Turbo - Polska 2026
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Re: Turbo - Polska 2015
Jeżeli chodzi Ci o TURBO CELEBRATION, to kolekcjonerskie będą dostępne w klubie od najbliższego pt. (w kilku innych miejscach Poznania też, ale w klubie na pewno od tego dnia).
W roku 2012 weterani z poznańskiego Turbo świętują 25-lecie wydania swojego trzeciego pełnometrażowego albumu studyjnego, pt. "Kawaleria szatana", będącego jednym z kamieni milowych w historii polskiego heavy metalu. Z tej okazji na nadchodzącej trasie koncertowej muzycy będą w całości wykonywać materiał z tego wydawnictwa.
Wkrótce po wypuszczeniu na rynek "Smaku ciszy", jeszcze w 1985 roku, zespół Turbo rozpoczął nagrywanie materiału na kolejny album. Dziewięć utworów, które ostatecznie trafiły na płytę, zostało zarejestrowanych w poznańskim studio "Giełda". W pracach nad nowymi piosenkami uczestniczył ten sam skład, co przy poprzednim krążku: Grzegorz Kupczyk na wokalu, Wojciech Hoffmann i Andrzej Łysów na gitarach, Bogusz Rutkiewicz na basie oraz Alan Sors na perkusji. Premiera "Kawalerii szatana" odbyła się 14 stycznia 1987 roku za pośrednictwem Zakładów Tworzyw Sztucznych "Pronit", gdzie tłoczono płyty gramofonowe. Trzeci album Turbo ukazał się jako dwunastocalowy picture disc o numerze katalogowym PLP 0037.
Formacja Wojciecha Hoffmanna działa na polskim rynku muzycznym od 1980 roku i pomimo licznych zmian w składzie ma na swoim koncie dziesięć albumów studyjnych, dwa koncertowe, cztery składanki oraz opublikowany w formacie DVD materiał dokumentujący historię zespołu. Ostatnim wydawnictwem sygnowanym logo Turbo pozostaje "Strażnik światła", który ukazał się 16 listopada 2009 roku nakładem Metal Mind Productions. Obecnie muzycy pracują nad kompozycjami na następną płytę - oprócz Wojciecha Hoffmanna w jej nagrywaniu udział wezmą Tomasz Struszczyk na wokalu, Dominik Jokiel na gitarze, Bogusz Rutkiewicz na basie oraz Mariusz Bobkowski na bębnach.
9.02 - Częstochowa, "Rura"
Start: 20:00
Bilety: 25 zł (przedsprzedaż) i 35 zł (w dniu koncertu)
Support: Mescalero
10.02 - Bielsko-Biała, "Rude Boy Club"
Start: 19:00
Supporty: Humanimal, Scream Maker
11.02 - Krosno, "Rock Klub Iron"
Bilety: 35 zł (przedsprzedaż) i 40 zł (w dniu koncertu)
12.02 - Tychy, "Underground Pub"
Bilety: 25 zł
Supporty: Silver Samurai, Envia
24.03 - Chorzów, "Leśniczówka"
autor: Verghityax, źródło: profil Turbo na Facebooku, 3.02.2012 20:23
Wkrótce po wypuszczeniu na rynek "Smaku ciszy", jeszcze w 1985 roku, zespół Turbo rozpoczął nagrywanie materiału na kolejny album. Dziewięć utworów, które ostatecznie trafiły na płytę, zostało zarejestrowanych w poznańskim studio "Giełda". W pracach nad nowymi piosenkami uczestniczył ten sam skład, co przy poprzednim krążku: Grzegorz Kupczyk na wokalu, Wojciech Hoffmann i Andrzej Łysów na gitarach, Bogusz Rutkiewicz na basie oraz Alan Sors na perkusji. Premiera "Kawalerii szatana" odbyła się 14 stycznia 1987 roku za pośrednictwem Zakładów Tworzyw Sztucznych "Pronit", gdzie tłoczono płyty gramofonowe. Trzeci album Turbo ukazał się jako dwunastocalowy picture disc o numerze katalogowym PLP 0037.
Formacja Wojciecha Hoffmanna działa na polskim rynku muzycznym od 1980 roku i pomimo licznych zmian w składzie ma na swoim koncie dziesięć albumów studyjnych, dwa koncertowe, cztery składanki oraz opublikowany w formacie DVD materiał dokumentujący historię zespołu. Ostatnim wydawnictwem sygnowanym logo Turbo pozostaje "Strażnik światła", który ukazał się 16 listopada 2009 roku nakładem Metal Mind Productions. Obecnie muzycy pracują nad kompozycjami na następną płytę - oprócz Wojciecha Hoffmanna w jej nagrywaniu udział wezmą Tomasz Struszczyk na wokalu, Dominik Jokiel na gitarze, Bogusz Rutkiewicz na basie oraz Mariusz Bobkowski na bębnach.
9.02 - Częstochowa, "Rura"
Support: Mescalero
10.02 - Bielsko-Biała, "Rude Boy Club"
Supporty: Humanimal, Scream Maker
11.02 - Krosno, "Rock Klub Iron"
Bilety: 35 zł (przedsprzedaż) i 40 zł (w dniu koncertu)
12.02 - Tychy, "Underground Pub"
Bilety: 25 zł
Supporty: Silver Samurai, Envia
24.03 - Chorzów, "Leśniczówka"
autor: Verghityax, źródło: profil Turbo na Facebooku, 3.02.2012 20:23
Night Mistress Fan Club Łódź
polecam zwłaszcza koncert w Bielsku Białej - gra tam znakomity support SCREAM MAKER.
http://www.youtube.com/watch?v=nMoGhphZL-A
http://www.youtube.com/watch?v=nMoGhphZL-A
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Ja polecam wszystkie
wszak to Turbo 
A z supportów polecam zwłaszcza Silver Samurai
miałem przyjemność widzieć ich w akcji i zabawa była przednia 
A z supportów polecam zwłaszcza Silver Samurai
My w fanklubie mamy cichą, ale coraz głośniejszą nadzieję, że gośćmi będą muzycy grający na LP Kawaleria Szatana, pp. Grzegorz Kupczyk i Andrzej Łysów. Przesłanką jest poprawa stosunków między pp. Wojciechem a Grzegorzem. Wojtek Hoffmann jest zapowiedziany jako gość specjalny na jubileuszowym koncercie Grzegorza Kupczyka w Progresji 21 IVZakkahletz pisze:A ja polecam TURBO CELEBRATION w Poznaniu - oj, będzie się działo!
viewtopic.php?t=10330
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Deleted User 357
Wybieram sięLando pisze: 24.03 - Chorzów, "Leśniczówka"
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Jedno jest pewne: będzie duża porcja utworów nigdy wcześniej nie granych na koncertach.krusejder pisze:My w fanklubie mamy cichą, ale coraz głośniejszą nadzieję, że gośćmi będą muzycy grający na LP Kawaleria Szatana, pp. Grzegorz Kupczyk i Andrzej Łysów. Przesłanką jest poprawa stosunków między pp. Wojciechem a Grzegorzem. Wojtek Hoffmann jest zapowiedziany jako gość specjalny na jubileuszowym koncercie Grzegorza Kupczyka w Progresji 21 IVZakkahletz pisze:A ja polecam TURBO CELEBRATION w Poznaniu - oj, będzie się działo!
viewtopic.php?t=10330
Właśnie wróciłem z Czestochowy
Miaaaaaazga koncert
Chłopaki w super formie, cały czas uśmiechnięci, wyluzowani
doskonałe przyjęcie widać wprawiło ich w doskonały nastrój, co przełożyło się na kapitalny występ. Kawaleria live z Tomkiem na wokalu brzmi po prostu rewelacyjnie
pozostałe utwory dobrane do setlisty tez ogromnie mnie ucieszyły
Tomek z Wojtkiem prawie od razu po koncercie wyszli na zdjęcia i autografy ku uciesze fanów 
Już nie mogę doczekać się niedzieli
Już nie mogę doczekać się niedzieli
- Nicko McBrain
- -#Long distance runner

Pytanie do tych którzy byli na koncercie:
Jak wygląda sprawa z koszulkami? Są normalnie dostępne do kupienia, bo nie wiem czego się spodziewać w Chorzowie?
Jak wygląda sprawa z koszulkami? Są normalnie dostępne do kupienia, bo nie wiem czego się spodziewać w Chorzowie?
21 kwietnia- Warszawa! 
Na koncertach w Tychach i Częstochowie były dostępne koszulki i w ogóle płyty itdNicko McBrain pisze:Pytanie do tych którzy byli na koncercie:
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

melduje sięNat pisze:21 kwietnia- Warszawa!
ale trochę jednak smutam że Kawaleria bez Grzesia
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Warszawa jednak 14.04
haha, frekwencja na pewno będzie wysoka
haha, frekwencja na pewno będzie wysoka
14 IV zostało odwołane - koncert w Wa-wie w innym terminie
A tak było w Poznaniu:
http://www.youtube.com/watch?v=XEIsG63vGRs
OSTATNI WOJOWNIK POWRÓCIŁ !!
A tak było w Poznaniu:
http://www.youtube.com/watch?v=XEIsG63vGRs
OSTATNI WOJOWNIK POWRÓCIŁ !!
w najbliższym czasie odbędą się następujące koncerty p. Wojtka Hoffmanna, promujące ukończoną właśnie płytę OKNA
3 V - Radzyń Podlaski - http://www.magazyngitarzysta.pl/muzyka/ ... ztaty.html
cdn
ponoć 4 V - Łódź
3 V - Radzyń Podlaski - http://www.magazyngitarzysta.pl/muzyka/ ... ztaty.html
cdn
ponoć 4 V - Łódź
ooo w Radzyniu to ja będę na 100% blisko mam w końcu gdzieś 
Wydarzenie na facebooku:krusejder pisze:ponoć 4 V - Łódź
https://www.facebook.com/events/319778781421466/