Maiden England World Tour 2012

Wszystko na temat trasy Maiden England 2012 -2014

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Nicko McBrain
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Maiden England World Tour 2012

Post autor: Nicko McBrain »

Mam przeczucie, że u nas koncertu nie będzie
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

Nicko McBrain pisze:Mam przeczucie, że u nas koncertu nie będzie
Wystarczy żeby grali gdzieś niedaleko. W zeszłym roku bilet+przejazd na Maiden do Berlina gdzie grali w hali wyniósł mnie tyle samo co sam bilet gc na koncert na warszawskim klepisku :lol:
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

a nie można by było jakiejś petycji napisać , że fani Iron Maiden chcieliby koncert osobny jako Iron Maiden bez supportów i festivali ?
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

Pisać zawsze można. :roll:
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Nawet można by było się posiłkować tym Facebookiem na takie akcje to się nada itd.

Cholera jakie by to przykre by było gdyby Infinite Dreams , Seventh Son i te wszystkie wielkie utwory zabrzmiały na jakimś brzydkim obiekcie , a sam koncert byłby dodatkiem do jakiegoś metalowego festivalu z beznadziejnym składem .
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Może wpadną w końcu do spodka - jakoś w Niemczech nie mają problemów z graniem tras po halach, to czemu u nas mieliby nie zagrać? W końcu na Śląsku jest chyba najwięcej metaluchów...
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

PanPrezes pisze:Może wpadną w końcu do spodka - jakoś w Niemczech nie mają problemów z graniem tras po halach, to czemu u nas mieliby nie zagrać? W końcu na Śląsku jest chyba najwięcej metaluchów...
wiesz nie do końca , poprostu tam w latach 80 mieszkało najwięcej ludzi i dlatego tam zawsze były koncerty metalowe , teraz więcej ludzi mieszka w Warszawie i okolicach łącznie niż w GOP i więcej koncertów jest tam

poza tym Stadion Śląski to już jest przestarzały obiekt a Spodek już dawno nie jest największą halą w Polsce

ja przykładowo więcej fanów heavy-metalu poznałem z Zagłębia Dąbrowskiego niż z Górnego Śląska to tak nawiasem
Awatar użytkownika
Journeyman666
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Journeyman666 »

Wiadomość o trasie faktycznie świetna ale mam nadzieję, że zmienią odrobinę oryginalny set, bo ani Die with Your Boots on, ani clairvoyant ani still life jakoś fenomenalnie na ME nie wypadły.
Osobiście bym jeszcze wyrzucił Killers i Moonchild ale sądzę, że skoro większość fanów tak entuzjastycznie do tych utworów podchodzi to ich miejsce w secie jest niemal pewne ;)
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

Journeyman666 pisze:Wiadomość o trasie faktycznie świetna ale mam nadzieję, że zmienią odrobinę oryginalny set, bo ani Die with Your Boots on, ani clairvoyant ani still life jakoś fenomenalnie na ME nie wypadły.
To ja mam zupełnie inne odczucia . Uważam , ze własnie te kawałki wypadły kosmicznie na ME + ID i Killers :mryellow:

Mam nadzieje , że zagrają je wszystkie + 7Syna z pirotechniką taką jak na ME .
Jakoś nie widze Alexandra w secie z okazji trasy ME , to mi tu nie pasuje .

Musi być pirotechnika i inne bajery , aż sie o nią prosi z takiej okazji ;-)

Licze na najbardziej spektakularne show Maiden od wielu lat :pijak:
Who motivates the motivator
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

Journeyman666 pisze:Osobiście bym jeszcze wyrzucił Killers i Moonchild ale sądzę, że skoro większość fanów tak entuzjastycznie do tych utworów podchodzi to ich miejsce w secie jest niemal pewne ;)

oj bluźnisz w pierwszej części zdania, ale dobrze, że w drugiej pokazałeś, że sobie z tego zdajesz sprawę ;)

Siódmego, to by mogli w całości zagrać tak w ogóle
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Clairvoyant i Still Life to właśnie najwspanialsze momenty tego koncertu , Clairvoyant jest totalnym pewniakiem a Still Life też wydaję się być pewny dlatego , że dawno nie grali z Piece of Mind nic mniej znanego

Killers chciałbym by zagrali choć wątpie a Moonchild to pewny kandydat do roli openera
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

No, jak nie będzie Infinite Dreams, to pomyślę, ża na starość stracili poczucie gustu wobec własnej twórczości :)

Pewniakami wydają się przede wszystkim kawałki grane w "ostatnich" latach - Moonchild, oczywiście TETMD / Clairvoyant (jeden z pary), także Heaven Can Wait, Wasted Years i Die With Your Boots On. Dlatego Still Life, The Prisoner i Infinite Dreams wydają się być zagrożone, choć opuszczenie tego ostatniego będzie grzechem ciężkim. Jako magnum opus koncertu raczej na pewno pojawi się SSOASS.

Aha, jeszcze apeluję o ZAKAZ wykonywania solówek Adriana przez Janicka w utworach: SSOASS i właśnie Infinite Dreams. Wystarczy, że za jego sprawą Moonchild przez moment zmienia się w kakofonię. A poza tym uważam Janka za świetnego kompozytora i nic do niego nie mam, heh.

M.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Ja sądzę, że Infinite na bank będzie - swoją drogą, ciekawe, jak zaśpiewa to Dickinson w 2012/13tym?!
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Hmmm... według mnie, set może być podobny, tylko trochę zmieniony:

1. Moonchild
2. The Evil That Men Do
3. The Prisoner
4. Infinite Dreams
5. The Trooper
6. Can I Play With Madness
7. Heaven Can Wait
8. Wasted Years
9. The Clairvoyant
10. Seventh Son of a Seventh Son
11. Hallowed Be Thy Name
12. Fear of the Dark
13. Iron Maiden

Encore:
14. The Number of the Beast
15. 2 Minutes to Midnight
16. Sanctuary

Oprócz Prisonera, wątpię, żeby zrezygnowali z któregokolwiek z tych kawałków. Na SBiT grali Fear, to tu też pewnie będzie. Pozostaje jeszcze kwestia takich kawałków jak RttH, Running Free + coś z Piece of Mind i SiT. Przy tych 16 kawałkach wychodzi już jakieś 100 minut (z przerwami, gadaniem Bruce'a), więc mogłyby dojść jeszcze z 2 utwory.

Heh, jak to gdybanie jest fajne :razz:
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

beaviso pisze:No, jak nie będzie Infinite Dreams, to pomyślę, ża na starość stracili poczucie gustu wobec własnej twórczości :)

Pewniakami wydają się przede wszystkim kawałki grane w "ostatnich" latach - Moonchild, oczywiście TETMD / Clairvoyant (jeden z pary), także Heaven Can Wait, Wasted Years i Die With Your Boots On. Dlatego Still Life, The Prisoner i Infinite Dreams wydają się być zagrożone, choć opuszczenie tego ostatniego będzie grzechem ciężkim. Jako magnum opus koncertu raczej na pewno pojawi się SSOASS.

Aha, jeszcze apeluję o ZAKAZ wykonywania solówek Adriana przez Janicka w utworach: SSOASS i właśnie Infinite Dreams. Wystarczy, że za jego sprawą Moonchild przez moment zmienia się w kakofonię. A poza tym uważam Janka za świetnego kompozytora i nic do niego nie mam, heh.

M.
Fakt o ile w surowym Powerslave Janko się jakoś tak sprawdził to w sterylnym brzmieniu Seventh Sona jakoś nie widzę dla niego miejsca. W podanych przez Ciebie utworach nawet ciężko mi go sobie wyobrazić w podkładzie-zwłaszcza w Seventh Son of a Seventh Son.

Ja obstawiam taką listę jak dał Mr.M tylko , że mimo wszystko liczę na brak 2 minut i Sanctuary a zamiast tego np. Killers i jakiś inny utwór

Poza tym tu jednak jest większe pole do niespodzianki niż na trasie Somewhere Back in Time , tak mi się przynajmiej wydaję.
Still Life , Prisoner, Killers np.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Mogliby dla odmiany dać na koniec Only The Good Die Young- ostry numer w stylu "TETMD" - no i ta wyliczanka "Seven deadly sins ..." na koniec!"

17 kawałków by było i .... prawie cały SSOASS - marzenie Steve'a z 1988 roku! :idea:
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

17 ostatni raz było na Early Days tylko, że to była trasa z relatywnie krótkimi utworami

Swoją drogą sprzeczne były opinie co do setu Early Days , może to troszkę pozersko ale jak dla mnie przesadzili z ilością utworów z Di Anno , ucierpiał na tym Number i Piece of Mind

choć za nie-zagranie FOTD wielkie brawa oby tak samo teraz zrobili
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Może i tak zrobią... żeby całą uwagę ludzi skupić na secie a'la 1988. Według mnie Only The Good Die Young ma jakieś 60% szans - to byłoby całkowite zaskoczenie! :mryellow:
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Bootlegowcy mieli by radochę hehe
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

za fear'a dałbym talisman, za sanctuary - only the good die young, i mam setlistę marzeń :mryellow:
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
ODPOWIEDZ