We were saddened to hear yesterday via Facebook that Bill declined publicly to participate in our current Black Sabbath plans...we have no choice but to continue recording without him although our door is always open... We are still in the UK with Tony. Writing and recording the new album and on a roll... See you at Download!!!
- Tony, Ozzy and Geezer
Black Sabbath
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Re: Black Sabbath
Wygląda na to, że reszta zespołu ma Billa w głębokim poważaniu...
Trochę to niepoważne. Jak dzieciaki się zachowują. Na starość panom odpierdala 
https://www.last.fm/user/kamooo
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Ten wpis "see you at Download!!!" trochę brzydko mi pachnie... Wygląda na to, że na chwilę obecną zespół na poważnie bierze możliwość odwołania całej europejskiej trasy poza występem na Download Festival... 
Zresztą takie spekulacje pojawiły się też np. na Blabberze:

Zresztą takie spekulacje pojawiły się też np. na Blabberze:
A zresztą osobiście się tym nie przejmuję, bo widziałem już Sabbath w oryginalnym składzie, a bez Bill'a zespół ten interesuje mnie już tak średnio na jeża.SABBATH is scheduled to release its new album later this year and is confirmed to play the U.K.'s Download festival in June. All other tour plans, however, are up in the air pending Iommi's ability to overcome his illness.
- Shedao Shai
- -#Nomad

Oni mają Warda w głębokim poważaniu, ja mam Warda w głębokim poważaniu. Perkusista nie powinien dyktować warunków zespołowi. Nie podoba się - to nara. Ja tam akurat w Black Sabbath nie wyczuwałem jakiejś niesamowitej, niepowtarzalnej perkusji. Tego człowieka da się zastąpić.
Może i tak - ale wiesz, chodzi żeby był prawdziwy skład, chodzi o osobę.
Zwracam uwagę na ostatnie zdanie wiadomosci o tym, że BS olewa Warda:
"Let the “Dave Grohl joining Sabbath” rumors start……now!"
Grohl w Black Sabbath? WHAT THE FUCK ???
"Let the “Dave Grohl joining Sabbath” rumors start……now!"
Grohl w Black Sabbath? WHAT THE FUCK ???
I'M WRECK, I'M SLEAZE, I'M ROCK N'ROLL DISEASE!
Zachowują się jak małe siurki. Z reunionu nic nie wyjdzie a niesmak pozostanie. Odejdą w wisławie, tj. pardon w niesławie.
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Nie chcę być złośliwy ( no cóż, trochę jestem ....) niemniej - to nie jest profesjonalne zachowanie!!! Ja już widzę te koncerty i album - pierwszy taki od 34ech lat!!! Niech sobie zagrają na DOWNLOAD i wystarczy - kabaret nie Black Sabbath 
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Ta cała trasa to od początku była parodia, kabaret
tym niemniej jest to o wiele bardziej utalentowany muzyk niż jego wysokość królewicz Ozzy .
Poza tym ZAWSZE perkusista ma gigantyczny wpływ na aranżację, brzmienie zespołu ,ogólny kszałt kompozycji-to tak nawiasem.
Też wolę Appice'aShedao Shai pisze:Oni mają Warda w głębokim poważaniu, ja mam Warda w głębokim poważaniu. Perkusista nie powinien dyktować warunków zespołowi. Nie podoba się - to nara. Ja tam akurat w Black Sabbath nie wyczuwałem jakiejś niesamowitej, niepowtarzalnej perkusji. Tego człowieka da się zastąpić.
Poza tym ZAWSZE perkusista ma gigantyczny wpływ na aranżację, brzmienie zespołu ,ogólny kszałt kompozycji-to tak nawiasem.
Dokładnie, panowie zamiast porządnie podejść do sprawy i zrobić wielki prezent fanom nie potrafią się dogadać...krusejder pisze:Zachowują się jak małe siurki. Z reunionu nic nie wyjdzie a niesmak pozostanie. Odejdą w wisławie, tj. pardon w niesławie.
Ciekawe kto zastąpi Warda....jak się nazywał perkusista u Lauren?
Bo to wyłącznie dla kasy jest zrobione.... Nie ma pomysłów na nowy album Ozzy'ego, to trzeba reaktywować Black Sabbath... ŻENADA!
RALF pisze:kabaret nie Black Sabbath
Troszkę za bardzo się gorączkujeszRALF pisze:ŻENADA!
Jak dla mnie to ogólnie bez ciśnienia na ten reunion BS, zresztą jakoś nigdy za tym zespołem nie szalałem.
www.MetalSide.pl
krusejder pisze:Zachowują się jak małe siurki. Z reunionu nic nie wyjdzie a niesmak pozostanie. Odejdą w wisławie, tj. pardon w niesławie.
a co do sabbs to czy bedzie ward czy nie to nie zmieni faktu, ze ludzie i tak beda walic na koncerty tlumnie...oczywiscie o ile sie odbeda...
Dobry joke z tym reunion!
Z całym szacunkiem dla nich za to co kiedyś tworzyli, ale rozbrajają staruszki.

-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

właśnie dlatego ja liczyłem na reunion z Martinem ,zgoda! nie wszystko co nagrali z tym wokalistą jest wybitne, jakieś wspaniałe ale po pierwsze jednak nawet takie Headless Cross czy Valhalla na żywo to byłoby coś a po drugie samo zobaczenie na scenie Tonego Iommiego
taka trasa na pewno by doszła do skutku, odbyłaby się nie z okazji wielkich festów a poprostu halowo ,nie byłoby takiego parcia mediów na to ,tak wielkiej kasy -poprostu trasa heavy-metalowa dla fanów
natomiast co do starych, klasycznych płyt Black Sabbath, te płyty są,mają swoje miejsce w historii rocka, niech ten repertuar kojarzy się z tamtą epoką, tamtą atmosferą ,dziś to już by nie miało tego kopa co wtedy
taka trasa na pewno by doszła do skutku, odbyłaby się nie z okazji wielkich festów a poprostu halowo ,nie byłoby takiego parcia mediów na to ,tak wielkiej kasy -poprostu trasa heavy-metalowa dla fanów
natomiast co do starych, klasycznych płyt Black Sabbath, te płyty są,mają swoje miejsce w historii rocka, niech ten repertuar kojarzy się z tamtą epoką, tamtą atmosferą ,dziś to już by nie miało tego kopa co wtedy
Jasne, że NIE. To już bardziej takie objazdowe muzeum...
Za to kawałki z Martinem by miały? Pojedź na jakiś koncert Ozziego czasami zdarza się, że gra War Pigs, Paranoid lub Iron Man. Kopie dupsko tak samo jak wówczas.ZłapanyWCzasie pisze: ,dziś to już by nie miało tego kopa co wtedy
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Dla mnie utwory starego Black Sabbath nie istnieją bez Iommiego, wkład Ozzego to specyficzny dla tamtej epoki klimat ,pewnego rodzaju charyzma i to wszystko. W War Pigs robią wrażenie te wszystkie zagrywki Tonego,sekcja ,podobnie w Iron Man czy np. Children of the Grave .
Z Martinem jak najbardziej, przede wszystkim mielibyśmy pewność takiej trasy.
Z Martinem jak najbardziej, przede wszystkim mielibyśmy pewność takiej trasy.
Wróżenie z fusów. Wiem na czym opierasz swoją pewność i jak dla mnie te argumenty są miałkie.ZłapanyWCzasie pisze:Z Martinem jak najbardziej, przede wszystkim mielibyśmy pewność takiej trasy.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Opieram to na tym ,że nie było żadnych problemów jeśli chodzi o koncerty Heaven and Hell.tomtomala pisze:Wróżenie z fusów. Wiem na czym opierasz swoją pewność i jak dla mnie te argumenty są miałkie.ZłapanyWCzasie pisze:Z Martinem jak najbardziej, przede wszystkim mielibyśmy pewność takiej trasy.
Trasa z Martinem mogłaby być grana pod szyldem Headless Cross, haha