No to jest jeszcze szansa na poprawienie notowań.yankes pisze:to dojdą jeszcze 3 kapele zagraniczne.
10/05/2012 - Metallica - Sonisphere Festival - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 10/05/2012 - Metallica - Sonisphere Festival - Warszawa
www.MetalSide.pl
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Nawet średnie, obiektywnie rzecz biorąc, kapele mogą w rezultacie zrobić dużą różnicę. Tak, moim zdaniem, było na zeszłorocznej edycji z MOTORHEAD i MASTODONEM (a dla mnie dodatkowo z DEVIN TOWNSEND PROJECT, który zagrał tylko 20 minut, ale bardzo mnie zaciekawił). Uważam, że ww. kapele przyciągnęły z 5 tys. ludzi.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Na plakacie, który przed momentem dostałem z Eventimu wraz z newsletterem ogłaszającym start sprzedaży biletów, jest fraza "gość specjalny", więc to może być tylko jeszcze 1 duża kapela...
Motorhead samodzielne koncerty grał w Stodole, Mastodon /DTB/Killing Joke - najwyżej Progresja, może Stodoła przy dobrych wiatrach. Za te ceny, to w zeszłym roku było DNO. Jakby dołożyli SLIPKNOT, KREATOR i z polskich np. VADER czy ACIDÓW (jak ma być teraz) - te ceny bym jakoś usprawiedliwił!
LN chyba wyciągnęli wnioski z tego skandalu!
LN chyba wyciągnęli wnioski z tego skandalu!
Ale co to wnosi do tematu?RALF pisze:Motorhead samodzielne koncerty grał w Stodole, Mastodon /DTB/Killing Joke - najwyżej Progresja, może Stodoła przy dobrych wiatrach. Za te ceny, to w zeszłym roku było DNO. Jakby dołożyli SLIPKNOT, KREATOR i z polskich np. VADER czy ACIDÓW (jak ma być teraz) - te ceny bym jakoś usprawiedliwił!
ale jaki skandal? Jest koncert, jest cena biletu i masz dwie opcje - idziesz, albo nie idziesz. LN będzie sobie chciało, to ustali ceny na 1000 zł, ich sprawaRALF pisze:LN chyba wyciągnęli wnioski z tego skandalu!
Też tak rozumujęZakkahletz pisze:jest fraza "gość specjalny", więc to może być tylko jeszcze 1 duża kapela...
www.MetalSide.pl
A w tym roku GC chyba 300zł, czyz nie?
Słuchaj, ale czy to jest uczciwe!?? Patrząc na inne składy SONI - to u nas zawsze była bida a ceny europejskie, przy naszych krajowych, piwnych wynagrodzeniach.... Jak jesteś singlem - da radę, ale koledzy którzy mają żony i dzieci na utrzymaniu - liczą każdy grosz, takie są realia!
Jest koncert i jest cena biletu. Jak kogoś nie stać to zostaje w domu. I tyle.RALF pisze:Słuchaj, ale czy to jest uczciwe!??
www.MetalSide.pl
Co nie zmienia faktu, że jest to nieuczciwe tak jak pisze RALF. Ale to już jest bardziej kwestia polityki, a nie winy czy zachłanności organizatora. Nie chcę tego tematu poruszać, gdyż jest wałkowany na tym forum przy każdej okazji, ale musiałem o tym napisać by móc to wytłumaczyć.
No i bilet GC zamówiony, cala reszte mam w p..... Teraz tylko oczekiwac
Widać, że handlowiec z Ciebie urodzony ;0 Na szczęście nie jest to tak proste i czarno-białe, jak chciałbyś widzieć. Jak bilety będą zbyt drogie, to nikt nie przyjdzie i wtedy organizator zostaje w domu. I tyle :0gumbyy pisze:Jest koncert i jest cena biletu. Jak kogoś nie stać to zostaje w domu. I tyle.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Akurat w tym wypadku przyjdzie spokojnie 60-70 tys. ludzi. Nie ma bardziej popularnego zespołu w Polsce niż Metallica.
Ja mogę sobie nie przepadać za Metallicą (ani lata 80 ani późniejsze płyty) ale jest to obiektywnie fenomen i ciężko przejść nad tym ot tak.
Ja mogę sobie nie przepadać za Metallicą (ani lata 80 ani późniejsze płyty) ale jest to obiektywnie fenomen i ciężko przejść nad tym ot tak.
Dokładnie - są bardziej popularni niż U2!!!
Gdzie ?!RALF pisze:Dokładnie - są bardziej popularni niż U2!!!
W POLSCE NA 100%
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Nie byłbym aż takim optymistą, ale 50 tys. powinno pęknąć bez większego problemu.ZłapanyWCzasie pisze:Akurat w tym wypadku przyjdzie spokojnie 60-70 tys. ludzi.
moim zdaniem 50 tys. to maks. no chyba, że dołożą kogoś jeszcze fajnego i ruszą z kopyta z reklamą
U2 i Motyllica są w naszym kraju na podobnym poziomie popularności, tylko profil fanów jest biegunowo odmienny. Tak na prawdę jest to temat rzeka. Swoje racje mogą mieć fani Depeche Mode, AC/DC czy Iron Maiden...
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Gościem specjalnym, który mógłby naprawdę dać sporą dodatkową frekwencję w Polsce byłby QUEEN z Adamem Lambertem, opcjonalnie KISS.