Metallica - Europa 2012
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Metallica - Europa 2012
odbudowany stadion hutnika w krakowie 
byłoby, zważywszy, że mam tam kwadrans piechotąkam pisze:Metallica na Narodowym w Warszawie... to byłoby coś niesamowitego.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
To tak jak ja na to wrocławskie nieporozumienie za miliard złotych :dkrusejder pisze:byłoby, zważywszy, że mam tam kwadrans piechotą
We're back for our final tour announcement of 2011 with another addition to the summer run, this time in Lisbon, Portugal on May 25, 2012 for the European edition of Rock in Rio. This will be the third time we have been a part of the summer Portuguese version of the famous festival, and you guessed it, we'll be playing 'The Black Album' in its entirety as part of our 20th anniversary celebration of its release. If you've been watching the site lately, you can see that we're kind of into this anniversary thing lately...
Tickets go on sale on December 21 at midnight local time at www.ticketline.pt.
We're going to take a short break, but we'll be back early in 2012 with a few more stops on the European summer vacation to tell you about. Happy holidays!!!
5/23/2012 Oslo, Norway Vallehovin
5/25/2012 Lisbon, Portugal Rock in Rio
5/28/2012 Werchter, Belgium Festivalpark
6/1/2012 Nurnberg, Germany Rock Im Park
6/2/2012 Nurburgring, Germany Rock Am Ring
6/6/2012 Horsens, Denmark State Prison Open Air
6/9/2012 Donington, England Download Festival
6/10/2012 Nickelsdorf, Austria Nova Rock
Tickets go on sale on December 21 at midnight local time at www.ticketline.pt.
We're going to take a short break, but we'll be back early in 2012 with a few more stops on the European summer vacation to tell you about. Happy holidays!!!
5/23/2012 Oslo, Norway Vallehovin
5/25/2012 Lisbon, Portugal Rock in Rio
5/28/2012 Werchter, Belgium Festivalpark
6/1/2012 Nurnberg, Germany Rock Im Park
6/2/2012 Nurburgring, Germany Rock Am Ring
6/6/2012 Horsens, Denmark State Prison Open Air
6/9/2012 Donington, England Download Festival
6/10/2012 Nickelsdorf, Austria Nova Rock
No to Panowie zaczynają ogłaszać nowe daty:
We're baaaaccckk!! Welcome to the 2012 edition of the "one show at a time" tour announcements. Today's installment finds us traveling to Paris on May 12 as we continue to extend our summer vacation with a show at Stade de France. And in keeping with the theme of the summer, we will be performing the 'Black Album' in its entirety... just another anniversary to celebrate!
Tickets go on sale on January 30 at 10:00 AM local time at www.avosbillets.com. Clubbers should log in for more information about their special pre-sale.
Look for more additions to the schedule very soon...

GOJIRA na supporcie
W Antyradio podano dzisiaj info jeszcze nieoficjalne ze Meta wystapi we wroclawiu 28 czerwca...
To nie w maju!???
Od początku było mówione o czerwcu... najpierw 29.06. teraz 28.06. ....
Night Mistress Fan Club Łódź
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Jeśli nic z tych dzisiejszych hitów Antyradia się nie potwierdzi, to niech ktoś odbierze im koncesję 
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
- Maidenholik
- -#Ancient mariner

13 maja graja w Udine - az tak rozpieta trasa by sie szykowala ? Z duzym przymruzeniem oka traktuje te plotke, poki co.
A co powiedzielibyście jakby całe "Black album" mieli grać w Polsce?
Mnie by to akurat nawet odpowiadało, ale może lepiej jakby nie grali wszystkich kawałków kilka mogliby odpuścić i w ich miejsce dać klasyki albo jakieś mało grane na koncertach utwory
Mnie by to akurat nawet odpowiadało, ale może lepiej jakby nie grali wszystkich kawałków kilka mogliby odpuścić i w ich miejsce dać klasyki albo jakieś mało grane na koncertach utwory
-
Deleted User 2868
Jak ogłoszą koncert w Polsce na tej trasie, to na pewno zagrają cały "Black Album", dla mnie rewelacja. Cholernie mi zależy na tym, żeby ich zobaczyć w tym roku 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Niech no tylko ogłoszą koncert u nas w tym roku - będę tam, wherever I may roam... 
Meta gra koncerty po +2h. Zatem cały czarnuch to mniej więcej pół koncertu. Jak dla mnie może być, choć przyznam, że wolalbym za 2 wojtki usłyszeć całe RTL
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Elevatorman
- -#Clansman

black album całe? mnie to nie kręci ale jak będzie Wrocław to będę na 99%
Co taka moda z tym graniem całych albumów jakiś czas temu się rozpoczęła???
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Kryzys jest toteż trzeba się trochę wysilić, żeby przyciągnąć publiczność na koncerty zespołu, który występuje regularnie.widman pisze:Co taka moda z tym graniem całych albumów jakiś czas temu się rozpoczęła???
Akurat Meta a) raczej przyciaga ile trzeba b) bardzo miesza w setlistach tak czy inaczej
. Co do grania Czarnego Albumu:
http://overkill.pl/Organizator-Download ... ,3619.html

- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Wiem, że przyciąga, ale chodzi o uatrakcyjnienie oferty festiwalu (nawet Meta, która była rok temu headlinerem Sonisphere UK z Big 4 teraz nie byłaby jakąś sensacją na Download, gdyż ostatnio praktycznie rok w rok gra w UK). Jako że konkurencja, zwłaszcza latem, jest duża to zespoły muszą uciekać się do rozmaitych sztuczek, żeby zwiększyć zainteresowanie swoją ofertą koncertową - stąd Black Album Mety i granie najbardziej znanych albumów back-to-back przez masę kapel, "farewell" tour Judas Priest, cały The Big 4 itp.Kuki91 pisze:Akurat Meta a) raczej przyciaga ile trzeba b) bardzo miesza w setlistach tak czy inaczej. Co do grania Czarnego Albumu:
BTW, czeskie Live Nation ogłosi w poniedziałek jakiś koncert - ciekawe czy jest szansa, żeby Meta wystąpiła np. dzień po dniu we Wrocławiu i w Pradze.