Black Sabbath

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Re: Black Sabbath

Post autor: kam »

mardero pisze:Tylko i wyłącznie oczekuję teraz na informację o zwrotach biletów. Ale chyba o tym nie napisali w tym oświadczeniu
zgadzam się i tez czekam na takie info.

To, ze plany zespołu komplikuje choroba Tony'ego nie jest dla mnie zaskoczeniem, ale w sytuacji, gdy zamiast Black Sabbath ma wystąpić Ozzy & friends to organizatorzy nie powinni stawiać ludzi przed faktem dokonanym. Wg mnie należy dać wybór tym, którzy kupili bilet na koncert np. w Pradze, tzn:
a) możliwośc oddania biletu i zwrot zapłaconej ceny
b) zatrzymanie biletu i czekanie na koncert Ozzy & friends

ja akurat mam kupiony już bilet i przejazd na koncert do Pragi, ale patrząc na to co sie dzieje i co tam zobaczę to jestem rozczarowany. I to bardzo. A żenadą będzie, jeśli ludzie którzy kupili bilety z myślą o zobaczeniu na żywo Black Sabbath będą MUSIELI oglądać tani substytut w postaci Ozzy & friends (nawet jeśli w składzie jest Wylde).
kabanos
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: kabanos »

Jestem zawiedziony, zwłaszcza że w planach miałem wybranie się na Download, a zamiast tego wybrałem Black Sabbath w Pradze + Nova Rock Festival...
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Invader pisze:Mogłeś się nie spieszyć z kupnem biletów,przecież wiadomo to,że są dziadki.
Wiem i teraz żałuję :oops: ale kto wiedział że tak się sprawy potoczą!? To jest karykatura legendy. Już wolałbym żeby nie ogłaszali tego reunionu jak teraz takie szopki odwalają. Tak każdy by ich zapamiętał jako dziadków którzy w '99 i 2005 się zeszli by zagrać parę okazyjnych koncertów, a nie dziadków pazernych na kasę, których rozdzieliła choroba i skąpstwo w 2012 roku, którzy dawali koncerty pod szyldem Black Sabbath, nie będąc Black Sabbath. Straciłem do nich szacunek.
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

w takiej sytuacji powinni zagrać tylko ten koncert na Download, a pozostałe odłożyć na jesień/przyszły rok (i tak większość koncertów jest chyba w halach, więc nie byłby to aż taki problem). A tak to zwykła pazerność z ich strony, jak zauważył Pablo1919.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Powiem tak. Nie jestem pewien czy jestem ucieszony czy zmartwiony. Chyba jednak jest to informacja na plus. W końcu jak podają, ma być tam set Black Sabbath, będzie Ozzy i Butler, czyli jak dla mnie - zobaczę Black Sabbath (nie jestem jednym z ludzi wymagających mega oryginalnego składu). A że do tego Zakk Wylde + może Slash + kto wie kto jeszcze... nie jest źle.
Mike Stanley
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mike Stanley »

W sumie to było do przewidzenia, że nie wyjdzie z tego nic dobrego...
Również pospieszyłem się z biletem, ale mimo wszystko chyba jednak i tak się wybiorę, bo nie widziałem jeszcze Ozzy'ego...

Ale faktem jest że wobec fanów którzy NIE chcą widzieć Ozzy&Friends, będzie wielce niesprawiedliwe jeśli nie będzie możliwości zwrotu biletów :roll:
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

Człowieczyna mógłby dać normalne solowe koncerty, zamiast odstawiać jakieś żałosne Ozzy&friends, za to nawet nie miałbym specjalnych pretensji bo Ozza solo lubię niemal tak samo jak Sabbs. Tym niemniej o sprzedaży biletu raczej nie będę myślał bo wolę raz zobaczyć żywego Ozza ( ano jeszcze Zakk i Geezer ) niż do końca swoich dni oglądać i słuchać jego głosu wyłącznie z płyt. A to że będzie to dla mnie jedyna ku temu okazja, jestem niemal w 100% pewien. Teraz najważniejsze jest by Tony wyzdrowiał.

hmm nie podali też w jakim składzie zespół zagra na tym download, bo jak nawet z Billem się nie dogadają na 1 koncert, to niech naprawdę szybko kończą tą płytą i więcej się publicznie nie pokazują!

PS
sorry, ale ja brzmienia gitary Slash'a absolutnie sobie nie wyobrażam w kawałkach Black Sabbath
Blase
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Blase »

dla mnie Black Sabbath = Tony Iommi i to na zobaczeniu Antka mi najbardziej zależało, ale w obliczu choroby trudno, niech chłop wraca do zdrowia. dobrze będzie zobaczyć chociaż Ozza i Geezera razem. tym niemniej jak ktoś słusznie zauważył, jeśli nie będzie możliwości zwrotu biletów, to będzie to wielkie dziadostwo z ich strony.
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

ja bym panowie już się nie znęcał nad tym tematem jednak Black Sabbath to legenda a to , że wiele zespołów teraz swoją legendę nadwyręża ...cóż poradzić , prawda jest taka , że gdyby nie śmierć Dio to jeszcze byśmy mieli z 5 lat świetnych koncertów i jedną conajmiej niezłą płytę

najważniejsze teraz jest by Tony wyzdrowiał i pożył jak najdłużej , a czy będzie grał? szczerze to już bez znaczenia ,chociaż nie powiem trasa z Martinem hmm..mooże?

Tym którzy już kupili bilet a nie wyobrażają sobie Black Sabbath bez Tonego radziłbym sprzedaz biletu po co się zmuszać? ja sam tak bym zrobił ale to już kwestia wyboru
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Na tablicy czeskiego Live Nation jeden gość napisał o odwołaniu trasy i się spytał o możliwość zwrotów. Dostał taką odpowiedź:
Dobrý den, celou věc řešíme, nejpozději v pondělí ráno se vyjádříme
Czyli mniej więcej

"Dzień dobry, zajmujemy się tą sprawą. Najpóźniej w poniedziałek rano się wyjaśni"

Osobiście nie wiem, co robić. Wczoraj byłem ostro wkurzony, że po prostu nie odwołali pozostałych dat. Ozziego widziałem 3 razy ( raz jeszcze z Zakkiem ) więc akurat nie jest to dla mnie zachętą. Taką jest Slash na supporcie, ale zobaczymy, jakie będą możliwości.
Mike Stanley
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

aaa ten Slash to jest pewny na supporcie? Wiemy w jakich miastach będzie?
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

aaa, to Slash na supporcie. bo myślałem że gość specjalny w sensie że podczas koncertu Ozza
dzastaa
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: dzastaa »

W razie czego mam do sprzedania dwa bilety na płytę.. info na gg 10316437
Mike Stanley
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Znaczy właściwie to nie wiem. Bo jest zapisany jako goście specjalni min. Slash, więc zakładam że Slash to jest gość specjalny i gra jako 'support' (choć nie wiem czy można Slasha nazwać supportem :D ), bo jakoś mi się nie widzi by Slash grał z Ozzym, jakoś mi to nie pasuje...
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

KONCERT BLACK SABBATH, PŮVODNĚ PLÁNOVANÝ NA 6. ČERVNA 2012 DO PRAŽSKÉ O2 ARENY, NAHRAZEN OJEDINĚLÝM PROJEKTEM OZZY & FRIENDS.

ZDRAVOTNÍ PROBLÉMY ZAKLADATELE FENOMENÁLNÍ LEGENDÁRNÍ SKUPINY BLACK SABBATH SE BOHUŽEL UKÁZALY ZÁVAŽNĚJŠÍMI,NEŽ SE PŮVODNĚ ZDÁLO. TONY IOMMI JE NUCEN ABSOLVOVAT CHEMOTERAPEUTICKOU LÉČBU, KTERÁ MU ZNEMOŽŇUJE CESTOVÁNÍ.Z TOHOTO DŮVODU MANAGEMENT SKUPINY ŘEŠIL, ZDA PLÁNOVANÉ TERMÍNY EVROPSKÉHO TURNÉ NADOBRO ODLOŽIT ČI POSKYTNOUT VĚRNÝM FANOUŠKŮM CO MOŽNO NEJLEPŠÍ ADEKVÁTNÍ NÁHRADU.

Věříme, že řešení, které bylo zvoleno, uspokojí většinu fanoušků.

Oficiální vyjádření BLACK SABBATH:

BLACK SABBATH LETOS V LÉTĚ ODEHRAJÍ JEDINÉ VYSTOUPENÍ, A TO NA FESTIVALU DOWNLOAD VE VELKÉ BRITÁNII.OZZY & FRIENDS VYSTOUPÍ NA VĚTŠINĚ PŮVODNĚ OZNÁMENÝCH KONCERTŮ.

Black Sabbath, kteří koncem loňského roku potvrdili nahrávání nového alba a světové koncertní turné, jsou nuceni změnit svoje koncertní plány.Důvodem je boj se zhoubným nádorem mízních uzlin, který svádí jejich kytarista Tony Iommi. BLACK SABBATH proto letos v létě odehrají pouze jediné vystoupení z již naplánovaného turné po Evropě. To se uskuteční v neděli 10. června na festivalu Download ve Velké Británii.

Aby nezklamal promotéry ani fanoušky, Ozzy Osbourne se rozhodl odehrát většinu z již dříve plánovaných termínů Black Sabbath (včetně festivalů) v rámci seskupení nazvaného Ozzy & Friends. Na těchto koncertech vystoupí řada zajímavých hostů; GEEZER BUTLER a OZZY projeví úctu a podporusvému nemocnému příteli Tony Iommimu ve speciálním Black Sabbath setu. Svoji účast potvrdil i ZAKK WYLDE, bývalý člen Ozzyho doprovodné kapely.

V jednání je celá řada dalších hudebníků, jejichž seznam, stejně jako zastávky, na kterých se představí, bude brzy zveřejněn.

Tony Iommi pokračuje v léčbě, dělá velké pokroky a těší se, až se bude moci vrátit na koncertní podia.

Black Sabbath mezitím ve Velké Británii skládají a natáčejí nové album. Více informací o nové nahrávce Black Sabbath a jejich cestovních plánech bude zveřejněno v dohledné době.

Vstupenky na koncert Black Sabbath zůstávají v platnosti na nový koncert projektu OZZY & FRIENDS,

nicméně Ti, kteří nebudou mít zájem tuto akci navštívit, budou mít možnost své vstupenky vrátit a obdrží zpět vstupné v plné výši.Vrácené vstupenky budou znovu dány do prodeje a tak je možné, že mnoho věrných fanoušků Black Sabbath, kteří si nestihli vstupenky včas zakoupit,

bude mít možnost tuto ojedinělou akci navštívit. Informaci o zahájení refundace vstupenek a začátku prodeje zveřejníme v následujících dnech.

VŠEM FANOUŠKŮM BLACK SABBATH DĚKUJEME ZA POCHOPENÍ TÉTO SLOŽITÉ SITUACE
.

Pogrubiony tekst przetłumaczony przez google na angielski:
HEALTH PROBLEMS PHENOMENAL FOUNDER LEGENDARY GROUPS WITH BLACK SABBATH has been shown more serious than originally thought. Tony Iommi is forced to pass out of chemotherapy
Nieciekawie...

Concert Tickets Black Sabbath remain in force for a new concert OZZY & FRIENDS project,

However, those who will be interested to visit this event will have the option to return their tickets and tickets will be refunded in full výši.Vrácené tickets will be put up for sale again, and so it is possible that many loyal fans of Black Sabbath, who did not manage to buy tickets early ,

will have the opportunity to visit this unique event. To start a refund of tickets going on sale and will be published in the coming days.
Czyli wynika z tego, że będzie opcja zwrotu biletów :dance:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Czyli, prawdopodobnie problemy zdrowotne Iommi'ego postawiły "kropkę nad i"... Siła wyższa!
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

Obrazek
mardero
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: mardero »

No dobra a zwroty w miejscu sprzedaz czy w hali o2? Bo ja np kupowałem w małym kioseczku ruchu i wyłoża mi kase na blat nawet jak mam paragon i 17sztuk biletow? bo tyle kupilem. W każdym razie gdyby ktoś chciał to odsprzedaje po cenie nominalnej bilety są na sektor stani u podia lub jak kto woli golden circle.
Ostatnio zmieniony pn lut 20, 2012 2:51 pm przez mardero, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

W Polsce zwroty są dokonywane w miejscu sprzedaży, myślę że w Czechach jest tak samo. Faktycznie twoja sytuacja jest dość wyjątkowa :mryellow:
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Sprzedaję bilet do Pragi, pod scenę. Pisać PW.
ODPOWIEDZ