Liga utworów - komentarze

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
diego
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: Liga utworów - komentarze

Post autor: diego »

Ciekawie to tera wygląda, nikt nie odstaje.
Awatar użytkownika
jArO
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: jArO »

Ty odstajesz bo trzeba dodac jakis koment na temat ligi utworów :mryellow:
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

jak Infinite Dreams przegra z Trooperem, to potwierdzą się moje słowa i znaczyć to będzie, że jesteście #$%@! ;)
Awatar użytkownika
diego
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Na razie Infinite prowadzi.
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

diego pisze:Na razie Infinite prowadzi.
może mój apel poskutkował ;)
RALF pisze:Skoro na całym świecie ten utwór ma takie wielkie uznanie, to nie jest chyba aż tak strasznie przeciętny, prawda???!!! Heavy Metalowe Arcydzieło, docenione zarówno przez miłośników jak i również "przeciwników" gatunku :pijak:
Jeżeli coś jest dla wszystkich, nie zawsze musi być dobre. Po prostu zrobili dobry kawałek, który świetnie się sprawdza na koncertach i tyle. Moim zdaniem Phantom jest dużo lepszy. Nie pamiętam z kim się wcześniej mierzył więc nie chcę teraz przeczyć sam sobie, bo być może w którymś pojedynku akurat na Feara głosowałem, ale pewnie śmiało mogę napisać, że większość, którą wyeliminował, była w rzeczywistości od niego lepsza. Tylko, że właśnie spore grono osób głosuje na puste standardy, czego dowodem staje się finałowa grupa
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

RALF pisze:Skoro na całym świecie ten utwór ma takie wielkie uznanie, to nie jest chyba aż tak strasznie przeciętny, prawda???!!!
"To", w niektórych kręgach, też ma wielkie uznanie na całym świecie ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=kffacxfA7G4&ob=av2e
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

Post autor: VeeKing »

rozbraja mnie jak fan Iron Maiden mowi ze jakis ich utwor jest przereklamowany xD :lol: :mrgreen: :roll: :B
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

VeeKing pisze:rozbraja mnie jak fan Iron Maiden mowi ze jakis ich utwor jest przereklamowany xD :lol: :mrgreen: :roll: :B
rozbraja mnie, jak niektórzy uważają, że fan powinien bezkrytycznie patrzeć na swojego idola i uważać za genialne wszystko, co ten wypuści...

Mr. M dał dobry przykład na coś, co jest uwielbiane przez miliony, a raczej nie jest czymś dobrym. Oczywiście ja nie twierdzę, że Fear jest złym kawałkiem, jak już napisałem, jest to dobry kawałek, który idealnie się sprawdza na koncertach, ale niekoniecznie niesie ze sobą jakieś większe wartości artystyczne.
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

RALF pisze:Skoro na całym świecie ten utwór ma takie wielkie uznanie, to nie jest chyba aż tak strasznie przeciętny, prawda???!!!
Nawet nie będę komentował tego co napisałeś, bo najzwyczajniej ręce opadają... Poza tym M podał doskonały przykład muzyki kochanej przez miliony, tylko co z tego?
Nie mówię, że Fear to zły kawałek, ale jestem przekonany, że gdyby zespół tak go nie forsował, to wcale nie byłby tak uwielbiany. Większość osób, zwłaszcza młodych fanów, głosuje na Feara "bo to ten kawałek", podczas gdy na samym tylko albumie Fear Of The Dark są przynajmniej trzy utwory lepsze niż tytułowy, a w porównaniu z Upiorem, Fear wygląda jak ubogi krewny...

Swoją drogą, to cały ten konkurs na najlepszy utwór dobitnie pokazuje, że tego typu zabawy nie mają najmniejszego sensu, bo jeszcze przed rozpoczęciem zabawy wiadomo, że wygra Fear albo Hallowed ;-)
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

Siwy pisze:
VeeKing pisze:rozbraja mnie jak fan Iron Maiden mowi ze jakis ich utwor jest przereklamowany xD :lol: :mrgreen: :roll: :B
rozbraja mnie, jak niektórzy uważają, że fan powinien bezkrytycznie patrzeć na swojego idola i uważać za genialne wszystko, co ten wypuści...

Mr. M dał dobry przykład na coś, co jest uwielbiane przez miliony, a raczej nie jest czymś dobrym. Oczywiście ja nie twierdzę, że Fear jest złym kawałkiem, jak już napisałem, jest to dobry kawałek, który idealnie się sprawdza na koncertach, ale niekoniecznie niesie ze sobą jakieś większe wartości artystyczne.
Fear to jeden z najlepszych kawałków :P każdy ma swój gust
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IronCezarek »

fear odpada :)!!!
Awatar użytkownika
diego
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Nie odpadłby gdyby nie zasady 4dniowego głosowania. Ale cóż zasady są zasadami więc odpadł. Wg. mnie przegrał z lepszym. Podobnie Trooper, mimo iż jest świetny to Infinite Dreams jest lepszy.
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

fear odpada :) !!!
:dance:

jak dobrze pójdzie, to w końcu wiaterki z pupy też odpadną :)

A Infinite powinno wygrać ligę w tym momencie
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IronCezarek »

Siwy pisze:
fear odpada :) !!!
:dance:

jak dobrze pójdzie, to w końcu wiaterki z pupy też odpadną :)
Tu niestety już cię fantazja ponosi :|
:D
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

wiaterki wygraja :P ten pojdynek
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

No i proszę, remis w obu pojedynkach, co mnie bardzo dziwi, bo Siódmy Syn i Złapany w Czasie to zdecydowanie lepsze kawałki.
No, ale jak odpadł Trooper i Fear, to wszystkiego można się spodziewać... :facepalm:
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

Mam wrażenie, że teraz głosowanie polega na wyrównywaniu głosów, bo nie możecie się zdecydować, który utwór lepszy, więc głosujecie na tego który ma mniej punktów. Albo to po prostu zbieg okoliczności.
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

ja nie umiem chyba głosować,Sign of the Cross lub Seventh Son of a Seventh Son,ja nawet taką ankietę kiedyś dałem na forum parę lat temu

widocznie wtedy byłem bardziej zdecydowany,bo dziś nie umiał bym wybrać akurat między tymi dwoma utworami...chyba 2 poza Rimem największe epiki Steve'a Harrisa
Awatar użytkownika
Journeyman666
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Journeyman666 »

Mr. M pisze: Mam wrażenie, że teraz głosowanie polega na wyrównywaniu głosów, bo nie możecie się zdecydować, który utwór lepszy, więc głosujecie na tego który ma mniej punktów. Albo to po prostu zbieg okoliczności.
Chyba nie do końca. Ja nie miałem wątpliwości co do żadnego z tych 2 pojedynków
Awatar użytkownika
diego
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Na podstawie bilansu stworzyłem ranking tych którzy odpadli już z etapu III czyli z fazy pucharowej. Jedno miejsce zostało przydzielone jednemu utworowi. Bilans był liczony tak: bilans z pojedynków w fazie pucharowej (zdobyte głosy-głosy zdobyte przez przeciwników) + 15 pkt za pojedynek wygrany nie po stronie przegranych (czyli na początku lub po stronie wygranych, uznałem, że to sprawiedliwe ze względu na to, że rozstawienie w fazie pucharowej zależało od miejsca w grupie). W przypadku takiej samej liczby punktów o miejscu decydowała liczba dużych punktów w fazie grupowej, w przypadku takiej samej liczby decydowała liczba małych punktów w fazie grupowej i tak oto miejsca tych którzy odpadli:

9. The Trooper
10. Sign Of The Cross
11. Fear Of The Dark
12. When The Wild Wind Blows
13. The Number Of The Beast
14. Ghost Of The Navigator
15. The Evil That Men Do
16. Wasted Years
17. The Wickerman
18. The Thin Line Between Love & Hate
19. Powerslave
20. 2 Minutes To Midnight
21. Paschendale
22. Revelations
23. Afraid To Shoot Starngers
24. Out Of The Silent Planet
25. Alexander The Great
26. The Clansman
27. The Talisman
28. Only The Good Die Young
29. The Reincarnation Of Benjamin Breeg
30. Futureal
31. The Longest Day
32. Prowler

Co do obecnych rozstrzygnięć jesteśmy w decydującej fazie. Zostało 8 utworów, po tej rundzie będziemy znali 2 utwory, które będą w pierwszej trójce na 100%. Reszta będzie się mogła po stronie przegranych bić o miejsce w tej trójce z tymi, którzy już po tej stronie są. Wydaje mi się, że Dance Of Death wygra z Aces High ale czy Hallowed wygra to nie wiem. Ciężko już prorokować, zobaczymy jak to się skończy. Za mniej więcej nieco ponad 20 dni poznamy już ostateczne wyniki ligi, wtedy będziemy wiedzieć wszystko.
ODPOWIEDZ