Teraz słucham...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Teraz słucham...
już nie mam tu najwięcej postów

Listonosz z płytą przyjdzie dopiero za miesiąc, koncert coraz bliżej więc trzeba było piracić
Czy ktoś lubi Anathemę czy też uważa, że to wiocha, to polecam "Weather Systems" bo album jest po prostu, najzwyczajniej w świecie, piękny.
Przymiotnikiem 'piękna' można określić praktycznie każdą, post-doom'ową płytę Anathemy.
Mnie się nowe wydawnictwo mniej podoba od poprzedniego, zarówno kompozycjnie jak i tekstowo.

The Mars Volta 'Noctourniquet'
Brzmi trochę jak mix najlepszych elemetów z ostatnich dwóch płyt. Bardziej transowo, więcej elektroniki ale nadal melodie i złożoność utworów na wysokim poziomie.
No i na plus nowy bębniarz, nie gra może tak ekspansywnie jak Pridgen, ale ma fajny groove i naprawdę znakomicie uzupełnia resztę bandu. Cała płyta to mocne 7/10.
Mnie się nowe wydawnictwo mniej podoba od poprzedniego, zarówno kompozycjnie jak i tekstowo.

The Mars Volta 'Noctourniquet'
Brzmi trochę jak mix najlepszych elemetów z ostatnich dwóch płyt. Bardziej transowo, więcej elektroniki ale nadal melodie i złożoność utworów na wysokim poziomie.
No i na plus nowy bębniarz, nie gra może tak ekspansywnie jak Pridgen, ale ma fajny groove i naprawdę znakomicie uzupełnia resztę bandu. Cała płyta to mocne 7/10.

Świetny album. Jest niesamowita moc i luz. Nie mogę się pogodzić, że Portnoya nie ma już w DT, ale jak ma brać udział w takich projektach to mi lepiej
Słyszałem dwa kawałki, niezłe, bo nie jest to już żart na temat Pink Floyd, jak niegdyś bywało ;0 Natal jednak nie widzę niczego zachwycającego w tym zespole ;0masarenka pisze:Czy ktoś lubi Anathemę czy też uważa, że to wiocha, to polecam "Weather Systems" bo album jest po prostu, najzwyczajniej w świecie, piękny.
edit
No i posłuchałem całości, już bez żartów. Momenty fajne, ale bywa też, że wieje nudą. Po raz kolejny utwierdzam się w przekonaniu, że muzyka Anathemy jest nie dla mnie.
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Nieśmiało, niczego nie sugerując wspomnę tylko, że w internetowych wypożyczalniach dostępne są już nowości spod znaku:
- MESHUGGAH
- OVERKILL
- CYNIC
- MINISTRY
- MUNICIPAL WASTE
- THE MARS VOLTA

Bardzo przyjemna płyta i do tego koncert w Poznaniu, a że jakoś do tej pory ich nie widziałem, to chyba się wybiorę.
- MESHUGGAH
- OVERKILL
- CYNIC
- MINISTRY
- MUNICIPAL WASTE
- THE MARS VOLTA

Bardzo przyjemna płyta i do tego koncert w Poznaniu, a że jakoś do tej pory ich nie widziałem, to chyba się wybiorę.
-
Deleted User 4432
Cienkie to jak węża talia,szajba,szajba to kanalia (hej ! hej! )Szajba pisze:Zakręcony Wąż!
A co to? Już nowa płyta??yankes pisze:Nieśmiało, niczego nie sugerując wspomnę tylko, że w internetowych wypożyczalniach dostępne są już nowości spod znaku:
- CYNIC
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Ci co mają wiedzieć, to będą wiedzieć
a oprócz tego nieustannie katuję te dwie płyty:
strasznie mi się podoba muzyka Julii. ostatnio chyba jakoś mięknę, bo coraz więcej takich rzewnych melodii mi pasuje
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

- panzerschreck
- -#Lord of the flies

W niedzielę koncert we Wrocławiu, ktoś idzie? Piętnaście złociszy, żaden pieniądz
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
-
Deleted User 2868
Dobra rzecz!

Do tego nowy Overkill i Meshuggah na zmianę
- Elevatorman
- -#Clansman

Panzer ja oczywiście się wybieram.
Hughes z Coverdalem przekrzykują się na wzajem, napruty Tommy Bolin kaleczy co może i jak może ..... a mimo to koncert jest kapitalny.
Moc mają tutaj przeogromną
Uwielbiam koncerty z lat 70-tych