10/05/2012 - Metallica - Sonisphere Festival - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Re: 10/05/2012 - Metallica - Sonisphere Festival - Warszawa

Post autor: kam »

jakby jakimś cudem okazało, że oprócz Mety także Soundgarden by u nas zagrał to wydałbym ostatnie pieniądze, żeby zobaczyć ten występ ;)
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

takie piękne stadiony, a oni na polu organizują, no nic nie myślą :sad:
Jazz is not dead, it just smells funny.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Raczej nie myślą... znaczy - o kasie to myślą na 100000%
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

RALF pisze:Raczej nie myślą... znaczy - o kasie to myślą na 100000%
A na Bemowie np. jak jest duże zapotrzebowanie na Golden Circle, można je bez limitu powiększać, co na stadionie czy w hali nie byłoby możliwe... ;-)
vaktor
-#Invader
-#Invader

Post autor: vaktor »

Ciekawe kiedy ruszy sprzedarz biletów :P
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

slayer pisze:takie piękne stadiony, a oni na polu organizują, no nic nie myślą :sad:
na polu taniej ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Zakkahletz pisze: Ponoć tysiąc biletów dostaje Bemowo - przyznają je potem tylko mieszkańcom dzielnicy na zasadzie "kto pierwszy, ten lepszy", oczywiście nie wszystkie. ;-)
Na AC DC było tego znacznie więcej ...
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

Zakkahletz pisze: jest duże zapotrzebowanie na Golden Circle
To jest właśnie głupie! Całe to GC! Gdyby nikt nie kupił na nie bilrtu to cała płyta byłaby wielkim GC, ale, że ludzie chcą być blisko sceny i niestety kupują bilety dwa razy droższe na potęgę, to "strefa ekskluzywna" staje się prawie taka jak zwykła płyta.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Z jednej strony to dobrze, bo pewnie znów Soni przyciągnie konkretną liczbę osób i jest szansa że się u nas festiwal "zadomowi". Z drugiej strony Metallica mnie specjalnie nie jara i póki co będę obserwował jakie supporty dadzą, ale raczej na dzień dzisiejszy wątpię że się zjawię :neutral:
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Slaug pisze: To jest właśnie głupie! Całe to GC! Gdyby nikt nie kupił na nie bilrtu to cała płyta byłaby wielkim GC, ale, że ludzie chcą być blisko sceny i niestety kupują bilety dwa razy droższe na potęgę, to "strefa ekskluzywna" staje się prawie taka jak zwykła płyta.

Nie, to nie jest głupie. Idea utworzenia GC to względy bezpieczeństwa. Przy tak licznym tłumie istnieje realne zagrożenie, że ludzie przy barierkach zostaną zmiażdżeni przez napierający tłum. Zresztą było już kilka śmiertelnych wypadków w historii. Koncert Pearl Jam chociażby.

Inna sprawa, że organizator wykorzystuję to, żeby dodatkowo zarobić. Ok, powinna być różnica cenowa, ale nie tak wyraźna, co mi przeszkadza. Przy 200zł za płytę, 300zł za GC byłoby do zaakceptowania.

Czy to jest strefa ekskluzywna? To ludzie tworzą podziały, ja się nie czuję lepszy od kogokolwiek bo mam droższy bilet...

Jak możesz sobie pozwolić na taki wydatek, to GC jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Nie musisz stać ściśnięty 8h i pilnować swojego miejsca, żeby być blisko. W każdej chwili możesz wyjść zjeść/napić się /WC i wrócić. Możesz też później przyjść na koncert, dodatkowy plus jak dojeżdżasz z innego miasta.

Nie trafia też do mnie argument, że w GC nie ma zabawy, tylko pozerzy stoją z hot dogiem i piwkiem a prawdziwi fani walczą o życie 100m dalej. Kilka razy byłem w GC i jak ktoś chce się bawić, to towarzyszy znajdzie.
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

yankes pisze:Nie, to nie jest głupie. Idea utworzenia GC to względy bezpieczeństwa. Przy tak licznym tłumie istnieje realne zagrożenie, że ludzie przy barierkach zostaną zmiażdżeni przez napierający tłum. Zresztą było już kilka śmiertelnych wypadków w historii. Koncert Pearl Jam chociażby.
To samo może się zdarzyć na GC, jeśli jest powiększany do oporu. Ale tu już próbuje na siłę zaprzeczyć faktom, jak i samemu sobie. Rzeczywiście, nie pomyślałem o względach bezpieczeństwa, przysłaniając tą kwestie zachłannością organizatora.
yankes pisze:Inna sprawa, że organizator wykorzystuję to, żeby dodatkowo zarobić. Ok, powinna być różnica cenowa, ale nie tak wyraźna, co mi przeszkadza. Przy 200zł za płytę, 300zł za GC byłoby do zaakceptowania.
O to mi zasadniczo chodziło. Cena 400zł na GC, przy 200zł na płytę jest horrendalna, a mimo to bilety są kupowane.
yankes pisze:Czy to jest strefa ekskluzywna? To ludzie tworzą podziały, ja się nie czuję lepszy od kogokolwiek bo mam droższy bilet...
Dlatego też napisałem to w cudzysłowie.
yankes pisze:Nie trafia też do mnie argument, że w GC nie ma zabawy, tylko pozerzy stoją z hot dogiem i piwkiem a prawdziwi fani walczą o życie 100m dalej. Kilka razy byłem w GC i jak ktoś chce się bawić, to towarzyszy znajdzie.
To jak najbardziej +1
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

yankes pisze:Czy to jest strefa ekskluzywna? To ludzie tworzą podziały, ja się nie czuję lepszy od kogokolwiek bo mam droższy bilet... .
A jak masz tańszy, to nie czujesz się gorszy? ;d
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cellman »

Będę!
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Znowu Meta :cry: Nie będę na 100% z powodu matury.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Dopóki nie zobaczę na stronie nie uwierzę.
lead
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: lead »

O to mi zasadniczo chodziło. Cena 400zł na GC, przy 200zł na płytę jest horrendalna, a mimo to bilety są kupowane.
Gdyby to była tak straszna cena to nie byłyby tak licznie kupowane ;) Jest popyt, kilka tysięcy ludzi zawsze kupuje GC (a nawet GC EE za 450...) to po co mieliby obniżać ceny i pozbawiać się zysku?
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

http://cjg.gazeta.pl/CJG_Warszawa/1,104 ... .html?bo=1

"Trzy lata temu, wspólnie ze Slayerem, Megadeath i Anthraxem zagrali na pierwszej edycji tej międzynarodowej, odbywającej się w kilkunastu krajach heavy metalowej imprezie."
Dźennikarstfo: 3 błędy w 1 zdaniu - kto je znajdzie? :)
Deleted User 5147

Post autor: Deleted User 5147 »

No akurat w dzień matur z angielskiego..;/ no ale mimo to bede...
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

2 lata temu :) to wcale nie była pierwsza edycja :) no i Thrash metalowa a nie heavy ?:) o te 3 błedy Ci chodziło ??:)
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

Ten trzeci to MegadeAth ;-)
ODPOWIEDZ