Bruce Dickinson-długie, czy krótkie włosy...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Re: Bruce Dickinson-długie, czy krótkie włosy...
Ja mogę napisać w tym temacie,że dużo bardziej podoba mi się hobby Bruce'a szermierka niż pilotowanie. Gdy dowiedziałem się na początku słuchania Iron Maiden,że Bruce był bardzo wysoko notowany wśród szermierzy w Wielkiej Brytanii byłem naprawdę zaskoczony i zrobiło to na mnie wrażenie. Tymbardziej,że to było w czasie gdy miał o wiele mniej czasu dla siebie niż teraz.
Bruce w długich włosach wyglądał przekozacko
w krótkich jest za mało heavy
najbardziej heavy był w długich włosach i tych obcisłych czerwonych kalesonach
Niee, heavy najbardziej był w teledysku Holy Smoke, wtedy przecież Iron Maiden "było satanistyczne".
Dla mnie najlepiej sie prezentował się w czasach teledysku do Be Qiuck Or Be Dead czyli długie włosy , skóra i zwykła czarna podkoszulka . Uosobienie rockowego wokalisty .
Sam zawsze chciałem tak własnie wyglądać chociaż wokalistą nie jestem
Natomiast krótkie włosy też są ok ale takie niezbyt krótko przycięte jak chociazby z czasów trasy AMOLAD .
Tyle w sprawie włosów Bruce'a , chociaż jako facet najbardziej lubie jak spiewa
Sam zawsze chciałem tak własnie wyglądać chociaż wokalistą nie jestem
Natomiast krótkie włosy też są ok ale takie niezbyt krótko przycięte jak chociazby z czasów trasy AMOLAD .
Tyle w sprawie włosów Bruce'a , chociaż jako facet najbardziej lubie jak spiewa
Who motivates the motivator
- michalhusta
- -#Invader

Mi to bez różnicy, Bruce to Bruce świetny jak zawsze i przeciez nie będę go gorzej oceniac po tym ze sciął sobie włosy, pewnie mu przeszkadzały w lotnictwie więc je cyk cyk.
Maiden England!
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Krótkie. Ta grzywka była trochę śmieszna
Oczywiście zrozumiałe, że taka moda itd ale mimo wszystko w krótkich prezentuje się znacznie lepiej i wydaje mi się, że zachowuje się na scenie dużo swobodniej jak nie martwi się o to, że włosy mu się o coś zahaczą i nie musi ich cały czas zrzucać z twarzy 
Jak on sam stwierdził, z tymi długimi włosami w pewnym momencie zaczął przypominać zamiast Jezusa "przedłużacz do szczotki".
- Aayla_Secura
- -#Prodigal son

Tak to prawda, nie możemy oceniać Bruce'a po włosach. Chodzi głównie o Jego głos, ale jako frontman wypadałoby, żeby jakoś wyglądał, więc mi chodzi o to jak według Was Bruce wyglądał lepiej jako frontman: w długich, krótkich włosach, czy obojętnie. A poza tym nie ocenia się ludzi po wyglądzie tylko po charakterze.michalhusta pisze:Mi to bez różnicy, Bruce to Bruce świetny jak zawsze i przeciez nie będę go gorzej oceniac po tym ze sciął sobie włosy, pewnie mu przeszkadzały w lotnictwie więc je cyk cyk.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Wokalistę to ja jednak oceniam po jego głosie ...Aayla_Secura pisze:Tak to prawda, nie możemy oceniać Bruce'a po włosach. Chodzi głównie o Jego głos, ale jako frontman wypadałoby, żeby jakoś wyglądał, więc mi chodzi o to jak według Was Bruce wyglądał lepiej jako frontman: w długich, krótkich włosach, czy obojętnie. A poza tym nie ocenia się ludzi po wyglądzie tylko po charakterze.michalhusta pisze:Mi to bez różnicy, Bruce to Bruce świetny jak zawsze i przeciez nie będę go gorzej oceniac po tym ze sciął sobie włosy, pewnie mu przeszkadzały w lotnictwie więc je cyk cyk.
a co do wyglądu o ile nie będzie na scenie ubierał krawata albo swetra to mam to głęboko gdzieś-to już jednak byłaby przesada
w sumie nawet te idiotyczne ubrania z lat 80 miały swój urok np trasa Piece of Mind
- Aayla_Secura
- -#Prodigal son

I tu się z Tobą w stu procentach zgadzam, wszystko ma swój urok... Ale trzeba brać pod uwagę to, że styl Ironów, a przynajmniej Bruce'a trochę się zmienia. Bo na przykład Bruce zamienił obcisłe (głównie czerwone) spodnie, na szerokie i poszarpane, więc nie znacznie, ale jednak styl jego ubioru się zmienił. Myślę jednak, że to nie jest spowodowane modą, bo wątpię, żeby taki zespół interesował się modą. W pewnym sensie oni sami już tworzą modę. Ale o sweterek i krawat nie musisz się martwić, do tego Iron Maiden raczej się nie posuną.
Ciekawe co by było jakby ubrał czapkę z daszkiem i jeździł po scenie na deskorolce przy tym śpiewając? 
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

w Pradze w tamtym roku ślizgał się po mokrej scenie pod koniec koncertu co przypominało jazdę na deskorolce ,hehPanPrezes pisze:Ciekawe co by było jakby ubrał czapkę z daszkiem i jeździł po scenie na deskorolce przy tym śpiewając?
za to na koncertach w Meksyku często zakłada rzucone na scenie sombrero , brakuje jeszcze by na te koncerty specjalnie zapuszczał W.O.N.S.A
Wiedziałem, że taki temat może założyć tylko dziewczyna. Nigdy się nad tym nie zastanawiałem, jedynie kiedyś doszedłem do wniosku, że krótkie włosy postarzyły go o jakieś 20 lat.
Tak, są pedalskie, nie zaprzeczajcie.
A co, stary dziadek ma dalej biegać w tych pedalskich ciuszkach?!ale jednak styl jego ubioru się zmienił.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

ja zaprzeczę , pedalstwa nie należy szukać w klasycznym heavy-metalu
taki był styl lat 80 , wolę to niż glany+arafatka
A co byś powiedział, gdybym wyszedł w takim stroju na dwór? Czy nie byłoby to ,,ale pedał" przypadkiem?
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Wiesz wszystko w życiu zależy od danej konwencji , jeśli taka jest moda wśród muzyków czy np.w tym wypadku fanów gatunku to bym pomyślał , że idzie nieco ześwirowany fan lat 80 i heavy-metalu. Widziałem może ze 2 razy w życiu tak ubranych gości na jakichś koncertach.erni13 pisze:A co byś powiedział, gdybym wyszedł w takim stroju na dwór? Czy nie byłoby to ,,ale pedał" przypadkiem?
Zresztą to też zależy od sposobu chodzenia, zachowania itd.. wiadomo.
Poza tym akurat jeśli chodzi o Ironów to zawsze jakkolwiek by byli ubrani (a wiem , że by jakoś nie przegięli) nie mogę sobie wyobrazić bym mógł powiedzieć , że są pedalscy czy zniewieściali , podobnie np. Biff Byford też w latach 80 dziwacznie się ubierał i nie ma to dla mnie znaczenia, bo dla Iron Maiden i Saxon to synonim twardej , męskiej heavy-metalowej jazdy będącej tym samym co filmy z Clintem Eastwoodem w tym zakresie.
Ja wiem, że tamte stroje pasują do lat 80' i tamtej atmosfery. Ale chodzi mi o dzisiejsze czasy, daltego już się tak nie ubierają.
święte słowaZłapanyWCzasie pisze:ja zaprzeczę , pedalstwa nie należy szukać w klasycznym heavy-metalu