New Live DVD (EN VIVO!)

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Re: New Live DVD (EN VIVO!)

Post autor: ttomasz »

Trailer w porządku, też uważam (i mam nadzieję), że dzielenie ekranu zrobili tylko pod kątem trailera - nie lubię takich zabaw.
Duży Edek zachwyca, aż łezka w oku się pojawiła :cool:
Ancient Mariner
-#Invader
-#Invader

Post autor: Ancient Mariner »

Słaby ten trailer, Bruce skrzeczy niemiłosiernie, w ogóle się tego nie da słuchać. Zamiast dzielonych ujęć wolałbym mieć możliwość oglądania każdego z Maidenów oddzielnie, tak jak to jest np na Cunning Stunts Metalliki.
Typowe wydawnictwo pod zdarcie kasy z fanów. W dobie YouTube HD takie wydawnictwa to nieporozumienie.

Ciekawe czy ten dokument to kolejna laurka pod adresem zespołu typu "jacy my jesteśmy fajni, jak dbamy o fanów, fani są najważniejsi, kochamy naszych fanów". Pewnie, że tak, bo niemało $$$$ wydają na ten zespół.

Tak naprawdę większy sens miało DVD z trasy AMOLAD, kiedy grali cały album. Tutaj nowością tak naprawdę będzie 5 kawałków w wersji live. Słabo.

Dlatego właśnie uważam, że o wiele bardziej interesującym wydawnictwem jest projekt Adriana, niż kolejne "dzieło" spółki Roda i Steve'a, które reszta zespołu i tak ma w dupie, dla nich tylko jest ważne, żeby trochę $$$$ przyniosło.
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

RALF pisze:Po kilku ujęciach bym tak nie prorokował!
Wiesz tu nie chodzi o prorokowanie ale o stwierdzenie faktu że ostatnio, pomimo spustu fanów, Dickinson na koncertach nie jest zbyt rewelacyjny.
Oczywiście DVD kupię obowiązkowo i z przyjemnością zasiądę przez telewizorem aby zobaczyć ten koncert i przekonać się jak to wyprodukowano.
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

RALF pisze:Po kilku ujęciach bym tak nie prorokował!
Wystarczy że Nicko "pierdnie" coś o jakiejś trasie w tym roku a Ty już dokładną rozpiskę potrafisz podać (10x USA, 6xUE + Japonia + Mars) a teraz mówisz żeby po trailerze nic nie prorokować :lol: :facepalm:

Tylko że trailery są właśnie od tego co by prorokować :razz: Nie wypuszcza się na pierwszy ogień byle czego, wypuszcza się coś co ma ludzi zachęcić do kupienia produktu. :) No chyba że IM działają na przekór biznesowi muzycznego którego częścią oczywiście nie są bo jest to zespół niezależny i nie wspierany przez wielkie korporacje:lol:
Ostatnio zmieniony pn sty 23, 2012 6:30 pm przez Kuba, łącznie zmieniany 1 raz.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Facet ma 54 lata i trudno się dziwić, choć np. na Bemowie nie byłem zawiedziony. Też mnie interesuje, jak to będzie finalnie wyglądało!??
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Podział ekranu to finalna wersja, która będzie także na DVD. Wystarczy przeczytać press release:
extensive use is made of split screens so fans can follow the individual members closer
Więc tak ma wyglądać finalny produkt. IMHO ciekawie - zdecydowanie wolę to niż mega szybko zmieniające się ujęcia jak na RIR czy DOTR. Poza tym wierzę w montażowe zdolności ekipy Banger Film 100 razy bardziej niż w Steve'a Harrisa. ;)

Akurat o formę Bruce'a bym się nie martwił, bo koncert w Santiago był jednym z najlepszych wokalnie występów na całej zeszłorocznej trasie. Spadek formy zaczął się w Europie, gdy grafik był bardziej napięty, a dodatkowo Bruce nie odpoczywał w przerwach między koncertami, a latał kiedy tylko mógł.
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

Ciężko coś wywnioskować po tak krótkim trailerze . Na razie największe wrażenie robi Edek jeden z najlepszych w historii zespołu . Forma Bruce'a jak to w trasie ... na LAD też było jak było ( patrz Aces High) ;-) .
Who motivates the motivator
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

WICKER MAN pisze:Podział ekranu to finalna wersja
Trudno :/ Z dwojga złego wolę szybkie ujęcia...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To może być OK pod warunkiem opcji wielko-matrycowej formatu - mam 36 calowy ekran, jak obraz wypełni matrycę, będzie ciekawie....
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Mnie to będzie lekko rozpraszało chyba taki podział . :roll: ... no coż wole chyba tradycyjny montaż .
Ale RiR też mnie rozpraszało na początku z powodu nagłych cięć więc powinieniem sie przyzwyczaić też do nowego DVD . :dance:
Awatar użytkownika
Rafaello
-#Invader
-#Invader

Post autor: Rafaello »

Z tym dzieleniem ekranu trochę kicha. AC/DC zrobiło taki numer na Live at River Plate i strasznie mnie to drażni. Na szczęście na dalszych kawałkach ilość tych podziałów spadła znacznie. Mam nadzieję, że producenci nie przesadzą. Co do krytycznych uwag o dojeniu kasy, to dla mnie mogliby wydawać coś z każdej trasy. W końcu jak kogoś nudzi, to nie musi kupować. Ja wchodzę jak w dym. :jee:
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Ja wchodzę jak w dym.
A ja jak dzik w żołędzie :mryellow:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Taaa, "... nie podoba się, nie kupuj !" (S. Harris, 2002)
Awatar użytkownika
michalhusta
-#Invader
-#Invader

Post autor: michalhusta »

Te splitscreeny przypominają mi czas przemieniania w Power Rangersach :D Ale ogólnie fajny pomysł, na pewno kupię
Maiden England!
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

RALF pisze:Taaa, "... nie podoba się, nie kupuj !" (S. Harris, 2002)
"He, he, he!"

Jacek Gmoch o S. Harrisie

:razz:
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

0:10, 1:11 co to za wiosła u Janicka? Jakoś na żadnym innym koncercie ich nie zauważyłem, chyba 1 raz użył na gigu więcej niż 3 gitar
Awatar użytkownika
maciejho
-#Prodigal son
-#Prodigal son

wiosło janicka

Post autor: maciejho »

to są niemieckie gitary firmy SANDBERG http://sandberg-guitars.de/artists/grea ... ers-janick więcej informacji można znaleźć pod tym linkiem
Mike Stanley
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mike Stanley »

Ciekawy zabieg z tym dzieleniem ekranu, ale mam nadzieję że nie zdominuje to całego dvd...
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

spoko,chętnie posłucham z oficjalnego koncertu rewelacyjnych wersji The Talisman i When the Wild Wind Blows

jednak panowie Ironowie ;) prosiłbym o jakąś bardziej wyszukaną setlistę na następnej trasie

ps.fajnie,że Chile,znowu Ameryka Południowa,może to nie jest już taka nowość w świecie muzyki jak 10 lat temu,ale zawsze miło
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Mam nadzieję, że to będzie dobry koncert... choć cudów nie oczekuję!
ODPOWIEDZ