Maiden England World Tour 2012
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Maiden England World Tour 2012
Na trasie w 2008 roku Jannick grał np. solówkę H w Moonchild.
Powinno brzmieć: Próbował ją grać. Do dziś nie zagrał.IgorW pisze:Na trasie w 2008 roku Janick grał np. solówkę H w Moonchild.
M.
Pasowała do jego własnego stylu. Wg mnie dobrze ze ja dostał. Fajne są takie urozmaicenia. Akurat styl gry Janka o wiele bardziej pasuje do solo w Hallowed, Reveletions niż Adriana. Ale takie 2 Minutes to juz tylko Adrian, o czym sami juz Maideni wiedza.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Doszła kolejna data, niedaleko Minneapolis gdzie Maiden nie grało od 12 lat...
21/07/2012 - Cadott, WI/USA @ Rock Fest
21/07/2012 - Cadott, WI/USA @ Rock Fest
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

a ja wolę jak wszystko jest oryginalnie ale , że jest Janick to niech coś tam gra choć ja bym wolał by np. dali do setu ze 3 kawałki późniejsze by tam Janick grał tyle , że akurat nie Fear of the Dark np. The Clansman czy No Prayer for Dying przykładoworemi pisze:Pasowała do jego własnego stylu. Wg mnie dobrze ze ja dostał. Fajne są takie urozmaicenia. Akurat styl gry Janka o wiele bardziej pasuje do solo w Hallowed, Reveletions niż Adriana. Ale takie 2 Minutes to juz tylko Adrian, o czym sami juz Maideni wiedza.
poza tym na trasach albumowych zwykle jest dużo utworów Janicka
Bez jaj!!! To co Janick zrobił z solo Adriana na Revelations (Flight 666), to nawet nie będę komentował za bardzo. Żenująca masakra!remi pisze:Pasowała do jego własnego stylu. Wg mnie dobrze ze ja dostał. Fajne są takie urozmaicenia. Akurat styl gry Janka o wiele bardziej pasuje do solo w Hallowed, Reveletions niż Adriana. Ale takie 2 Minutes to juz tylko Adrian, o czym sami juz Maideni wiedza.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Ja w ogóle uważam , że Flight 666 nie jest jakimś rewelacyjnym koncertem , niektóre utwory wyszły niesamowicie jak Wasted Years, Moonchild albo para epików z Powerslave ale generalnie można było to lepiej przygotować wszystko
witam
posiedziałem wczoraj trochę nad stronami linii lotniczych
i najtaniej wychodzi 2700 PLNów za lot do Toronto i z powrotem.
oczywiście międzylądowanie w Helsinkach jest i podróż do Canady trwa 29h a z powrotem
(tylko) 13h
wylot 7 lipca powrót 15 lipca
w tym czasie tam można by się załapać bez problemu na gigi w Montrealu i Toronto
ja cały czas się zastanawiam
zna ktoś tańszą opcje
posiedziałem wczoraj trochę nad stronami linii lotniczych
i najtaniej wychodzi 2700 PLNów za lot do Toronto i z powrotem.
oczywiście międzylądowanie w Helsinkach jest i podróż do Canady trwa 29h a z powrotem
(tylko) 13h
wylot 7 lipca powrót 15 lipca
w tym czasie tam można by się załapać bez problemu na gigi w Montrealu i Toronto
ja cały czas się zastanawiam
zna ktoś tańszą opcje
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Masakra , naprawdę ogromne poświęcenie tam jechać , pewnie bym chciał ale niestety cena jest ogromna.
Raczej taniej faktycznie już nie znajdziesz.
Liczę, że chłopaki zrobią w okolicach lutego/marca parę halówek po Europie jako taki wstęp do trasy wakacyjnej po Europie
Raczej taniej faktycznie już nie znajdziesz.
Liczę, że chłopaki zrobią w okolicach lutego/marca parę halówek po Europie jako taki wstęp do trasy wakacyjnej po Europie
-
Deleted User 2259
No i po co się tak burzyszKali pisze:Skoro potrafisz grac lepiej niż on, to wpi******* na scenę
Fanatycy tak mają. Powiedz szczerze Kali, uważasz, że zagrał to dobrze?
Spokojnie, przecież napisałem 2 strony wcześniej, że cenię Janicka za wkład w kompozycje. Wiele kawałków "nowego" Maiden (>1999), które odpowiadają mi najbardziej, wyszło spod jego ręki. Jednak jakość wykonania zawsze była dla Maidenów No.1, stąd dziwi mnie dopuszczanie do skazy na utworach. Emocje emocjami, a warsztat warsztatem. Janick jak chce umie grać poprawnie, tyle że na scenie ponosi go fantazja, a improwizacja mu nie wychodzi - mistrz chaosu. Na to w legendarnych utworach nie ma miejsca, powinny pozostać "sterylne". Nie może być tak, że chcę puścić komuś znajomemu kawałek live, pochwalić się jak gra "ten mój od zawsze" zespół, ale zastanawiam się co wybrać, czy aby się nadaje, czy też solówkę ma spartoloną - patrz Moonchild z F666.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Powiem szczerze , że oglądanie koncertów na DVD jest może poza paroma wyjątkami(w postaci utworów!) dla mnie średnio ciekawie , wolę coraz bardziej bootlegi a jeśli chodzi o oficjalne koncerty to starczy mi posłuchać w wersji audio. Te wszystkie coraz bardziej wypachnione, wygładzone wydawnictwa -to troszkę gubi klimat rockowego koncertu , no sam nie wiem ,dla mnie takie Maiden England na VHS to jest coś fajniejsze niż te wszystkie DVD na High Definition z dźwiękiem Dolby Sourond itd.
Jak oglądać koncert to zdecydowanie na żywo będąc tam
a tak wogóle to słuszną kulturą ma nasza młodzież
Jak oglądać koncert to zdecydowanie na żywo będąc tam
a tak wogóle to słuszną kulturą ma nasza młodzież
Czyli co, żebym mógł skrytykowac Janicka, czy tam Adriana za zagranie słabej solówki to muszę grac na gitarze równie dobrze?
Więc w sumie nie dziwie się, że Kirka "de rypę" Hammeta, krytykuje tak wiele osób 
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Więc ja jako człowiek, który kiedyś grał solo do tej piosenki stwierdzam, że:
1. Wersja studyjna jest o wiele lepsza.
2. Janick nie przyłożył się do tej solówki.
3. Janick za dużo skacze.
A tak na serio, to nie jest zła ta solówka, ale Adrian zdecydowanie kozak w tej piosence. Ale skończmy lepiej ten OT.
1. Wersja studyjna jest o wiele lepsza.
2. Janick nie przyłożył się do tej solówki.
3. Janick za dużo skacze.
A tak na serio, to nie jest zła ta solówka, ale Adrian zdecydowanie kozak w tej piosence. Ale skończmy lepiej ten OT.
ja to bym widział tak:kolczasty pisze:w tym czasie tam można by się załapać bez problemu na gigi w Montrealu i Toronto
Wed 11 Montreal, QC, CANADA
Fri 13 Toronto, ON, CANADA
Sat 14 Sarnia, ON, CANADA
Z Motrealu do Toronto jest kawałek, ale jest tez cały dzien zeby sie tam dostac.
maniacy 
tez chetnie bym zobaczyl ich w 2012 zwlaszcza w takim secie ale odpuszczam bo jednak daleko i drogawo
tez chetnie bym zobaczyl ich w 2012 zwlaszcza w takim secie ale odpuszczam bo jednak daleko i drogawo
-
Deleted User 5155
A ja dam pół palca aby tylko zagrali Journeyman'a. Jako pierwszego bisa