Ten zespół nigdy nie pójdzie na kompromis , nigdy nie sprzeda się i nie będzie sie podlizywał mediom !!! Ważni są tylko fani o czym świadczy nowe DVD
New Live DVD (EN VIVO!)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: New Live DVD (EN VIVO!)
Nie ma drugiego takiego zespołu , który odniósłby tak wielki sukces jak Iron Maiden bez wsparcia mediów .
Ten zespół nigdy nie pójdzie na kompromis , nigdy nie sprzeda się i nie będzie sie podlizywał mediom !!! Ważni są tylko fani o czym świadczy nowe DVD
Who motivates the motivator
To jasne jak słońce, dlatego NIKT im nie podskoczy 
Taaaaak En vivo jest super !
Jak uważacie - jakby hipotetycznie zagrali na tej Olimpiadzie to leglby w gruzach ich ten mit niesprzedawania sie? Ciekawe czy Steve by przyjął taka propozycje.
Jak uważacie - jakby hipotetycznie zagrali na tej Olimpiadzie to leglby w gruzach ich ten mit niesprzedawania sie? Ciekawe czy Steve by przyjął taka propozycje.
Mysle ze wzbudziliby sensację i porwaliby tłum a fani i tak wiedzą że to nie miałoby nic wspólnego ze sprzedaniem sie . Myslę ze bylibysmy dumni że tam zagrali.
Obejrzałem drugi raz En Vivo i powiem jedno : Ten zespół zadziwia ! Coś niewiarygodnego
Wielki Edek jest najlepszy od czasów przynajmniej 7 Syna , tłum oddałby ostatnie tchnienie za ten zespól a oni grają i śpiewają ( Bruce jakby miał 20 lat ) jak natchnieni ... dla takich chwil warto żyć
Obejrzałem drugi raz En Vivo i powiem jedno : Ten zespół zadziwia ! Coś niewiarygodnego
Wielki Edek jest najlepszy od czasów przynajmniej 7 Syna , tłum oddałby ostatnie tchnienie za ten zespól a oni grają i śpiewają ( Bruce jakby miał 20 lat ) jak natchnieni ... dla takich chwil warto żyć
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Nie dziwi Chorwacja , ten kraj to teraz prawdziwe centrum Iron Maiden
Mnie tradycyjnie interesuję tylko audio
Słuchałem Talismana i Troopera-czy są zagrane na wysokim poziomie? to oczywiste
Mnie tradycyjnie interesuję tylko audio
Słuchałem Talismana i Troopera-czy są zagrane na wysokim poziomie? to oczywiste
O wiele by bardziej pasowali na imprezę typowo piłkarską czy hokejową (fani hokeja to często heavy-metalowcy)remi pisze:Taaaaak En vivo jest super !
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

http://www.youtube.com/watch?v=_dSqoH2RzIMZłapanyWCzasie pisze:O wiele by bardziej pasowali na imprezę typowo piłkarską czy hokejową (fani hokeja to często heavy-metalowcy)
http://www.musicharts.net/index.php?cat=charts&chid=0
"En Vivo" na #18 w drugim tygodniu (jest błąd), w sumie już 92,000 kopii sprzedano (mainchannel).
"En Vivo" na #18 w drugim tygodniu (jest błąd), w sumie już 92,000 kopii sprzedano (mainchannel).
Przy drugim podejściu En Vivo o wiele bardziej mi się spodobało...w końcu co się dziwić, to przecież Maiden 
No jasne a za piątym razem jaka jest jazda. 120 minut mija z prędkością światła, serio 
No od rana już cały dzień ,non-stop słucham 
Mnie podeszło od razu , w całości i bez ściemy . En Vivo rządzi a fani w Chile są niepowtarzalni. Histeria prawdziwa 
zakupilem na allegro japonca za 150zeta, natomiast musze wkoncu dokument obejrzec 
Czymś się rożni od standardowej wersji?Budziol pisze:zakupilem na allegro japonca za 150zeta, natomiast musze wkoncu dokument obejrzec
Night Mistress Fan Club Łódź
wydaniem? 
OBI
OBI
Kupiłem/oglądnąłem/posłuchałem - mogę coś napisać.
DVD jest świetne. Bardzo fajnie się słucha i ogląda. Numery z niezmiernie dennego dla mnie "The Final Frontier" dają nawet radę. Do wszystkiego można się przyzwyczaić :
- podziały ekranu nie są jakoś specjalne drażniące, nie nadużywali ich aż nadto, nie dostawałem "oczopląsu", raczej fajnie dynamizowały całe show
- kilka razy się obraz z dźwiękiem nie zgadza. Żeby daleko nie szukać wystarczy rzucić okiem na telebimy w trakcie pierwszego numeru - Bruce wyraźnie ma ręce uniesione ku górze w trakcie refrenu a mimo to słyszymy jego głos
- pajacowanie Gersa - z roku na rok jest co raz gorszy. Te jego wyskoki, wykopy i machanie rękami
Natomiast jak chodzi o CD to normalnie mnie krew k**** zalewa jak tego słucham
To co Harris i Shirley zrobili to woła o pomstę do nieba normalnie. Mając już wszystko cacy wystarczyło przenieść ścieżkę audio z DVD na CD i było by więcej niż dobrze. Ale nie. Czarodzieje konsolety nie dość że wyjebali wszystkie gadki Bruce`a to jeszcze tak koncert poszatkowali że jeszcze jeden utwór się nie kończy a już zaczyna się kolejny. Nawet ludzie nie mają kiedy klaskać
Przez te ich zabiegi koncert w wersji CD bije taką sztucznością i sterylnością że słuchać się tego nie chce. Zamiast albumu koncertowego mam wrażenie że dostałem spreparowany produkt
Trochę żal ale to już czwarta płyta live spaprana przez ten duet (liczę od "Rock In Rio"). Szkoda bo wersje DVD są zupełnie inne czego "En Vivo" jest najlepszym przykładem.
DVD jest świetne. Bardzo fajnie się słucha i ogląda. Numery z niezmiernie dennego dla mnie "The Final Frontier" dają nawet radę. Do wszystkiego można się przyzwyczaić :
- podziały ekranu nie są jakoś specjalne drażniące, nie nadużywali ich aż nadto, nie dostawałem "oczopląsu", raczej fajnie dynamizowały całe show
- kilka razy się obraz z dźwiękiem nie zgadza. Żeby daleko nie szukać wystarczy rzucić okiem na telebimy w trakcie pierwszego numeru - Bruce wyraźnie ma ręce uniesione ku górze w trakcie refrenu a mimo to słyszymy jego głos
- pajacowanie Gersa - z roku na rok jest co raz gorszy. Te jego wyskoki, wykopy i machanie rękami
Natomiast jak chodzi o CD to normalnie mnie krew k**** zalewa jak tego słucham
Właśnie obejrzałem Blu-Ray'a. Musze przyznać, że sprawia super wrażenie
To mój pierwszy koncert na BR, więc nie wiem jak z innymi wydawnictwami, ale tu jest wszystko technicznie na wysokim poziomie. Obraz żyleta - choć w paru kamerach widziałem podwyższoną czułość i szum cyfrowy. Montaż fajny, podziały ekranu w ogóle nie przeszkadzają i dobrze się komponują, aczkolwiek kilka było bezsensownych (gdzie 1/3 ekranu zostawała czarna i niewykorzystana). Dźwięk - miodzio
Ponieważ nie posiadam 5.1 przy kompie, to słuchałem na słuchawkach wersji PCM Stereo, dobrze brzmi moim zdaniem. Ale zauważyłem ciekawą rzecz: w El Dorado i When The Wild Wind Blows wyjątkowo zamieniono "miejscami" gitary Janicka i Adriana, tzn ten drugi był po prawej, zamiast (jak zwykle) tego pierwszego. Dziwne to trochę, wygląda jakby był to błąd produkcji, a nie zamierzone działanie, bo po co przy 16 utworach na dwóch robić wyjątek ? 0_o Świetna była cisza jaka zapadła przy wysunięciu dużego Eddiego
(tu były moje dywagacje odnośnie koncertów kręconych pod En Vivo i Eddiego, dobrze o tym mówi wpis w wikipedii: http://en.wikipedia.org/wiki/En_Vivo!_% ... n_album%29 )
W każdym razie, podsumowując - bardzo dobra koncertówka! Za wcześnie żeby szeregować wydawnictwo wśród wcześniejszych, ale myślę że to solidny punkt dyskografii i już teraz stawiałbym go na pewno wyżej niż taki DOTR czy Donington '92. Ciężko też oceniać i porównywać bo każda koncertówka to trochę inny klimat i inne możliwości techniczne, stąd np. nie umiałbym wybrać czy lepsze En Vivo czy Flight 666 ...
W każdym razie, podsumowując - bardzo dobra koncertówka! Za wcześnie żeby szeregować wydawnictwo wśród wcześniejszych, ale myślę że to solidny punkt dyskografii i już teraz stawiałbym go na pewno wyżej niż taki DOTR czy Donington '92. Ciężko też oceniać i porównywać bo każda koncertówka to trochę inny klimat i inne możliwości techniczne, stąd np. nie umiałbym wybrać czy lepsze En Vivo czy Flight 666 ...
Dla mnie bomba ! Kapitalne DVD , płyta długo nie będzie wychodziła z mojego odtwarzacza
Wszystko mi sie podoba - sam zespół w wielkiej formie , publika wspaniała , wzruszająca ( oj , nie raz łezka zakręciła mi sie w oku ) , Bruce rządzi 50 tys. luda jednym gestem ręki - kapitalna sprawa ! Set -lista cudna , koncert ani na moment nie nudzi , trzyma wspaniały poziom do samego finału .
Nie mam zastrzeżeń do nowego DVD pod żadnym względem , stawiam go po obejrzeniu chyba juz 8 raz na równi z LAD i RiR . Up The Irons !!
Wszystko mi sie podoba - sam zespół w wielkiej formie , publika wspaniała , wzruszająca ( oj , nie raz łezka zakręciła mi sie w oku ) , Bruce rządzi 50 tys. luda jednym gestem ręki - kapitalna sprawa ! Set -lista cudna , koncert ani na moment nie nudzi , trzyma wspaniały poziom do samego finału .
Nie mam zastrzeżeń do nowego DVD pod żadnym względem , stawiam go po obejrzeniu chyba juz 8 raz na równi z LAD i RiR . Up The Irons !!
Zgadzam się w zupełności - rewelacyjny koncercik.
W podsumowaniu miesięcznym za marzec 2012 - CD En Vivo! zostało sklasyfikowane na #33 miejscu w Polsce. Stosunek sprzedazy płyt - 0,14 w stosunku do pozycji pierwszej (1,00)
Ktoś czytał recenzje En Vivo np w Młotku czy Teraz Rocku ?? Ostatnio nie kupowałem, a w sumie jestem ciekawy co napisali.
Ktoś czytał recenzje En Vivo np w Młotku czy Teraz Rocku ?? Ostatnio nie kupowałem, a w sumie jestem ciekawy co napisali.
W Teraz Rocku recenzja była bardzo pozytywna, DVD dostało 4 gwiazdki na 5 możliwych, więc wysoko