10/05/2012 - Metallica - Sonisphere Festival - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 10/05/2012 - Metallica - Sonisphere Festival - Warszawa
Antyradio wtedy w ogóle się nie popisało z tym http://img856.imageshack.us/img856/2784/plakatej.jpg plakatem. Podawali datę 15 czerwca z plakatu chociaż wiadomo było już wtedy że tego dnia Sabbath grają w innym miejscu. Tym razem plakat był na oficjalnej stronie soni. Raczej nie widzę możliwości żeby to była ściema
Zwłaszcza że akurat sam ten plakat widziałem na ich serwerze zanim go usunąć zdążył admin.
W Teleexpresie potwierdzili właśnie. 
- Pawel_Maiden
- -#Wrathchild

co potwierdzili? nie oglądałem
-
Deleted User 2259
Na oficjalnej dalej nic nie pisze.
No, że w maju Meta na Bemowie w ramach Sonisphere.Pawel_Maiden pisze:co potwierdzili? nie oglądałem
Tak.. tylko że oni mają takie same info jak my...
na wielu stronach to "pewniak", ale oficjalnego potwierdzenia czy to na stronie zespolu czy SONI brak

swoją drogą dziwne, że dziś nie zostało to potwierdzone oficjalnie. Byłem pewny, że jak nie zrobiono tego w piątek to dziś Livenation to ogłosi. No cóż... może jutro.
https://www.last.fm/user/kamooo
w ogóle zwlekają z ogłoszenim składów SONI
Dokładnie, mogliby daty orientacyjne i państwa podać... Podobno (według metal.ro) kolejny koncert Mety, który jeszcze maja ogłosić to Bukareszt, Rumunia. Czyli (według tego) zostaje Polska i Rumunia - bo mają dać w EU jeszcze dwa koncerty.
Rozmawiałem wczoraj na temat koncertów, generalnie rzecz ujmując, z zaprzyjaźnionym dziennikarzem muzycznym... Według mojego rozmówcy, sytuacja koncertowa w EU ale i na świecie, jest "nieciekawa". Zespoły muszą się dwoić i troić, żeby przyciągnąć trochę ludzi. Do tego galopujące ceny biletów... Takie AC/DC, U2, Meta, Coldplay czy powiedzmy IM - raczej nie będą grać dla pustych audytoriów, lecz nieco mniejsze kapele... kto wie?
Echhh, co za czasy
Sic Transit Gloria Mundi...
Rozmawiałem wczoraj na temat koncertów, generalnie rzecz ujmując, z zaprzyjaźnionym dziennikarzem muzycznym... Według mojego rozmówcy, sytuacja koncertowa w EU ale i na świecie, jest "nieciekawa". Zespoły muszą się dwoić i troić, żeby przyciągnąć trochę ludzi. Do tego galopujące ceny biletów... Takie AC/DC, U2, Meta, Coldplay czy powiedzmy IM - raczej nie będą grać dla pustych audytoriów, lecz nieco mniejsze kapele... kto wie?
Echhh, co za czasy
Sic Transit Gloria Mundi...
Raczej będzie Polska i Szwajcaria, też w ramach Sonisphere. W źródle strony sonispherefestivals.com jest obok już ogłoszonych edycji Polska, Szwajcaria i UK. Wiadomo też że ma się odbyć edycja francuska, możliwe że grecka. Pozostałych edycji z poprzednich lat chyba w tym roku nie zobaczymy - Czechy w poprzednich dwóch latach miały tego samego headlinera co Polska, w tym roku Meta gra już własny stadionowy koncert. Podobno w poprzednim roku na kilku edycjach organizatorzy sporo stracili, pewnie stąd pomysł żeby znowu Metallice wrzucić na headlinera - ten zespół oznacza pewny zysk.
Ewidentnie stracili w Finlandii, Szwecji, Bułgarii (organizator dał ciała) i Grecji (do przewidzenia).
na plakacie w Finlandii MACHINE HEAD obok Metallici, szkoda ze u nas na Woodstocku :/lead pisze:Raczej będzie Polska i Szwajcaria, też w ramach Sonisphere. W źródle strony sonispherefestivals.com jest obok już ogłoszonych edycji Polska, Szwajcaria i UK
Organizatorzy ?! Może jakiś cienki zespolik miał być headlinerem i bilety nie szłyRALF pisze:Bułgarii (organizator dał ciała)
IM, Slipknot, Cooper, Apocalyptica to cienko??! Lepiej niż na Bemowie! Natomiast w 2007 grali (Maiden) w Sofii dla 35,000 - też cienko??? Na forach fani pisali o problemach organizacyjnych, oraz ... bardzo drogich biletach.
Na stronie Maiden-Bulgaria cała epistoła była opublikowana - na temat okoliczności odwołania tego show... Inna rzecz iż w tym terminie w Bułgarii kilka dużych koncertów ( i festów) zabookowali, to tak jak u nas z Santaną w okolicach SONI...
Na stronie Maiden-Bulgaria cała epistoła była opublikowana - na temat okoliczności odwołania tego show... Inna rzecz iż w tym terminie w Bułgarii kilka dużych koncertów ( i festów) zabookowali, to tak jak u nas z Santaną w okolicach SONI...
U nas ten skład ściągnąłby o wiele więcej ludzi niż było na polskim Soni 2011.
Złodzieje z EvilNation przeginają z drenowaniem rynku i BARDZO DOBRZE, że dostają po tyłku !!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Ależ oczywiście 50 - 60 k by było - to jest drenowanie kieszeni!!! Nie chcę być złym prorokiem, ale - będzie jeszcze gorzej! Ludzie (fani) zaczną liczyć na tzw. "okazje" czyli koncerty uznanych grup organizowane za "pół ceny" albo "od święta": miasta, regionu, państwowe rocznice etc.
Jeśli organizatorzy nie pójdą po rozum do głowy
- widzę to cienko, bardzoo...
Ale, wróćmy do themu o Mecie!
Jeśli organizatorzy nie pójdą po rozum do głowy
Ale, wróćmy do themu o Mecie!
-
Deleted User 4876
w końcu jakies info, jutro mają coś ogłośić -- info z fejsa evilnajszon
Mam nadzieje, ze na bemowie. Nie będzie mnie kusiło, żeby na to jechać :-)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."