi się bardziej podobają. I nie widzę innej metody.Slaug pisze:Dziwi mnie jedna rzecz, że sporo osób daje głosy na "klasyki", gdyż są porostu starsze. To, że powstał 10 lat wcześniej ma świadczyć o jego wyższości? Nie oceniacie kunsztu i geniuszu muzycznego utworów tylko zwracacie uwagę na to który powstał wcześniej. Trochę śmieszne.
Ostatnio zmieniony śr sty 11, 2012 5:05 pm przez Magniuto, łącznie zmieniany 1 raz.
No coś Ty, przecież "Alexander..." już dawno odpadłJourneyman666 pisze:Przyszedł czas na pojedynki najbardziej przecenionych utworów w historii Iron Maiden