10/05/2012 - Metallica - Sonisphere Festival - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: 10/05/2012 - Metallica - Sonisphere Festival - Warszawa

Post autor: Zakkahletz »

Kali pisze:jakieś mięso armatnie (np. mamę)
Mamie gratulujemy walecznej córki.
Awatar użytkownika
Mercenary155
-#Invader
-#Invader

Post autor: Mercenary155 »

Jest jeszcze kwestia tego, że pod barierkami przy scenie jest możliwość złapania jakiejś kostki czy pałeczki co jest praktycznie nie możliwe na płycie.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Rewelacja te foty!!! Pisz do Johna McMurtie, żeby umieścił je w reedycji "On Board Flight 666"!! :twisted: :dance:
Awatar użytkownika
Kenobi
-#Invader
-#Invader

Post autor: Kenobi »

WICKER MAN, mi się foty podobają, tylko jakość odstrasza.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Ale się doczepiliście... ma fazę na robienie fotek z pod barierki, to niech sobie pstryka, co komu to wadzi?

Tylko spam w temacie się robi :lol:
www.MetalSide.pl
tomak1986
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: tomak1986 »

Tylko niech nie wspomina o matce w roli mięsa armatniego. :)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Ja się popłakałem ze śmiechu czytając o tym mięsie armatnim, więc OK. Aczkolwiek mama 16latki może słusznie uważać się wciąż raczej za ciacho niż za mięcho
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

krusejder pisze:Ja się popłakałem ze śmiechu czytając o tym mięsie armatnim, więc OK. Aczkolwiek mama 16latki może słusznie uważać się wciąż raczej za ciacho niż za mięcho
Chęć przykozaczenia potrafi człeka pchnąć w niezbadane rejony jego umysłowości. :mryellow:
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

"METALLICA, in conjunction with friends C3 Presents, today announced the creation of Orion Music + More, a new annual music, arts, and lifestyle festival founded and headlined by the band, a natural progression for a band that has headlined legendary festivals around the world for years. Orion Music + More will take place June 23-24 at Bader Field in Atlantic City, New Jersey. [...] Orion Music + More will feature multiple live music stages plus a lifestyle element that reflects each of METALLICA's band members many personal interests. METALLICA will headline both nights of Orion Music + More and play "The Black Album" in its entirety one night "Ride The Lightning" in its entirety the other. This will be the only time the band will perform these albums in North America in 2012. The lineup for Orion Music + More will span multiple musical genres."

Festiwalik - niby nic takiego, za to całe "Ride the Lightning" live - to jest news! Czyżby przymiarka do przyszłorocznej powtórki gigów w Europie i nie tylko, tylko tym razem pod oldschoolową flagą? :)
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Zakkahletz pisze: "The Black Album" in its entirety one night "Ride The Lightning" in its entirety the other. This will be the only time the band will perform these albums in North America in 2012. The lineup for Orion Music + More will span multiple musical genres."

Festiwalik - niby nic takiego, za to całe "Ride the Lightning" live - to jest news! Czyżby przymiarka do przyszłorocznej powtórki gigów w Europie i nie tylko, tylko tym razem pod oldschoolową flagą? :)

Rozwalili mnie tym newsem o graniu całego RTL...Znaczy się widziałem 6/8 kawałków ( oprócz Escape, którego jeszcze nigdy nie grali i Ktulu, które przegapiłem m.in. nie jadąc na nich w 2011 ), ale zobaczyć całość razem to czysta poezja. Mam nadzieję, że nic straconego. Europa, a dokładnie Praga ma pierwszy raz na świecie cały BA, to USA całe RTL. Oby wrócili do Europy w 2013/2014 i grali RTL, choć wtedy pewnie będą promować głównie nowy materiał.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

No a potem całe Master, całe And Justice.... Masakra. A na Ironów co poniektórzy psy wieszają, że robią trasy wspominkowe.

Swoją drogą to 20 lecie Black, 30 lecie TNOTB, 70 lecie Paranoid - śmieszą mnie takie "rocznice". Aż się chce zacytować Misia - "okrągła 31 rocznica".
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

tomtomala pisze:No a potem całe Master, całe And Justice.... Masakra. A na Ironów co poniektórzy psy wieszają, że robią trasy wspominkowe.

Swoją drogą to 20 lecie Black, 30 lecie TNOTB, 70 lecie Paranoid - śmieszą mnie takie "rocznice". Aż się chce zacytować Misia - "okrągła 31 rocznica".

Master już Misiu był ;-) Jeszcze niedawno cieszyłeś się, że Slayer gra całe Reign in Blood i chciałeś do Londynu śmigać. ;-) Wiesz, nie widzę nic złego w graniu całych albumów. Przyjamniej setlista jest mocno urozmaicona z trasy na trase, a ci, co widzą dany zespół trochę częściej, mają okazję zobaczyć na żywo rzadko lub nigdy nie grane kawałki. Dla mnie to super sprawa.

I na koniec, odpowiedz sobie sam ile jest kawałków Iron Maiden, Judas Priest czy AC/DC które chciałbyś zobaczyć na żywo, ale nie, zespół ciagle wałkuje hiciory? ;-)
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Ja tam wolę, żeby grali trasy wspominkowe, niż mieliby katować ludzi materiałem z Death Magnetic czy St. Anger...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Tylko, co do MAIDEN - te trasy wspominkowe (aż dwie....) to odmienna oprawa koncertów i wykonywanie klasycznych kawałków przez SEKSTET - chyba trochę inaczej to brzmi, prawda?

Wiesz, "hiciory" są po to aby je wykonywać BO TEGO CHCĄ LUDZIE. W 2010 grali stosunkowo mało "hiciorów" i fani tego nie akceptowali... W 2006 - to samo!

Granie całych albumów... zależy jak na to patrzeć - ja bym chętnie usłyszał cały "SSOASS" na żywo czy "Powerslave" IM, "Metallica" to największy hit Mety, więc mnie to nie dziwi - a i sukces kasowy gwarantowany.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

yankes pisze:Jeszcze niedawno cieszyłeś się, że Slayer gra całe Reign in Blood i chciałeś do Londynu śmigać.
Zgadza się. Good point. Tylko, że oni grają jedną płytę z dorobku całą a nie po kolei każdy album. No i wiesz - nieśmiertelny argument z forum - Slayer to jest Slayer!
yankes pisze:Przyjamniej setlista jest mocno urozmaicona z trasy na trase
Tego yankes nie krytykuje. Śmieszy mnie to w jaki sposób jest to ogrywane. Europa dostaje "Black Album" a USA "RTL". Co dostaną żółtki?
yankes pisze:Master już Misiu był ;-)
A to ja Panie za stary jestem by to kojarzyć. Zresztą - nie śledzę poczynań Mety, więc wybacz za ten błąd.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

tomtomala pisze:
yankes pisze:Przyjamniej setlista jest mocno urozmaicona z trasy na trase
Tego yankes nie krytykuje. Śmieszy mnie to w jaki sposób jest to ogrywane. Europa dostaje "Black Album" a USA "RTL". Co dostaną żółtki?
USA też dostaje BA, tylko oni jeszcze oprócz tego dostają RTL (jako gwóźdź 1 z 2 wieczorów z Metą).

Moim zdaniem każdy zespół rockowy/metalowy ze znaczącym dorobkiem może sobie pozwolić na 2 sety koncertowe zawierające całe albumy kochane przez publiczność (3. byłby już ewidentną oznaką "cash grab") - a że w przypadku Mety pozwoli to na przeniknięcie się "komerchy" z "oldskulem", to tym lepiej dla popularności rocka w różnych jego odmianach.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

tomtomala pisze:Slayer to jest Slayer!
To inna rzecz...
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

tomtomala pisze: A to ja Panie za stary jestem by to kojarzyć. Zresztą - nie śledzę poczynań Mety, więc wybacz za ten błąd.
Całego Mastera zagrali kilka razy w Europie w 2006 roku. A Slayer nie tylko Reign in Blood ale i Seasons in the Abyss w całości grywał ;-)
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Kuba pisze:Całego Mastera zagrali kilka razy w Europie w 2006 roku.
Wiem - yankes mnie oświecił, więc się zreflektowałem. Tak jak pisałem - nie śledzę poczynań Metallicy tak dokładnie stąd moja niewiedza w tym temacie.
Kuba pisze:A Slayer nie tylko Reign in Blood ale i Seasons in the Abyss w całości grywał ;-)
Wiem. Tylko szumu wokół tego było proporcjonalnie mniej i nie było ogłoszeń w stylu - Europe. Are you ready? This will be the first time that you have chance to hear all Black Album...
yankes pisze:I na koniec, odpowiedz sobie sam ile jest kawałków Iron Maiden, Judas Priest czy AC/DC które chciałbyś zobaczyć na żywo, ale nie, zespół ciagle wałkuje hiciory
Jeszcze jedno mnie naszło. Pamiętam jak na Mystic IM zagrało repertuar z pierwszych 4 albumów. Ile było narzekania, że nie ma Fear etc. Pytanie mojej żony pierwsze jakie usłyszałem od niej jak się zapytałem czy idzie na Metallicę w tym roku było, czy grają Nothing Else Matters. Ja wiem, że większość z nas (ludzie, którzy chodzą na koncerty częściej niż raz na rok) chce usłyszeć niegrane kawałki ale 90% ludzi, która przyjdzie na Bemowo idzie tam dla hitów.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Bo Metallica od ponad 20-tu lat dedykuje swój repertuar dla bardzo szerokiej widowni. Znam dziesiątki osób, które nienawidzą metalu a IRON MAIDEN czy BLACK SABBATH to dla nich "samo zło" (PIĘKNIE, TAK TRZYMAĆ!!!) a chętnie pójdą na tan "rockowy zespół Metallica, który przepiękne ballady gra - to Matters i o Mamie" (wymowa fonetyczna - AUTENTYK, serio!!!!). Nie czarujmy się, gdyby nie poczynili przed laty "ukłonu w kierunku szerokiej publiczności" i kontynuowaliby bezkompromisowy thrash, tak jak to robił SLAYER (no, prawie bezpompromisowy) to graliby w halach wielkości Spodka... Metal w swej istocie, to dość specyficzna, bezkompromisowa muza, dedykowana hermetycznemu audytorium - ilu w Polsce może być fanów metalu w czystej postaci, biorąc pod uwagę pełną rozpiętość gatunkową... 40,000?
ODPOWIEDZ