13/05/2012 - Peter Gabriel - Oświęcim

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

yankes
-#Clansman
-#Clansman

13/05/2012 - Peter Gabriel - Oświęcim

Post autor: yankes »

LIFE FESTIVAL

10-13.05.2012 czwartek-niedziela
Oświęcim,

Organizatorzy oświęcimskiego Life Festivalu zdradzili w środę, że tegoroczna edycja imprezy odbędzie się w maju, a nie jak co roku w czerwcu. O gwiazdach mówić nie chcieli, jednak internauci już wiedzą, że gwiazdą będzie Peter Gabriel

Life Festival odbędzie się już po raz trzeci. Za pierwszym razem było skromnie, w ubiegłym roku na scenie stanęli m.in. śpiewający reggae Matisyahu i popowy gwiazdor James Blunt. Poprzednie edycje odbywały się w czerwcu, w środę organizatorzy ogłosili, że w tym roku festiwal odbędzie się o miesiąc wcześniej, w dniach 10-13 maja. To cztery dni koncertów na rynku i edukacyjnych warsztatów współorganizowanych przez Amnesty International. Finał to wielki koncert na oświęcimskim stadionie.

Wiktora Sawicka odpowiedzialna za kontakty z mediami nie chciała ujawniać na razie szczegółów programu. Podała jedynie, że w Oświęcimiu zabrzmi muzyka w różnorodnych odmianach: world music, rock, pop, blues, reggae, ska i klasyczna, a artyści będą pochodzić z Polski, Wielkiej Brytanii, Niemiec, Izraela, Bałkanów i Ameryki Południowej.

Choć oficjalnych informacji nie ma internauci podają, że wśród gwiazd będzie Peter Gabriel. Wczoraj na swoim fanpage'u muzyk zamieścił comiesięczny wideonewsletter, w którym opowiada m.in. o nadchodzących koncertach. Oprócz majowych występów w Niemczech, potwierdzonych na swojej stronie internetowej, wspomniał o wizycie w Polsce, 13 maja w Oświęcimiu. - Mam nadzieję, że z powodu historii będzie to emocjonujący koncert - powiedział.

http://www.lifefestival.pl/

http://cjg.gazeta.pl/CJG_Katowice/1,104 ... _Life.html
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: 13/05/2012 - Peter Gabriel - Oświęcim

Post autor: IgorW »

Jeśli to prawda i Peter zagrał pełen koncert a nie jakiś recital 20 minutowy to rewelacyjna wiadomość!
Mike Stanley
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mike Stanley »

jeśli będzie pełnowymiarowy koncert to na pewno się pojawię
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

myślałem, że to jakiś Oi!-owy festiwal ;)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Wuja
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Wuja »

Jak już oficjalnie wiadomo od poniedziałku, legendarny wokalista Peter Gabriel zawita na Life Festival Oświęcim 2012 w towarzystwie kilkudziesięcioosobowej brytyjsko-niemieckiej New Blood Orchestra.

Już od jutra, od godziny 12:00, będzie można kupować bilety na ten wyjątkowy koncert. Promocyjne ceny – 97 zł za miejsca stojące na płycie stadionu i 267 zł za miejsca w Red Zone, tuż pod sceną - będą obowiązywać do piątku 23 marca do godz. 12:00. Później ceny wzrosną odpowiednio do 110 zł - płyta i 280 zł - Red Zone. Miejsca siedzące na trybunach kosztują 197 zł, a sektor VIP - 500 zł.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Czy ktoś się wybiera samochodem z Wrocławia i szuka kogoś do zrzutki na paliwo? :d
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

IgorW pisze:Jeśli chodzi o oświetlenie, to po wczorajszym koncercie Petera Gabriela stwierdzam, że większość artystów jest daleko w tyle za nim, jeśli chodzi o twórcze wykorzystanie wizualizacji i nowoczesnych technologii w tej kwestii. Świateł i bajerów nie było dużo, ale to jak były zaprogramowane to poezja.
Byłeś na The Wall Watersa? Jak wypada to porównanie pod względem wizualizacji itd ? Jak koncert pod innymi względami?
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Nie byłem, ale to jednak nie ten budżet :) Powiedziałbym, że na PG wizualizacje były skromne, ale bardzo interesujące artystycznie, operowanie subtelnymi symbolami itd. I proste rozwiązania, które robiły megaciekawe efekty, jak np. wielki pędzel do farby przy In Your Eyes. Ale mi się to bardzo podobało.

Tu jest mały fragment tego, o czym pisałem:
http://www.youtube.com/watch?v=sYkfdBAOWnU

Na żywo zrobiło to jednak jeszcze większe wrażenie, co też normalne.

Swoją drogą, z PG wystąpił w tym utworze krakowski zespół klezmersko-folkowy Kroke (zajebisty koncert).
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Trochę przeszedłem obok tego koncertu obok ale płyta New Blood dla mnie konkret do sześcianu.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

A mnie właśnie nagrania (prócz Scratch my back) nie powalają. DVD New Blood jest fajne, ale dopiero na koncercie był orgazm.
ODPOWIEDZ