10/05/2012 - Metallica - Sonisphere Festival - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Mercenary155
- -#Invader

Re: 10/05/2012 - Metallica - Sonisphere Festival - Warszawa
KISS gościem specjalnym.
Hahaha make my day.
Kiss to raczej headlinerem powinien być jak już.
Hahaha make my day.
Kiss to raczej headlinerem powinien być jak już.
Jeżeli to miałby być Queen z tym chłystkiem ... to jeszcze zaproście FEEL i KOMBII - to dopiero target by był szeroki...
A poważnie, sądzę że zdecydowanie bliżej "metalu" - może SOAD faktycznie

A poważnie, sądzę że zdecydowanie bliżej "metalu" - może SOAD faktycznie
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Bardzo chętnie usłyszałbym na żywo "Crazy Nights", mój ulubiony kawałek KISS. 
-
Deleted User 357
Kiss nie będzie grało jako nie-headliner, zapomnijcie 
- Mercenary155
- -#Invader

wielkie dyskusje, a na końcu się okaże jak zawsze, że coś innego.
Wg mnie nie ma co liczyć na jakiś mega super band już a te ich super gość specjalny to tylko tak żeby szybciej bilety poszły i mogli się pochwalić sprzedażą.
A tak w ogóle to 94 dni do Sonisphere
Wg mnie nie ma co liczyć na jakiś mega super band już a te ich super gość specjalny to tylko tak żeby szybciej bilety poszły i mogli się pochwalić sprzedażą.
A tak w ogóle to 94 dni do Sonisphere
Może i tak, co nie zmienia faktu że Yankes ma rację. No ale skoro tyle jest dla Ciebie warte zdjęcie przed pustą sceną....wolny krajMercenary155 pisze:Wiesz możliwość zrobienia zdjęć bez stada ludzi samemu przed sceną = bezcenneyankes pisze:
To wyrzuciłeś w błoto 55zł, ale to Twoja sprawachyba, że potrafisz wystać pod barierkami od 15 do 23.30
![]()
Tym bardziej, że zawsze brałem płytę.To się w tym roku wyżyłem.
Magisterka czeka żeby się napisać, to trzeba sobie znaleźć zajęcie zastępczeWuja pisze: Lead, no offence, ale czy jest jakieś miejsce w sieci w którym nie udzielasz się w temacie Sonisphere?
(a poza tym płacą mi za rozsiewanie plotek
Co do tych informacji o Queen że jednak nie będą grać - wygląda to na robienie zamieszania przed oficjalnym ogłoszeniem. Pamiętam jak było przed ogłoszeniem Big4 po raz pierwszy - jeszcze kilka dni przed Dave utrzymywał że nie było w ogóle takiego planu żeby razem zagrać, że nic takiego nie będzie miało miejsca, że sobie tego nie wyobraża, a kilka dni później dołożyli Mega i mieliśmy Big4. Tu podobnie wygląda z Queen. Kilka źródeł ich potwierdziło na angielskim soni, nawet ktoś z Universala, ale wiadomość szybko zdjęto.
Druga opcja, lepsza ale mniej prawdopodobna - Queen z innym wokalistą;)
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Ja tam się nie dziwię ludziom którzy kupują GC EE, jeśli takowy bilet był by na koncert jakiegoś mojego ukochanego zespołu, to ani bym się chwilę nie wahał: warto? nie warto? tylko brał.
@Kali
Tylko po co być pod samą sceną, kiedy scena jest tak wysoka że pod samymi barierkami jest o wiele gorsza widoczność?;) Kilka rzędów dalej, w okolicach piątego widoczność o wiele lepsza, a nie ma żadnych problemów żeby się tam dostać.
Tylko po co być pod samą sceną, kiedy scena jest tak wysoka że pod samymi barierkami jest o wiele gorsza widoczność?;) Kilka rzędów dalej, w okolicach piątego widoczność o wiele lepsza, a nie ma żadnych problemów żeby się tam dostać.
Dokładnie, pozatym bez EE też można być baaardzo blisko.lead pisze:Tylko po co być pod samą sceną, kiedy scena jest tak wysoka że pod samymi barierkami jest o wiele gorsza widoczność?;) Kilka rzędów dalej, w okolicach piątego widoczność o wiele lepsza, a nie ma żadnych problemów żeby się tam dostać.
Dla mnie nie sztuka wydać pieniądze
Metallica to mój ukochany zespół, a EE uważam za chamskie wyłudzenie LiveNationShedao Shai pisze:Ja tam się nie dziwię ludziom którzy kupują GC EE, jeśli takowy bilet był by na koncert jakiegoś mojego ukochanego zespołu, to ani bym się chwilę nie wahał: warto? nie warto? tylko brał.
A jak się kupi bilet na płyte to ciężko się dostać do przodu ?
No dobrze, ale po co ? Jak masz siłę, to się przepchniesz, jak jej nie masz - to cię wypchną.Shedao Shai pisze:Ja tam się nie dziwię ludziom którzy kupują GC EE, jeśli takowy bilet był by na koncert jakiegoś mojego ukochanego zespołu, to ani bym się chwilę nie wahał: warto? nie warto? tylko brał.
Pomijając już fakt, że EE oznacza stratę iluś godzin przed koncertem, jeśli chcesz je zrealizować.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

No wiesz - nie jestem chamem, nie uznaję przepychania się na koncercie. Co oznacza dwie rzeczy: nie wpycham się innym ludziom do przodu (w myśl zasady no trudno, zależało ci bardziej to przyszedłeś prędzej, uszanuję to), i nie pozwalam ludziom wepchać się przede mnie (no chyba że to jakiś napakowany kark, ale to rzadkie sytuacje na szczęściekrusejder pisze:No dobrze, ale po co ? Jak masz siłę, to się przepchniesz, jak jej nie masz - to cię wypchną.
Tutaj działa zasada: zależy mi bardziej więc dopłacę te parędziesiąt złotych, bądź nie zależy mi aż tak żeby być pod barierką więc zapłacę mniej. Oczywiście na Soni brałem zawsze 2 sektor, ale gdyby rzucili np. Soundgarden to to kwestia minut nim zamówię GC EE
Stratę? Tzn? No stoisz pod barierką i czekasz. A co byś robił gdybyś nie miał EE? Stał trochę dalej i pił piwokrusejder pisze:Pomijając już fakt, że EE oznacza stratę iluś godzin przed koncertem, jeśli chcesz je zrealizować.
To właśnie ciekawe z tym piwem, bo tak w poprzednim roku zaobserwowałem że większość posiadaczy biletów EE wykorzystała je żeby rzucić się do ogródka piwnego i go okupować, kiedy w GC na kilka minut przed Killing Joke spokojnie dalo się bez przepychania dojść do barierek w kilku miejscach...
A miałem zwykły bilet GC i do sektora wszedłem właśnie kilka minut przed.
A ja tam nie rozumiem idei kupowania gc, a tym bardziej gc ee. Patrząc na ceny biletów ubiegłej edycji , to lepiej pojechać na austriacki festiwal Nova Rock - wyjdzie niewiele więcej (tani dojazd - polskibus.com) , a można zobaczyć naprawdę dużo, a w dodatku nie ma żadnego gc.
Nawet przy cenach obecnej edycji to jest całkiem niezła opcja.
Następnym razem , gdy IM będzie miała trasę festiwalową, wybiorą raczej Nova Rock.
- michalhusta
- -#Invader

No ludzie proszę was.... czy wy jedziecie na koncerty aby zrobić fotorelacje? Na koncertach po pierwsze trzeba się dobrze bawić! (Btw. niedawno w internecie widziałem obrazek jak zmieniało się podnoszenie rąk w trakcie koncertów, który nieźle obrazuje realia)Kali pisze:I dobrych zdjęć nie zrobisz
Maiden England!
Bardzo dobrych zdjęć i tak nie zrobisz, bo z lustrzankami nie wpuszczają, a kompakty nie mają równie dobrych matryc.
Druga sprawa ciężko zrobić zdjęcie , bo barierki są bardzo blisko sceny, która jest dosyć wysoka. No ale każdy zarządza swoimi pieniędzmi jak chce, chociaz czy nie lepiej wydać te 150zł na inny koncert lub festiwal?
- michalhusta
- -#Invader

Spoko tylko tak to zabrzmiało jakbyś nic nie miała do roboty na koncercie, tylko ciągłe pstrykanie fotek 
Maiden England!
A tak przy okazji tematu robienia zdjęć... Overkill organizuje akcję żeby zabrać na koncert zapalniczki i zapalić je podczas Unforgiven i Nothing else matters, tak dla zrobienia świetnego, starego klimatu na tych balladach. Zamiast ekranów telefonów i aparatów - światło zapalniczek w całym tłumie. Pomysł wg mnie świetny, widok tych wszystkich nagrywających i robiących zdjęcia przez cały koncert naprawdę irytuje. A i tacy którzy tabletami na koncertach focą się ostatnio zdarzają... Paranoja
A zapalniczki na balladach dodają genialnego klimatu. Więc jeżeli się wybieracie, to najlepiej z zapalniczką
@Kali
/edit
A, widzę że już byłeś i robiłeś. No to spoko
Skoro lubisz to twoja sprawa
Ale jednak jakość zbyt wysoka nie jest. Tyle zdjęć z koncertów jest robionych profesjonalnie i wstawianych później w różnych serwisach w wysokiej jakości, pooglądać zawsze można. Ale co kto lubi 
@Kali
/edit
A, widzę że już byłeś i robiłeś. No to spoko