01-03/06/2012 - Ursynalia - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 01-03/06/2012 - Ursynalia - Warszawa
Dajcie sobie już wszyscy spokój. Bo i jedna i druga strona napędza tą sytuację.
Czekamy do wieczora na ogłoszenie.
Czekamy do wieczora na ogłoszenie.
Billy Talent dochodzi do składu
słabo trochę. Skoro mieli dziś ogłaszać headlinera to spodziewałem się trochę wiekszej nazwy. A tu taki pop-punk czy co tam oni grają...
Ale to chyba nie jest headliner...
Yankes, weź zmień ten błąd w pierwszym poście bo oczy aż bolą jak się to widzi
Yankes, weź zmień ten błąd w pierwszym poście bo oczy aż bolą jak się to widzi
a faktycznie 
"Second International Band"
"Second International Band"
https://www.last.fm/user/kamooo
Pasuje do resztymatt89bp pisze:Billy Talent dochodzi do składu
No nie spodziewajmy się, że Ursynalia będą metalowym festwalem...
Piątek będzie mocny
a reszta dni zróżnicowana, nie każdy przecież słucha takiej muzyki
Piątek będzie mocny
Szkoda tylko, że festiwal na którym występują dobre zespoły traci urok z tego względu, że w stawce są też skrajnie gówniane zespoły... ale cóż na to poradzić. Mam raczej na myśli publiczność aniżeli samych artystów.
chodzi o to, żeby przyciągnąć jak najwięcej ludzi przecież... W zeszłym roku grał Simple Plan, czyli zespół o podobnym profilu jak Billy Talent. Tak samo jak wtedy, teraz napalone nastolatki są uradowane, a bilety się będą sprzedawać.
https://www.last.fm/user/kamooo
- Shedao Shai
- -#Nomad

Steve ja bym się na twoim miejscu cieszył że jest Slayer i Gojira, bo to nie są zespoły których by się można spodziewać na Ursynaliach (szczególnie tego pierwszego), a nie narzekał że reszta składu jest inna klimatycznie... pamiętaj że lud się domaga tam głównie zespołów w klimacie Linkin Park/System of a Down.
Dla mnie ten Billy to jakaś lipa, nie znam zespołu ale po szybkim obczajeniu - nie dla mnie. Ale w sumie dobrze, że ten festiwal się nie zamyka na żadną muzykę - może dzięki temu ja też znajdę tam coś dla siebie?
Dla mnie ten Billy to jakaś lipa, nie znam zespołu ale po szybkim obczajeniu - nie dla mnie. Ale w sumie dobrze, że ten festiwal się nie zamyka na żadną muzykę - może dzięki temu ja też znajdę tam coś dla siebie?
Wiesz, generalnie, Slayer, wolałbym zobaczyć w klubie typu Stodoła, z jakimś fajnym suportem a tak ani mnie na taki fest nie ciągnie: raz, z wcześniej wymienionego powodu a dwa że w tym samym czasie jest Metalfest którego za żadne skarby sobie nie odpuszczęShedao Shai pisze:Steve ja bym się na twoim miejscu cieszył że jest Slayer
-
Deleted User 4876
To nie lepiej się udzielać w wątku o Metalfescie a nie jojczyć w temacie o Ursynaliach ?? to jest festiwal studencki, bardziej impreza studencka, raczej wątpię by 100 % studentów słuchała tylko ciężkich brzmień, ideałem by były Juwenalia 3 dniowe z podziałem na metal, techno i powiedzmy POP i każdy student ( ludź ) miałby coś dla siebie ale najlepiej napisać " że w stawce są też skrajnie gówniane zespoły. " Co ci do tego ?? A nuż dla kogoś jest to ulubiona kapela, osoby z przynajmniej odrobiną inteligencji o gustach nie dyskutują, a tylko mali ludzie wyrażają się w wyzej przytoczony sposób. Taka refleksja mnie naszła po dzisiejszym czytaniu SANKTUARIUM. Owsiak i Polska to lipa bo Anthrax odwołał koncert, Ursynalia fuj bo nie zapraszają zespół z innego nurtu. No brak słów czasem. Miałem sie nie mieszać w tą jałową dyskusję i nie zniżać się do tego poziomu, ale pojęcie "gówniany zespół" - nie !! tego nie można było zostawić.
Pozdrawiam wszystkich trzeżwo podchodzących do tematu muzyki jako całości i ogólnie osoby tolerancyjne.
P.S.
Nadmienie tylko ze w ogóle nie wiem czym jest Billy Talent i nawet nie sprawdzam na utubie bo mi sie nie chce, ale widziałem na facebooku ze troche osób się ucieszyło ze Oni zagrają, i fajnie, niech inni też mają coś od życia.
Pozdrawiam wszystkich trzeżwo podchodzących do tematu muzyki jako całości i ogólnie osoby tolerancyjne.
P.S.
Nadmienie tylko ze w ogóle nie wiem czym jest Billy Talent i nawet nie sprawdzam na utubie bo mi sie nie chce, ale widziałem na facebooku ze troche osób się ucieszyło ze Oni zagrają, i fajnie, niech inni też mają coś od życia.
Niech nam Kolega zatem odpuści serwowania KWAŚNYCH WINOGRON, że tak powiem, jakby jakim psychologiem byłSteve pisze: Wiesz, generalnie, Slayer, wolałbym zobaczyć w klubie typu Stodoła, z jakimś fajnym suportem a tak ani mnie na taki fest nie ciągnie: raz, z wcześniej wymienionego powodu a dwa że w tym samym czasie jest Metalfest którego za żadne skarby sobie nie odpuszczę
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Billy Talent to zupełnie nie moja bajka. Egoistycznie mam nadzieję, że zespół ten zagra w niedziele, a sobotnim headlinerem będzie jeszcze coś bliższe moim gustom.
A to już jest potwierdzone, że Slayer gra w piątek? bo jakoś mi to umknęło...yankes pisze:Billy Talent to zupełnie nie moja bajka. Egoistycznie mam nadzieję, że zespół ten zagra w niedziele, a sobotnim headlinerem będzie jeszcze coś bliższe moim gustom.
Jak nie dojdzie nic innego ciekawego, to pewnie jednodniowy bilet mi się przyda i pójdę na wieczór ze Slayerem
Tak, ale podał to sam zespół, a nie organizatorzy:Siwy pisze:
A to już jest potwierdzone, że Slayer gra w piątek? bo jakoś mi to umknęło...
http://www.slayer.net/us/tour
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Fakt,faktem,że to Slayer zagra na Ursynaliach jest zaskoczeniem dla wszystkich,przecież na tego typu imprezach wcześniej grały tylko i wyłącznie polskie te same zespoły.Ja wiem,że akurat Ursynalia to zdaję się zawsze była impreza krok do przodu zapraszająca zachodnie zespoły,ale żeby Slayer? to wybitnie zespół, o którym nie da się powiedzieć,że przyciągnie "centrową" publikę.Steve pisze:Wiesz, generalnie, Slayer, wolałbym zobaczyć w klubie typu Stodoła, z jakimś fajnym suportem a tak ani mnie na taki fest nie ciągnie: raz, z wcześniej wymienionego powodu a dwa że w tym samym czasie jest Metalfest którego za żadne skarby sobie nie odpuszczęShedao Shai pisze:Steve ja bym się na twoim miejscu cieszył że jest Slayer
Poza tym fakt,że Slayer zagra 1 czerwca wg.mnie będzie miało bardzo duży wpływ na frekwencję Metalfestu, głowną gwiazdą jest Megadeth,który gra tego samego dnia co Slayer.
Nie mówię,że to się musi pokrywać na 100%,ale jednak większość fanów Megadeth bardzo lubi też Slayera i jeśli będą mieli bliżej do Warszawy(a więcej jednak jest takich osób) mogą wybrać Slayera,tymbardziej,że ta kapela zawsze miała więcej fanów niż Megadeth.
Jako ostatni argument dochodzi cena-100 zł za Slayera to jest naprawdę bardzo mało
Mówię tylko i wyłącznie jako osoba postronna,bo nie wybiorę się ani na jedną ani na drugą imprezę,w 2011 r. byłem na 5 dużych koncertach,w tym wolę tą kasę wydać na płyty+oczywiście ew.jakiś wyjazd na Ironów
Ursynalia to festiwal, na którym, jak na dobre tego typu przedsięwzięcie przystało, nie zabraknie różnorodności, także strefy klubowej. W tym roku przeobrazi się ona w pełno wymiarową, świetnie nagłośnioną i oświetloną scenę, prezentującej odmienne gatunki muzyczne, dla spragnionych alternatywy dla muzyki granej na scenie głównej Nowością na festiwalu będzie z pewnością „Silent Party”, w której to słuchacz, dzięki bezprzewodowym słuchawkom, ma możliwość przełączenia się w każdej chwili i wyboru, którego DJ'a chce w danej chwili słuchać. Dodatkowo planujemy stworzenie strefy „chill out” dla spragnionych odpoczynku i odrobiny wyciszenia.
W przyszłym tygodniu, tak jak obiecaliśmy, ogłosimy kolejnego zagranicznego wykonawcę, który mamy nadzieje spodoba się tym, którzy lubią zarówno mocniejszą odmianę rocka (metal), jak i tym, którzy gustują w spokojniejszych riffach
Kolejne zagraniczne gwiazdy będą oczywiście rockowe, ale mamy nadzieję, że spełnią oczekiwania Was wszystkich, dzięki czemu tegoroczna edycja Ursynaliów będzie niezapomnianym wydarzeniem i z pewnością zapisze się w historii największych w Polsce festiwali nie tylko studenckich.
Ale to wszystko już niebawem
A ty masz jakieś problemy z czytaniem ze zrozumieniem? Odnosiłem się do występu Slayera na Ursynaliach, odpowiadając na wypowiedź Shedao Shai zaznaczyłem tylko co jest dla mnie priorytetem.thorgal_30 pisze:To nie lepiej się udzielać w wątku o Metalfescie a nie jojczyć w temacie o Ursynaliach ??
Sam wtrącasz tutaj teksty odnośnie moich żali co do odwołania Anthrax... parodia jakaś.
Czyli jednak główka pracuje, brawo - zawsze podkreślałem to, że nie trawie spędów typu mieszanie metalu z popem etc. i tym razem nie było inaczej, jedynie zaznaczyłem to i tym samym oznaczało to kolejny argument ku wyborze innego festiwalu.thorgal_30 pisze:ideałem by były Juwenalia 3 dniowe z podziałem na metal, techno i powiedzmy POP
P.S. Ja nigdzie nie dyskutowałem o gustach ( i również nie ja narzucam wszędzie, że Slayer bije wszystko na głowe -ah ta moda;) ) jedynie wyraźnie stwierdziłem że Billy Tallent to skrajne gówno
Slayer przebija każdą kapelę bąku