Maiden England World Tour 2012
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Re: Maiden England World Tour 2012
Robię minimum 5 gigów... To będzie grube lato!

- Pawel_Maiden
- -#Wrathchild

i do tego jeszcze KILLERSID, SSOASS oraz PRISONER - spełnienie marzen, oby nic z tego nie pominęli![]()
Odp. na pytanie Budziola 
To zależy od promocji na bilety lotnicze.
Sądzę, że w 5k od osoby nie będzie się łatwo zmieścić, pomijając bilety na koncerty. Przy locie bez promocji na pewno wręcz.
Zakładając średnią cenę za samolot 2,5k + ok. 1k na hotele (najtańszy w Quebec dziewczyna znalazła za 90zł/os., ale nie wiem jak szukała
) + jedzenie + zwiedzanie/atrakcje + sądzę, że koło 500zł/os. wynajęcie samochodu (bo to chyba najlepsza opcja w Kanadzie i zawsze można awaryjnie noc spędzić w samochodzie, lub wszystkie tnąc koszty
) + paliwo (1000-1200km).
To zależy od promocji na bilety lotnicze.
Sądzę, że w 5k od osoby nie będzie się łatwo zmieścić, pomijając bilety na koncerty. Przy locie bez promocji na pewno wręcz.
Zakładając średnią cenę za samolot 2,5k + ok. 1k na hotele (najtańszy w Quebec dziewczyna znalazła za 90zł/os., ale nie wiem jak szukała
ale to jest potężna trasa... prawie codziennie jakiś koncert. naprawdę zazdroszczę zapału i wytrwałości 
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
Zacna sprawa z tą że trasą. Zaś pora zebrać złoto na wyprawę.
Mi się Still Life marzy.. Oby zagrali 
jestem napalony na tą Kanadę. Musze jeszcze pokalkulować, ale stać mnie przecież. Tylko że pewnie tak z tydzien moge tylko urlopu dostac pewnie no ale to z kilka gigów mozna obskoczyć.
Organizujcie jakąś ekipe ja sie dołącze
Organizujcie jakąś ekipe ja sie dołącze
- thir13teen
- -#Wrathchild

pełny set z gigu co ME nagrywali.
Moonchild
The Evil That Men Do
The Prisoner
Still Life
Infinite Dreams
Die With Your Boots On
Killers
Can I Play With Madness
Heaven Can Wait
Wasted Years
The Clairvoyant
Seventh Son Of A Seventh Son
The Number Of The Beast
Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden
Run To The Hills
Running Free
Sanctuary
myślę że tych utworów możemy być pewni i może coś jeszcze dorzucą, bo to niecałe 100 minut.
takie tam moje przypuszczenia.
edit: zapomniałem o bonusach [foux pass] więc może tylko pełny gig.
Moonchild
The Evil That Men Do
The Prisoner
Still Life
Infinite Dreams
Die With Your Boots On
Killers
Can I Play With Madness
Heaven Can Wait
Wasted Years
The Clairvoyant
Seventh Son Of A Seventh Son
The Number Of The Beast
Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden
Run To The Hills
Running Free
Sanctuary
myślę że tych utworów możemy być pewni i może coś jeszcze dorzucą, bo to niecałe 100 minut.
takie tam moje przypuszczenia.
edit: zapomniałem o bonusach [foux pass] więc może tylko pełny gig.
Dukatów Waćpan wiele mieć musisz, jeśli zaiste o podróży za wielkie wody marzysz, my (król) na europejską część poczekać musim :/Steve pisze:Zacna sprawa z tą że trasą. Zaś pora zebrać złoto na wyprawę.
Coprawda minimalnie bardziej na 90+ liczyłem, ale powiedzmy sobie szczerze, kto z ME może być niezadowolony
Pięknie sie to zapowiada ... masa koncertów , osobiście czekam na SSOASS , ID , Prisoner , Still Life
Ciekawe czy scenografia też będzie nawiązywać do tej z trasy A.D. 1988
?
I czekam niecierpliwie na DVD ME , odpowiednio zremasterowane , oczyszczone i pieknie podane do oglądania
Cudnie , że znów ruszają w trase !!
Ciekawe czy scenografia też będzie nawiązywać do tej z trasy A.D. 1988
I czekam niecierpliwie na DVD ME , odpowiednio zremasterowane , oczyszczone i pieknie podane do oglądania
Cudnie , że znów ruszają w trase !!
Who motivates the motivator
- Władysław_Warneńczyk
- -#Ancient mariner

Ja, Władysław z Bożej Łaski król Polski, Węgier, Dalmacji, Chorwacji, Raszki, Bułgarii, Slawonii, ziemi krakowskiej, sandomierskiej, łęczyckiej, sieradzkiej, Kujaw, najwyższy książę Litwy, pan i dziedzic Pomorza i Rusi etc. udam się za wodę wielką by wodą święconą pogańskich Indian chrzcić. i sam Pan Nasz Bóg wie, że zaiste za trudy me nagroda mi się należy jakowa. gdy więc już każdy poganin krzyż Pana Naszego Jezusa Chrystusa na szyji nosić będzie, ja w głąb lądu owego olbrzymiego się udam. by spotkać kamratów mych, co z albiońskiej piersi wyrośli, pod skrzydłami Ryszarda i potomków schronienie znaleźli. by swą muzykom, serca wojów rozbudzać!
Bądź łaskaw Mości Królu na ortografię baczyć i nad językiem ojczystym pieczę trzymać.
Ciekawe czy można liczyć tylko na materiał z okresu "Siódmego syna" (Nie licząc FotD
) czy jest szansa, że pojawi się coś nowszego 
Ciekawe czy można liczyć tylko na materiał z okresu "Siódmego syna" (Nie licząc FotD
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
I najlepiej uzupełnione o 2CD z PEŁNYM setem jaki zagrali tamtych wieczorów w Birminghammatik pisze:
I czekam niecierpliwie na DVD ME , odpowiednio zremasterowane , oczyszczone i pieknie podane do oglądania![]()
Ja bym jednak zrobił kilka zmian w secie względem Maiden England, bo po Seventh Sonie widze 6 zapychaczy. Sprawy nie zmieni FOTD - po prostu jakiś Phantom Of The Opera by się przydał !!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Pytanie: jak ja mam wytrzymac do 2013 ?!
- Władysław_Warneńczyk
- -#Ancient mariner

ja zaś staropolskym językiem posługuje się jak na króla Polski z Bożej Łaski przystało. i mnie nie dotyczom Ustawy o Jezyku Polskim przez komisje współczesne z profesorem Miodkiem znawcą śmiałym i wybitnym na czele ustanowione!Emilio pisze:Bądź łaskaw Mości Królu na ortografię baczyć i nad językiem ojczystym pieczę trzymać.
Zaiste słusznie nad wagą poprawności języka naszego prawicie, nie jest to jednak czas i miejsce aby o komisyjach i czeladnikach owego fachu rozprawiać
Ciekawe jak ME się ma do przyszłych planów...wychodzi na to, że jeśli mają nagrać jeszcze jeden album, czekają nas w sumie trzy maidenowe trasy (ME, promocyjna, pożegnalna), czyli jakieś pięć lat maidenowania
Ciekawe jak ME się ma do przyszłych planów...wychodzi na to, że jeśli mają nagrać jeszcze jeden album, czekają nas w sumie trzy maidenowe trasy (ME, promocyjna, pożegnalna), czyli jakieś pięć lat maidenowania
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

ta trasa przebije Somewhere Back in Time
- thir13teen
- -#Wrathchild

ME - nowy album - pewnie znowu wspominki Live at donington. Mnie by to ucieszyłottomasz pisze:czekają nas w sumie trzy maidenowe trasy (ME, promocyjna, pożegnalna)
a co do samej trasy, mam nadzieję że położą nacisk na granie kawałków z SIT i SSOASS
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

byłoby cudownie gdyby w 2013 r. grali na wiosnę w halach - mniej czekania i przede wszystkim koncerty będą miały klimat
bo festivale to będą zlepiska różnych zespołów gdzie koncert Iron Maiden jest częścią większej imprezy i wszystko się wtedy pieprzy
wtedy też będzie można powiedzieć , że to fani w Ameryce mają lepsze życie , więcej koncertów i to w halach , amfiteatrach
no ale nic zobaczymy , z drugiej strony jak zagrają u nas na wakacjach to już nie będe ich widział 2 lata a wtedy faza na ten zespół jest z gatunku szpital psychiatryczny i choćby zagrali gdziekolwiek ciary będą ogromne - tymbardziej , że nie będzie to trasa Final Frontier Tour z bardzo ubogim setem tylko coś większego
do Kanady chciałem lecieć ale szybko się otrzeźwiłem 2,5-3 tys. za lot - bez przesady
obstawiam realnie
-najbliższa hala - Paryż , może Niemcy
-koncert w Polsce oby nie Sonisphere
zobaczymy...
ps. pieprzyć to ! Irrrooooonnn Maaaaaaaaaaaiiiiiiden !!!!!!!
bo festivale to będą zlepiska różnych zespołów gdzie koncert Iron Maiden jest częścią większej imprezy i wszystko się wtedy pieprzy
wtedy też będzie można powiedzieć , że to fani w Ameryce mają lepsze życie , więcej koncertów i to w halach , amfiteatrach
no ale nic zobaczymy , z drugiej strony jak zagrają u nas na wakacjach to już nie będe ich widział 2 lata a wtedy faza na ten zespół jest z gatunku szpital psychiatryczny i choćby zagrali gdziekolwiek ciary będą ogromne - tymbardziej , że nie będzie to trasa Final Frontier Tour z bardzo ubogim setem tylko coś większego
do Kanady chciałem lecieć ale szybko się otrzeźwiłem 2,5-3 tys. za lot - bez przesady
obstawiam realnie
-najbliższa hala - Paryż , może Niemcy
-koncert w Polsce oby nie Sonisphere
zobaczymy...
ps. pieprzyć to ! Irrrooooonnn Maaaaaaaaaaaiiiiiiden !!!!!!!